Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σπήλιος Λιβανός: Προκαταβολή στους αγρότες τέλη Ιουλίου το 40% των ζημιών από τους παγετούς


Έως τέλος Ιουλίου θα πιστωθούν περίπου 155 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά την προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, προς τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον παγετό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός τονίζοντας ότι "το σύνολο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί σε όλους τους παραγωγούς αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων".

Παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη για τις αποζημιώσεις για τον παγετό ο κ. Λιβανός υπογράμμισε πως κανείς παραγωγός "δεν θα μείνει χωρίς αποζημίωση. Καμία ελληνική αγροτική οικογένεια δεν θα μείνει απροστάτευτη. Όλες οι ζημιές του παγετού θα καλυφθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας".
Όπως είπε "ο πρωθυπουργός έδωσε την ξεκάθαρη εντολή να αποζημιωθούν δίκαια όλοι όσοι επλήγησαν. Η αποζημίωση αυτή, όμως, θα είναι δίκαιη, και με βάση την ζημία που προκλήθηκε".

Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε επίσης την άμεση εκταμίευση 3,5 εκατ. ευρώ προς τον ΕΛΓΑ ώστε να μπορούν να καλυφθούν "τα άμεσα διοικητικά κόστη ώστε να συνεχίσει την εξατομικευμένη και ανά ιδιοκτησία εκτίμηση των ζημιών".
Επισήμανε ότι έχει ήδη σταλεί αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση κρατικής ενίσχυσης προς τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Λιβανό "το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό θα αποζημιωθούν σύμφωνα με το κανονισμό αποζημιώσεων φυτικού κεφαλαίου του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα τροποποιηθεί ώστε να συμπεριλαμβάνει και τις ζημιές στις καλλιέργειες οι οποίες ευρίσκονταν στο προανθικό στάδιο", ενώ όπως ανέφερε "θα υπάρξει κάλυψη της αποζημίωσης που θα υπολογιστεί στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας".
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε και μικρό καλάθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το υπόλοιπο 60% ξεχάστε το ερε καημένε αγρότη Που εμπλεξες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. περιμενουμε να δουμε καλες πληρωμες κ οχι ψιχουλα απο τ ελγα οπως παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ίδια παντελακη μου τα ίδια παντελή μου.
    Οι βουλευτές διαπρέπουν στην αντιγραφη και στο ψέμα. .Μόλις βλέπουν ανακοίνωση υπουργών την προσαρμόζουν να φαίνεται ότι είναι δική τους κοπανάνε και φωτογραφία αρχείου όπως έκανε ο Σταμένητης στο προφίλ του και οι χαχολοι του , χτυπάνε λάικ και η κολλητή , του γράφει μπράβο,πάντα δίπλα στον αγρότη!! Με δύο θαυμαστικά.χαχαχαχα.Σε λίγο θα ακολουθήσει ο Λάκης και ο κύριος Γιώργος.χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι 11,37, όλοι στο τσουβάλι για αντιγραφές. Ό Καρασμάνης είναι κύριος και κιμπαρης,πραγματικός άρχοντας.Ποτέ δεν κάνει τέτοια πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Διαπρέπει ο Σταμένητης στις αντιγραφές και στις κουτοπονηριες.Το ένα πίσω από το άλλο .Προχθές με τις λευκές περιοχές με το τηλεοπτικό σήμα .Αντιπροχθες με την συνδεδεμένη για τους αιγοπροβατοτροφους . Πρίν με το δελτίο του υπουργού Λιβανου για τα κονδύλια από την Ευρώπη. Καθε μέρα και μία αντιγραφή.Κατά τα άλλα Έλλη δίπλα στον Αγρότη .Αν νομίζετε ότι είμαστε πρόβατα ,Ντροπή σας.

      Διαγραφή
  5. Έλεος κοροϊδεύουν τον κόσμο με κόφτη 40% που ισχύει στον παγετό και δεν το αλλάξανε παρόλο τα ψέμματα που λέγανε ψίχουλα θα πάρει ο αγρότης…λίγο ντροπή δεν βλάπτει…όλα για τους δημόσιους υπαλλήλους αυτή είναι η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κόφτης 40% τι έγινε που θα τον καταργούσατε ψεύτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΕΊΠΕΙ Ο ΜΆΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ Ο ΛΆΚΗΣ ΜΕ 3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΎ ,ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΈΡΟΙΑ,ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΊΑ ,ΟΥΤΕ ΛΆΡΙΣΑ.ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ. ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΤΣΟΥΠ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ ΠΈΛΛΑΣ ΑΠΟ ΠΊΣΩ .ΑΝΊΚΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΌΣ,ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΔΗΛΩΤΙΚΑ ΤΕΛΗ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΤΊΜΗΣΗ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ 40% ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 100% . ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΊΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.