Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις των δύο παθολόγων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών



Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας για τις αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις απαράδεκτες μετακινήσεις ιατρών για την συγκάλυψη των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές των Νοσοκομείων, τα Κέντρα Υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα, από την χρόνια υποστελέχωση του δημόσιου τομέα υγείας. 
Από τη μία δεκάδες κενές οργανικές θέσεις και από την άλλη προσλήψεις με το σταγονόμετρο και συνεχείς υποχρεωτικές («εντέλλεσθε») μετακινήσεις ιατρών, που περιφέρονται κάνοντας έναν αγώνα δρόμου από τη μία δομή υγείας στην άλλη. 
Αυτή τη φορά τα εντέλλεσθε έπεσαν βροχή στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, που σηκώνει όλους αυτούς τους τρομερούς μήνες της πανδημίας το κύριο βάρος της αντιμετώπισης της. Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Υγείας, η 3η ΥΠΕ και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων του Νομού αντιμετωπίζουν τους μέχρι πρότινος «ήρωες» ως αναλώσιμο προσωπικό. Στίβοντας από αυτούς μέχρι και την τελευταία σταγόνα της προσφοράς τους, ευτελίζοντας και απαξιώνοντας το λειτούργημα του νοσοκομειακού ιατρού.
Οι αναγκαστικές μετακινήσεις δυναμιτίζουν τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής, παραλύουν τις λειτουργίες της και αναστέλλουν την παροχή υπηρεσιών Υγείας σε νευραλγικούς τομείς (ογκολογικό ιατρείο, διαβητολογικό ιατρείο κλπ), διαλύοντας ταυτόχρονα την εφημεριακή της λειτουργία. Φαίνεται πως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. 
Ενώ η πανδημία ανέδειξε τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας, από τα πιο επίσημα κυβερνητικά χείλη ανακοινώθηκαν συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει αυτήν την προσφιλή τακτική όλων όσων κυβέρνησαν τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, που σχεδιασμένα υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ωθώντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα υγείας, ενώ με την περικοπή του κονδυλίου για την Υγεία (φέτος εν μέσω πανδημίας μείωση κατά 600.000.000 ευρώ) εξοικονομούν κονδύλια υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (μείωση φορολογικών συντελεστών, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κλπ).
Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν είμαστε περιφερόμενος θίασος!
Απαιτούμε:
• Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις των δύο παθολόγων της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Να ανακληθούν όλες οι αναγκαστικές μετακινήσεις με εντέλλεσθε που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί στις δομές όπου εργάζονται.
• Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε με ταχύτατες διαδικασίες να καλυφθούν οι ανάγκες στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Πέλλας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
• Να μονιμοποιηθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί συνάδελφοι μας. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.