Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχολική Εφημερίδα Cool School - Γυμνάσιο Πέλλας



Η εφημερίδα είναι μεράκι. Ένα μωρό που του αφιερώνεις ενέργεια. Πρωτογεννήθηκε το 2007 με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κάκια Παυλίδου και από τότε σε κάθε σχολείο που τοποθετείται πηγαίνουν μαζί. Στο Γυμνάσιο της Πέλλας εμφανίστηκαν την σχολική χρονιά 2014-15. Από τότε, η σχολική εφημερίδα του Γυμνασίου Πέλλας «Cool School» τυπώνεται ανελλιπώς κάθε Ιούνιο σε συνεργασία με το Τυπογραφείο «Γραφικές Τέχνες Σάμπος». 

Περιλαμβάνει άρθρα, εργασίες, λογοτεχνικά κείμενα και φωτογραφικά ρεπορτάζ μαθητών, συνεντεύξεις (που φέτος τις στερηθήκαμε λόγω της καραντίνας), δράσεις του σχολείου, όμορφες στιγμές σχολικής ζωής από εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές, εορτασμούς, καθώς και περιγραφές καλών διδακτικών πρακτικών που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να δώσουν κίνητρα συλλογικής συμμετοχής στα παιδιά. Με μία λέξη θα λέγαμε πως είναι το Ημερολόγιο της κάθε σχολικής χρονιάς. Αν μετά από χρόνια πέσει στα χέρια ενός παλιού μαθητή ή εκπαιδευτικού του σχολείου μας, θα ξυπνήσει μνήμες από την σχολική πραγματικότητα , μαζί με σκέψεις και συναισθήματα  που συνόδευαν το άτομο εκείνη την περίοδο. 

Φέτος η χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Παρόλ’ αυτά δεν τα παρατήσαμε. Αξιοποιήσαμε το χρόνο της δια ζώσης διδασκαλίας και πετύχαμε το στόχο μας.  Συλλέξαμε φωτογραφικά άρθρα μαθητών που κάλυψαν δράσεις κάποιων μαθημάτων, προβάλαμε ατομικές και συλλογικές εργασίες, εκφραστήκαμε μέσα από comic τονίζοντας κοινωνικά ζητήματα, γράψαμε παραμύθια με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας, φτιάξαμε σταυρόλεξα, εκπονήσαμε έρευνες για διάφορα θέματα που επέλεξαν οι ομάδες των μαθητών της Γ τάξης, οι οποίες συνεργάστηκαν αποτελεσματικά αξιοποιώντας στο έπακρο τα διαδικτυακά εργαλεία. Εδώ να τονίσουμε πως ξεπεράσαμε πάμπολλα εμπόδια, όπως το ότι κάποιοι μαθητές δούλευαν μόνο από κινητό τηλέφωνο, γεγονός που γεννά δυσκολίες στη συγγραφή κειμένων μεγάλης έκτασης, στην επεξεργασία ερωτηματολογίων μέσα από υπολογιστικά φύλλα, στη δημιουργία γραφημάτων κ.α.
Τα καταφέραμε όμως.
Η εφημερίδα και φέτος, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Κάκια Παυλίδου ΠΕ86,83 και την Γκαλογιάννη Μαλαματή ΠΕ02 και με τη στήριξη της διευθύντριας Ποθητής Νομικού ΠΕ04.01, έφτασε στο τυπογραφείο με επιμονή και πείσμα, γιατί θέλαμε να αποδείξουμε πως μία δύσκολη παγκόσμια χρονιά μπορεί να περιέχει αμέτρητες στιγμές ατομικής ευτυχίας. 
Μέσα στο παγκόσμιο σκηνικό της Covid19 εποχής, εμείς κρατήσαμε τις όμορφες και δημιουργικές στιγμές της συνεργασίας μας. Να αναφέρουμε πως άλλοτε η εφημερίδα μας τυπωνόταν με έγχρωμο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο. Στο εγχείρημα αυτό μας στηρίζει πάντα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Φέτος, η χρονιά ήταν δύσκολη και οικονομικά, οπότε προσπαθήσαμε να ρίξουμε το κόστος της εφημερίδας μας. Έτσι, τυπώθηκε ασπρόμαυρη. Μετά από χρόνια θα μας θυμίζει πως η σχολική χρονιά 2020-21 ήταν μία δύσκολη, ασπρόμαυρη χρονιά, λόγω πανδημίας την οποία καταφέραμε να χρωματίσουμε με την επιτυχή μας προσπάθεια. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. όμορφη δραστηριότητα των παιδιών.... δημιουργική.... χαίρομαι κάθε χρόνο όταν την παίρνω στα χέρια μου.... μπράβο στα παιδιά....!!! όπως και στην κ. Παυλίδου... την κ. Γκαλογιάννη και της διευθύντριας του σχολείου κ Νομικού....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.