Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Να σταματήσει ο εμπαιγμός του αγροτικού κόσμου της Πέλλας



Επισκέψεις της βουλευτού στην Άρνισσα, τον Άγιο Αθανάσιο και την Ζέρβη που επλήγησαν από το χαλάζι της 9ης Ιουνίου

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε χθες 10 Ιουνίου 2021  την Άρνισσα, τον Άγιο Αθανάσιο και την Ζέρβη που επλήγησαν από το καταστροφικό χαλάζι της 9ης Ιουνίου που έπληξε, πλην αυτών, την Παναγίτσα, ενώ την 7Η Ιουνίου με χαλάζι επλήγησαν και τα Ξανθώγεια (περιοχές που δεν κατάφερε να επισκεφτεί λόγω έντονης βροχόπτωσης) προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες της περιοχής (κεράσια, μήλα, ροδάκινα κλπ). 
Να σημειωθεί ότι για τις περιοχές αυτές, που είχαν ήδη πληγεί από τους καταστροφικούς ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου και του Απριλίου,  το προχθεσινό χαλάζι  αποτελεί την «χαριστική βολή» στις καλλιέργειες,  εφόσον κατέστρεψε και την ελάχιστη παραγωγή που είχε απομείνει από τους παγετούς. 
Η κ. Τζάκρη βρήκε τους παραγωγούς της περιοχής σε απόγνωση, καθώς,  παρά τις αρχικές μεγαλοστομίες των βουλευτών της ΝΔ στην Πέλλα και τις βαρύγδουπες δηλώσεις της ηγεσίας του ΕΛΓΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος) και άλλων κυβερνητικών παραγόντων που επισκέφτηκαν την περιοχή αμέσως μετά τους παγετούς για αποζημιώσεις τύπου «ΙΑΝΟΥ»,  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει να τηρεί «σιγήν ασυρμάτου» για το διεκδικητικό πλαίσιο που είχε τεθεί από τον αγροτικό κόσμο και που ουσιαστικά έχει να κάνει με την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς και περιλαμβάνει τη χορήγηση προκαταβολών έναντι των αποζημιώσεων που έχουν να λαμβάνουν οι παραγωγοί καθώς και τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών τους υπέρ ΕΛΓΑ έναντι αυτών των αποζημιώσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα που φέτος χάθηκε εξαιτίας των αντίξοων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή.
Να σημειωθεί ακόμη ότι, όπως ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Βέροια,  την Δευτέρα 14 Ιουνίου θα ανοίξουν οι αναγγελίες για την δήλωση από τους παραγωγούς  των ζημιών στις όψιμες ποικιλίες κερασιού καθώς και στα μήλα κλπ που ενώ επλήγησαν από τον παγετό δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική αναγγελία δήλωσης ζημιών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, εκτός του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Πρόκειται για περιπτώσεις προανθικού παγετού, για την κάλυψη του οποίου, εκτός ΕΛΓΑ, είχαν δεσμευτεί με δηλώσεις τους τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός όσο και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος. 
 Επιπλέον, παραμένουν ακόμη «πάνω στο τραπέζι» και άλλες ρυθμίσεις όπως οι τραπεζικές ρυθμίσεις για τα χρέη των συνεταιρισμών, η μείωση επιτοκίων, το πάγωμα των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, εφορίες κλπ, η υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ) για τους απασχολούμενους στον αγροτικό τομέα κλπ. στο πλαίσιο ενός συνολικού προγράμματος παρέμβασης για τη στήριξη του συνόλου της τοπικής αγροτικής οικονομίας που έχει ανάγκη η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει, αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης, να προχωρήσει  στην λήψη των σχετικών αποφάσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του και στην ανακοίνωση αυτών στους παραγωγούς για να παύσει επιτέλους η ανασφάλεια και να αρθεί η αβεβαιότητα που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Πέλλας. Οι παραγωγοί βρίσκονται στα όριά τους και δεν αντέχουν να περιμένουν άλλο. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Σωστά Ντόρα σταμάτα να εμπαιζεις τους αγρότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνον στις καταστροφές έρχεται κορόιδα και γλυφτρονια μια φορά δεν ήρθε να ενδιαφερθεί αν πουλήσαμε την παραγωγή μας πόσο πουλάμε περνάν τα προϊόντα μας αυτό είναι ενδιαφέρον κορόιδα ξυπνηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν χρυσοπουλατε τι να έρθει να κάνει

      Διαγραφή
    2. Αφού ξέρεις που χρυσοπουλανε δεν μας λες και εμάς που είναι να πάμε να πουλήσουμε

      Διαγραφή
  3. Μιλάς εσύ για εμπαιγμό ,απορώ πως δεν σε αναποδογυρισαν το τραπέζι.Ντροπη εσυ δεν ήσουν που μας εταζες όταν ήσουν στην κυβέρνηση προκαταβολές,3 με 4 ευρώ το δένδρο; εμπάργκο.Εσυ δεν ήσουν που μας ξωφλουσες με 10% και 20% σε δόσεις.Μολτσε Ντορκα.Μην αδειάσω τις ψευτιές σου.Τουλάχιστον αυτοί και εμπάργκο μας δώσανε πρόπερσι και μια και έξω μας ξοφλησανε και για τις ζημιές θα μας αποζημιώσουν που είναι εκτός κανονισμού .Αλλά βρήκες τους χάνους και σε ακούνε.Δεν θα βρεθεί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ καλύτερος να την ξαποστειλετε να πάει να μαγειρέψει κανένα μάντσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα στον υπνοσου το ειδες το εμπαρκο πολυ πιο λιγα μας δωσανε ντεμιμιση απο τους προιγουμενους να τα λεμε οπως εχουν 5.06 οχι ψεματα

      Διαγραφή
  4. εμπαιγμός!!!!!!!!!!!!!!!! μεγάλη κουβέντα από μια... που τον εμπαιγμό τον έχει κάνει τρόπο ζωής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον 8,06 κοιμάσαι ολόθριος και πολύ περισσότερο είσαι και άσχετος.Μόνο με τους σημερινούς πήραμε εμπάργκο ,μια φορά το 14 και μία το 19 . Έχεις μπερδευτεί με τα ντεμινιμις των βροχοπτώσεων .Θυμάμαι τα αίσχη του 17 που μας βάλανε να κάνουμε δηλώσεις στους συνεταιρισμούς και όχι μόνο.Μην τα σκαλίζεις με τους προηγούμενους βρωμάνε .Μην μου τα θυμίζεις γιατί αηδιάζω και με πιάνει ναυτία απο την μπόχα εκείνης της περιόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.