Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: «Όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο από τους εργαζόμενους - Απεργιακή συγκέντρωση (βίντεο)



Δυνατό «όχι» απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, είπαν σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου, στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία του Δημαρχείου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διαδήλωσαν κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, «ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα στα Γιαννιτσά, οι εργαζόμενοι -μέλη συνδικαλιστικών φορέων και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο Πέλλας, όπου συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση «στέλνοντας το μήνυμα σε κυβέρνηση  ότι το «εργασιακό τερατούργημα, μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

Πορεία
Ακολούθησε πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους (Χατζηδημητρίου, Πλατεία Γκόνου Γιώτα και Ελ. Βενιζέλου) της πόλης των Γιαννιτσών, η οποία από την πλατεία Δημαρχείου όπου ξεκίνησε, κατέληξε στον πεζόδρομο. 
Στη συγκέντρωση, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πέλλας, Θεανώ Ζουρνατζίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, εκ μέρους του Ν.Τ. τη ΑΔΕΔΥ Πέλλας, ο Μάκης Γεροντίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σίμος Φωστηρόπουλος.
Στη συνέχεια, από την κα Ζουρνατζίδου διαβάστηκε το σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων.
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. είδα και κάποιους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, οι οποίοι συνοδευουν την ουρά της πομπης.Εντάξει να φαινόμαστε ότι υπάρχουμε ασχετα εάν είμαστε της κυβέρνησης!Χεστηκαν για τα αντιεργατικά μέτρα!@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω πάλι είδα πολλούς του σύρριζα που 2015-2019 ήταν εντελως εξαφανισμένοι απο οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλοι και όλοι 25 ήταν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν έδινε ο Τσίπρας Κοινωνικά μερίσματα για να μην ψάχνουν τους κάδους τα Χριστούγεννα για αποφάγια, όταν κατήργησε τον καταπτυστο υποκατώτατο μισθό του ελεεινού "Μακεδονονάχου" Σαμαρά,δεν τους άρεζε,όταν μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές- αδικίες- του πρώην ΤΕΒΕ ,ασχημα τους ερχόταν , Φάτε τώρα αχαριστοι τα λάβαρα από τα συλλαλητήρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα.
      Αυτοί φωνάζουν ψωμί ελιά και κουλη βασιλιά.
      Τους αρέσει ο σκουπιδοτενεκές.

      Διαγραφή
  5. Πάνε οι καλές εποχές. Τρεις κι ο κουκος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσοι ανησυχείτε για το νομοσχέδιο, όταν ο Αλέξης πάρει την εξουσία να ξέρετε ότι θα το καταργήσει κι αυτό και πολλά άλλα, με ένα νόμο. Αυτή τη φορά όμως μπορεί να χρειαστεί δύο άρθρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δεξιοί είναι κατά της απεργίας γιατί έχουν ένα ένσημο στη μύτη.

      Διαγραφή
  7. Οι αριστεροι δεν έχουν ουτε ενα ένσημο όμως…
    Γνωστός αριστερός μίλησε για «ανεπάγγελτο υπουργό εργασίας».. δεν μας είπε όμως ποσά ένσημα εχει η τ. Υπουργός εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες όνομα και άσε τα γνωστός του γνωστού ω γνωστός

      Διαγραφή
    2. Και βλάκας να ήσουν,θα καταλάβαινες ότι αναφέρεται στην Έφη την δικιά μας,
      Μάλλον για μπετόβλακα σε κόβω με πολύ στόκο.

      Διαγραφή
    3. Θα ήθελες να έμοιαζες έστω και στην μια τρίχα της Αχτσιογουλου, μπετόν αρμέ.

      Διαγραφή
    4. Σε τι ακριβώς,εγώ θέλω αυτό που έχω,όχι της Έφης.
      Και να ξέρεις μπετόβλακα ότι στην Ελλάδα επιπλέουν οι φούσκες,οι φελλοί και τα σκ@τ@,γιαυτό τα Ελληνόπουλα που αξίζουν πραγματικά σηκώνονται και φεύγουν ,για να μείνουν εδώ οι μετριότητες του κομματικού σωλήνα,για να τους εκθειάζουν οι στοκαρισμένοι μπετόβλακες σαν του λόγου σου.

      Διαγραφή
  8. Βροντερό όχι φώναξαν...γράφει το άρθρο ,και περιμένω να δω κάποιες εκατοντάδες βρε αδελφέ να διαμαρτύρονται κατά του νομοσχεδίου.
    Δικαιούμαι λοιπόν να πω,ότι η Ελληνική κοινωνία αρχίζει και κοιτάει προς τα μπρός αδιαφορώντας για τους κουτοπόνηρους, μιας άλλης εποχής που θέλουν να την πατρονάρουν.
    Τα προβλήματα μπροστά μας μεγάλα,όπως επίσης και οι προκλήσεις.Η επιλογή δική μας.Ο κοινός νους μπορεί πλέον να κρίνει τα πεπραγμένα των κυβερνώντων νυν και πρώην.
    Υ.Γ Αναφέρομαι στον κοινό νου.Για τους υπόλοιπους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.