Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς θα επιστρέψουν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια από το νέο ακαδημαϊκό έτος



Τα υγειονομικά μέτρα που σχεδιάζει να λάβει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τις Συγκλήτους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Μπορεί το νέο ακαδημαϊκό έτος να ξεκινά τον Οκτώβριο, ωστόσο ήδη στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς επίσης και στις πρυτανικές αρχές γίνονται αλλεπάλληλες συζητήσεις προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, οι φοιτητές αναμένεται να προσέλθουν κανονικά στα αμφιθέατρα προκειμένου να μπει τέλος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την οποία λειτουργούσαν τόσους μήνες εξαιτίας της πανδημίας. Άλλωστε ένα ποσοστό των νέων αναμένεται να έχει εμβολιαστεί καθώς ήδη έχει ανοίξει η ηλικιακή ομάδα των 18 και άνω.

Συν τοις άλλοις η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην απόφαση να θέλει ως προαπαιτούμενο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των καθηγητών προκειμένου να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα, ειδάλλως θα έχουν κυρώσεις όπως συμβαίνει αυτό τον καιρό με τους υγειονομικούς. Οι φοιτητές από την άλλη πλευρά δεν θα υποχρεωθούν για κανέναν λόγο να εμβολιαστούν εάν δεν το επιθυμούν. Ωστόσο, για να προσέλθουν στους πανεπιστημιακούς χώρους θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid test, όχι όμως και self τεστ καθώς αυτή η μέθοδος κρίνεται ανεπαρκής αφού ο καθένας μπορεί να δηλώσει ακόμη και ψευδώς ότι το εν λόγω τεστ του ήταν αρνητικό, αφού κανείς δεν το ελέγχει.

Πάντως ήδη η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε ότι η πρόσβαση στο αμφιθέατρο, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα γίνεται μονάχα με τη χρήση μάσκας και αφού προηγουμένως ο φοιτητής πιστοποιήσει ότι είναι εμβολιασμένος ή έχει υποβληθεί νωρίτερα σε τεστ μοριακού ελέγχου ή rapid τεστ. Μάλιστα για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί τα εν λόγω τεστ θα πρέπει να γίνονται σίγουρα μια και ενδεχομένως και δύο φορές την εβδομάδα για να τους επιτρέπεται η είσοδος.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Καιρός ήταν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια!!!!και φυσικά με την τήρηση των μέτρων!!άλλωστε οι περισσότεροι φοιτητές βρίσκονταν στον τόπο σπουδών τους !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην εδεσσα εχουμε σχολες και δσν το ξερω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.