Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: Ο Τζιμάκος...



Α ρε Τζιμάκο...
Τον πάλεψες δυνατά τον καριόλη για 6 ολόκληρα χρόνια... Τον νίκησες κάποιες φορές, αλλά αποδεικνυόταν ότι οι νίκες ήταν "πύρρειες". Δεν είχες κερδίσει τον πόλεμο, απλά κάποιες μάχες. 
"Τι θέλει από μένα αυτός ο πούστης;", με ρωτούσες στις συζητήσεις που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και απάντηση δεν βρίσκαμε... και συνέχιζες τον -όλο και πιο δύσκολο όσο περνούσε ο καιρός- άνισο αγώνα για τη ζωή...
Μέχρι που κουράστηκες και άφησες σήμερα το πρωί το τέρας να σε νικήσει. Εξάλλου μου το είχες πει πριν από λίγες μέρες, ένα Σάββατο πρωί που κουβεντιάζαμε ως συνήθως: "Θέλω να φύγω, δεν αντέχεται άλλο αυτό…  ταλαιπωρούμαι εγώ, ο Μήτσος (ο αδελφός του), εσείς …".
Κι έφυγες έτσι όπως έζησες... Ήσυχα, αθόρυβα, χωρίς να ενοχλήσεις κανέναν, όπως άλλωστε ήσουν σε ολόκληρη τη ζωή σου. ποτέ δεν ήθελες να ενοχλείς κανέναν και για κανένα λόγο! Για αυτό και σου άρεσε να ακούς το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου "Απογοήτευση": 
"Κανένα δεν πειράζω κι εγώ πάντα προσπαθώ
να μην ενοχλώ τον άλλον και μονάχος να τη βρω
μα πάντα κάτι θα μου τύχει, αχ δεν ξέρω τι να πω..."

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που εδώ και 40 χρόνια περίπου διατηρήσαμε μια φιλία με αμοιβαία εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, εκτίμηση και σεβασμό. Στοιχεία που -ούτως ή άλλως- μαζί με την εντιμότητα, τη σεμνότητα και την αξιοπρέπεια που σε χαρακτήριζαν, διέθετες στην προσωπικότητά σου...
Καλό ταξίδι Δήμο (ή «Τζιμάκο», όπως σε ήξεραν πολλοί που δεν γνώριζαν το πραγματικό σου όνομα)! 

(Α, και που είσαι… Να συνεχίζεις να ακούς τις όμορφες ροκ μουσικές εκεί πάνω...)
Δημ. Μπουλ.

Η κηδεία του Δήμου Χαλεπούδη θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά, σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου, 6.00 το απόγευμα).


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ο τελευταιος των Μοικανων !
    ΑΚΑΤΕΝΕ ΜΠΑΡ πολλα χρονια !
    Το καλυτερο παιδι του συνοικισμου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετα συνεχεια στο PICOLO !
    Αλλα χρονια !
    Γεια σου ρε Τζιμη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.