Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Νίκου Αγγελίδη για το τέλος της σχολικής χρονιάς


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, αγαπημένοι μας μαθητές
Διαβάζουμε πλέον τον επίλογο μιας σχολικής χρονιάς που έμελλε να γραφτεί στους δέλτους όχι μόνο της εκπαιδευτικής, αλλά και της ανθρώπινης ιστορίας. Μιας χρονιάς που προοιωνιζόταν ν’ αλλάξει τον κόσμο, αλλά και το πώς εμείς τον αντιλαμβανόμαστε. Να σχεδιάσει μια νέα μελλοντική προοπτική και να επαναπροσδιορίσει αξίες και στάσεις ζωής. Μια χρονιά στην οποία σφυρηλατήθηκε η αντοχή και ατσαλώθηκε η αποφασιστικότητα. Στη διάρκειά της δοκιμάστηκαν συνειδήσεις, αμφισβητήθηκε η ελπίδα και μας ταλάνισε η αβεβαιότητα.
Δεν χάσαμε όμως την πίστη μας. Από το ξεκίνημα κιόλας, στέρεη ήταν η πεποίθησή μου για την ευσυνειδησία, την υπευθυνότητα αλλά και τη διάθεση συνεργασίας όλων: εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτείας.
Η πορεία ιδιαίτερα στο ξεκίνημα φάνταζε ανηφορική και ενίοτε δύσβατη.
Οι εκπαιδευτικοί όμως, σταθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού, στο ύψος ακριβώς της ευσυνειδησίας που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον Κλάδο μας. Ακόμη και όταν τα σχολεία ήταν κλειστά οι καρδιές μας ήταν  ανοιχτές στις ανάγκες των μαθητών μας. Με αλληλεγγύη και θέληση δεν αφήσαμε κανένα παιδί μόνο του. Σταθήκαμε δίπλα σε κάθε μαθητή στηρίζοντας τις μορφωτικές και τις συναισθηματικές του ανάγκες. 
Ο αγώνας συχνά δεν αφορούσε μόνο στην ποιότητα της παιδαγωγικής διαδικασίας, αλλά πρωτίστως στην υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών, όλων των αγαπημένων μας προσώπων. Καλλιεργήσαμε δεξιότητες και συμπεριφορές που θα αποτελέσουν πολύτιμη παρακαταθήκη μιας κοινωνικά υπεύθυνης συμπεριφοράς.
Νιώθω ιδιαίτερη περηφάνια για το επίπεδο ευσυνειδησίας, υπευθυνότητας και επιστημοσύνης των εκπαιδευτικών μας.
Αλλά κι εσείς οι γονείς σταθήκατε δίπλα μας αναγνωρίζοντας τον αγώνα μας να παρέχουμε στα παιδιά σας ποιοτική εκπαίδευση, σε ένα ευχάριστο και δημοκρατικό περιβάλλον. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. 
Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτεία, προσπάθησαν σ΄ αυτό το πρωτόγνωρο σκηνικό να σταθούν αρωγοί και φρονώ πως το κατάφεραν σε ικανοποιητικό βαθμό.
Χάρη σε όλους εσάς, το αύριο προβάλλει με φωτεινότερα χρώματα από το χθες.
Ας κρατήσουμε τα συναισθήματα συναλληλίας και εθελοντισμού που αναπτύχθηκαν σ’ αυτήν τη δύσκολη χρονιά κι ας προσδοκούμε τη νέα, με πίστη και ελπίδα.
Χαρούμενο και Ξέγνοιαστο Καλοκαίρι!

Ο Διευθυντής Π.Ε. Πέλλας
Αγγελίδης Νικόλαος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Ας ελπίσουμε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς Κεραμέως και λοιπά καθίκια,εφ'οσον πάμε για ωκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έρθει ο Σύριζα στην εξουσία (που δεν το βλέπω) και βάλει τον Φίλη υπουργό Παιδείας τότε να δεις τι έχει να γίνει αγαπητό συριζακι.

      Διαγραφή
  2. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΕΣΥ Η΄ ΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ;
    ΕΚΕΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η΄ ΠΑΤΑΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φωτογραφία με φόντο την σημαία και τις εικόνες. Αυτά τα τα έχουμε μέσα μας και αγωνιζόμαστε συνεχώς για αυτά. Δεν τα επιδεικνύουν προσδοκώντας ωφελη. Αλλά δυστυχώς ο μέσος σχολιαστής γοητεύεται και ακολουθεί σαν αμνοεριφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.