Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα



Με αιχμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο τα συνδικάτα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, εκφράζοντας, όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, «τη διαμαρτυρία του κόσμου της εργασίας απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο».
«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».
«Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!» τονίζει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ με το οποίο καλεί σε συμμετοχή στην απεργία. Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! […] ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους» που «εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις».

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Γιαννιτσά και Έδεσσα
Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα.
Στα Γιαννιτσά, το Εργατικό Κέντρο Πέλλας, η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Δημαρχείου. 
Μία ώρα αργότερα, στις 12.00 το μεσημέρι, σωματεία και φορείς της Πέλλας (Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ν. Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ) και Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ) καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος), στα Γιαννιτσά.
Απεργιακή συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί σήμερα επίσης και στην Έδεσσα, στις 12:00, στο Πάρκο των Μικρών Καταρρακτών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Όλοι στην απεργία σε κάθε νομό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάτε ώρα καλή

      Διαγραφή
    2. Εσένα βολεμένε σου εύχομαι να μη κλάψεις με το Αρμαγεδών νομοσχέδιο.

      Διαγραφή
    3. Εσύ σκλαβακο 11:26 φάε τα 650 στη μούρη με απλήρωτες υπερωρίες και τσιμουδια. Γκεγκε ουγκανο;

      Διαγραφή
  2. 11.26 προφανως σου αρεσουν ολα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγάλο γέλιο είναι να είναι και φτωχομπινες.
      Ξέρεις, από αυτούς τους χρήσιμους ηλιθιους που εκμεταλευεται πάντα η ΝΔ.

      Διαγραφή
  3. Μην ανησυχείτε, έρχεστε η ώρα που ο Αλέξης θα βάλει τάξη, με ένα νόμο και σε ένα άρθρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε θα βάλει τάξη , όπως και απέδειξε σε όλα όμως .
      Αλλά το μίσος σε τύφλωσε, μέχρι τη μύτη παραπέρα δεν, αδυνατείς.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.