Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Καθηγήτρια του 3ου ΓΕΛ επέστρεψε στα θρανία, έδωσε πανελλαδικές και αρίστευσε!



"Η γνώση δεν έχει τέλος, δεν έχει όρια".
Με αυτό το σκεπτικό, που αποτέλεσε και τον βασικότερο λόγο για να πάρει μια ασυνήθιστη αλλά πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η 48χρονη καθηγήτρια φιλόλογος του 3ου ΓΕ.Λ. Γιαννιτσών, Ελένη Τζιάλη, ξανακάθισε στα θρανία των πανελλαδικών εξετάσεων, διαγωνίσθηκε και αρίστευσε, καθώς πέτυχε 18.933  μόρια (1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες). 
Αναλυτικά οι βαθμοί της είναι οι εξής: 
- Νεοελληνική Γλώσσα 18,9 
- Αρχαία Ελληνικά 20
- Ιστορία 17,9 και 
- Κοινωνιολογία 18,6. 
Η κ. Τζιάλη κατάγεται από το Νέο Μυλότοπο και κατοικεί μόνιμα στην Πέλλα, είναι παντρεμένη με τον γεωπόνο Σταύρο Κούλη και μητέρα δύο παιδιών: της 25χρονης Πετρούλας, πτυχιούχου Μοριακής Βιολογίας και του 19χρονου Γιώργου, φοιτητή Αγγλικής Φιλολογίας.

"Ήταν ιδιαίτερη πρόκληση ..."
"Ο βασικότερος λόγος που με ώθησε στην απόφαση αυτή είναι ότι θεωρώ πως η γνώση δεν έχει τέλος, όρια", υπογραμμίζει η Ελένη Τζιάλη, προσθέτοντας κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: "Η επαφή με τα νιάτα αποτελεί κινητήριο δύναμη για μένα". Παράλληλα στέλνει το μήνυμα: "Άλλωστε η πράξη και το καλό παράδειγμα είναι πολύ πιο ισχυρό και πειστικό μέσο διδασκαλίας από την θεωρία. Ήταν ιδιαίτερη πρόκληση να ξαναβρεθώ στη θέση των μαθητών μετά από τόσα χρόνια.
Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου που με στήριξε σε αυτή μου την προσπάθεια."

Η καθηγήτρια -και εκ νέου σε λίγο καιρό φοιτήτρια- έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη, καθώς έκανε περήφανη την οικογένειά της (αλλά και τους μαθητές της) και φυσικά να χαλαρώσει και να περάσει ένα όμορφο καλοκαίρι.
Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας στην Ελένη και είμαστε σίγουροι ότι το σημαντικό μήνυμά της  "η πράξη και το καλό παράδειγμα είναι πολύ πιο ισχυρό και πειστικό μέσο διδασκαλίας από την θεωρία" θα βρει τους αποδέκτες του.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

28 comments:

  1. Συγχαρητήρια Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια. Θέλεις μεγάλο ψυχικό σθένος για μια τέτοια προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή το παράξενο πιο είναι; Καθηγήτρια φιλόλογος έγραψε 20 Αρχαία;και έκθεση 19; Αυτό έλειπε να έγραφε χαμηλότερα.Να διαγωνίζονταν σε μαθηματικά και χημεία να της πούμε μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TO OTI ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ Η΄ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

      Διαγραφή
    2. Με βάση αυτό που λέτε, όλοι όσοι έχουμε ήδη πτυχίο, δεν έχουμε δικαίωμα να διευρύνουμε τις γνώσεις μας και να σπουδάσουμε κάτι άλλο..

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν οι κατακτηριες και τα μεταπτυχιακά τα οποία είναι με το κιλό πλέον γιά να διευρύνετε τις γνώσεις σας εσείς τών δεύτερων Άντα και πάνω.. γιά τίς πανελλαδικές θυμηθείτε τι κάθε πράγμα στον καιρό του..

      Διαγραφή
  4. Σίγουρα αξίζει συγχαρητήρια και πολλά μάλιστα. Αλλά νομίζω έδωσε εξετάσεις αυτό που σπούδασε και αυτό που δίδασκε. Και πάλι όμως τις αξίζουν πολλά μπραβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάλε όλους τους φιλολόγους να δώσουν πανελλήνιες και δες αν θα γράψουν όλοι 19 Χιλ μόρια. Αν ήταν έτσι θα είχαμε γεμίσει φιλολόγους με δεύτερο πτυχίο νομικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω τι κομπλεξ κουβαλαμε. Αντι συγχαρητηριων καποιοι σχολιαζουν πικροχολα. Ελεος πια. Εαν δεν θελετε να πειτε συγχαρητηρια ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ. Τα ιδια γραφανε και για το παιδι απο το ΕΠΑΛ. Οτι ειπε ο Χριστοδουλος "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα"
    Συγχαρητηρια κυρια μου και μην δινετε σημαδια σε ανθρωπακια, η βλακεια δυστυχως δεν εχει τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. MΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια αλλά θα καταλάβει την θέση από ένα παιδί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν δινουμε συγχαρητηρια στα αυτονοητα!! δεν θα εγραφε χαλια!! αφου αυτο ειναι το αντικειμενο της!! δουλευομαστε τωρα; τοτε αν αποτυγχανε τι θα λεγαμε; οτι δεν ξερει τη δουλεια της; ειναι αυτονοητο οτι την ξερει!! ο καθενας στη δουλεια του μπορει να καταφερει ξανα και ξανα πολυ καλυτερα κιολας!! ειδικα οταν δεν εχεις και το αγχος των 17χρονων αλλα εχεις και την εμπειρια του επαγγελματος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πηρε και τη θεση απο κανενα παιδακι αν εκανε μηχανογραφικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ !! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ!! ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ !! ΑΛΙΜΟΝΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ασυμβίβαστοι που δεν είναι μοιρολάτρες και ψάχνουν επαγγελματικές διεξόδους και λύσεις ακόμη και στα 50 τους. Υποθέτω όλοι εσείς οι κακεντρεχεις είστε από αυτούς που είναι βολεμενοι στην ίδια δουλειά τα τελευταία 30 χρόνια και γκρινιάζετε για το πόσο άδικα σας φέρθηκε η ζωή. Δεν είναι όλοι έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δικαίωμα της να δώσει και να κυνηγήσει μια καινούργια καριέρα αφού αυτό την κάνει χαρούμενη, η ζωή είναι πρόκληση. Συγχαρητήρια. Όσο αν κατέλαβε τη θέση από ένα παιδί, όλοι εχουν δικαίωμα να δώσουν και έτσι είναι το σύστημα, ανταγωνιστικό. Δεν έκανε κάτι παράνομο. Πάντα υπάρχουν μεγαλύτερα ψάρια να ανταγωνίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια κανουρια δουλεια; νομιζω μετα απο καποια ηλικια δεν παιρνεις αδειαα ασκησεως δικηγορου

      Διαγραφή
  14. Συγχαρητηρια...αλλα να μην κανει μηχανογραφικο...θα χασει την θεση καποιος μαθητης που φυσικα το χρειαζεται!! Σαν καλη καθηγητρια ας γυρισει δτην θεση της!! Τσεκαρε τον εαυτο της .

    Μπραβο της αλλα μεχρι εδω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να δούμε λίγο τα πράματα ως έχουν. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το Υπουργείο Παιδείας υπολογίζεται ότι σε σχέση με πέρυσι θα μείνουν εκτός ΑΕΙ λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής περίπου 9.400 υποψήφιοι. Άρα εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως κανενός παιδιού τη θέση δεν στέρησε η αριστεύσασα συμπολίτης μας. Και σε τελική ανάλυση όλοι εσείς οι προλαλήσαντες διαφωνούντες ποιον δρόμο προτείνετε σε κάποιον να ακολουθήσει όταν θέλει να διευρύνει τις γνώσεις του; Μήπως τα κολλέγια της Κεραδιμαρέως ή μήπως τα πανεπιστήμια της Σόφιας και του Βουκουρεστίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΧΕΤΟ!! ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΜΗΠΩΣ; ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΗΠΩΣ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ!!! ΔΕΥΡΥΝΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!! ΤΟ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  16. ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια για το κουράγιο Κ τη θεληση της.Από τα πικρόχολα σχόλια καταλαβαίνουμε τι παιδεία έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο στη φιλόλογο που είχε το νόμιμο δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις, σάρωσε στα μαθήματα που διδάσκει και αν κάνει μηχανογραφικό θα στερήσει την θέση ενός δεκαοχτάχρονου πιθανόν καί μαθητή της ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να δώσει κατατακτήριες γιά να συνεχιστεί το ταξίδι τών γνώσεων τής. Κσι μήν ξεχνάμε τό νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοιαστηκατε ολοι για αυτο το ενα παιδακι που θα μεινει εκτος σχολης, οταν ομως ερθουν εκλογες θα ξαναψηφισετε τα ορκ της ΝΔ που αφηνουν εκτος σχολων δεκαδες χιλιαδες παιδια με τη βαση του 10. Επαναστατες του καναπε

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκαιο να γεμίσουμε φιλολόγους με 7 στα αρχαία και μαθηματικούς με 5 στα μαθηματικά καλύτερα

      Διαγραφή
    3. Οντως, καλύτερα να γεμισουμε πτυχιουχους που ήταν μαθητες του 9 στο σχολειο και το παιζουν φιλόλογοι επειδη είχε ο μπαμπας λεφτά να τους στειλει σε ιδιωτικο

      Διαγραφή
    4. Και εσύ βρε μίζερε τι θέλεις,να τους πληρώνει ο ταλαίπωρος Έλληνας φορολογούμενος;
      Και αν ο μπαμπάς του δεν έχει, ας διάβαζε περισσότερο για να πετύχει.
      Τα ξύνω και έχω και απαιτήσεις είναι επιχειρήματα του κ@λου.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.