Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Κινητοποίηση – διαμαρτυρία του Δήμου Σκύδρας ενάντια στην απόφαση για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς



Δυναμική  κινητοποίηση  και διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα, μπροστά από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή την αιφνιδιαστική, άτοπη, κατάφωρα άδικη κι εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση της κεντρικής διοίκησης της εν λόγω τράπεζας να παύσει τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος , και μάλιστα του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος που απόμεινε στο Δήμο Σκύδρας μετά το κλείσιμο των καταστημάτων των άλλων τραπεζών.
   Η κινητοποίηση - διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής κι ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Την παράσταση διαμαρτυρίας προλόγισε και συντόνισε μ΄επιτυχία ο Διευθυντής του Δήμου Σκύδρας Στάθης Καστερίδης.
   Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών τόνισε μεταξύ των άλλων ότι κάποιοι που βρίσκονται στα γραφεία  τους στην Αθήνα ή στις Βρυξέλλες ,κι αγνοούν την πραγματικότητα,   αποφάσισαν το κλείσιμο εξήντα τεσσάρων τραπεζικών καταστημάτων μεταξύ των οποίων και της Σκύδρας. Αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα χαρακτηριστικά του Δήμου μας. Και ποια είναι αυτά;  Ο Δήμος Σκύδρας είναι ένας δυναμικός Δήμος με είκοσι μία Κοινότητες – Οικισμούς, με  πληθυσμό 21.000 κατοίκους και διαθέτει ανταγωνιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σ΄όλους τους τομείς μαζί μ΄ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Εδώ βρίσκεται το Τελωνείο Σκύδρας, το Χημείο του Κράτους Πέλλας - Ημαθίας, ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ». Εδώ βρίσκονται οι  μεγαλύτερες βιομηχανίες και συνεταιρισμοί μεταποίησης - εμπορίας αγροτικών προϊόντων και πολλές βιοτεχνίες απασχολώντας  στο σύνολό τους χιλιάδες εργαζομένους, μόνιμους κι εποχιακούς. 
   Η Δήμαρχος τόνισε στη συνέχεια τις άμεσες ενέργειες και τις διαρκείς επικοινωνίες που είχε με τους αρμόδιους φορείς  της πολιτείας, της διοίκησης της Τράπεζας Ελλάδας και της Τράπεζας Πειραιώς και τους συνδικαλιστές – εργαζομένους της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου ν΄ανακληθεί  η άδικη αυτή απόφαση. Αναφέρθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της συνεδρίασης της 7ης Ιουνίου 2021 με θέμα «Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας σχετικά με τη φημολογία για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Σκύδρα». Το ψήφισμα στάλθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στα Υπουργεία: Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Εσωτερικών, στην Κεντρική και Περιφερειακή Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στους Βουλευτές του Νομού, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.ά.
   Κι ενώ όλοι αναγνώριζαν το δίκαιο του Δήμου Σκύδρας , η κεντρική διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς μας απάντησε αρνητικά. Μετά απ΄αυτήν την εξέλιξη, ανέφερε η Δήμαρχος,  συγκαλέσαμε την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο κι αποφασίσαμε τη διοργάνωση αυτής της κινητοποίησης – διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους της τράπεζας. Φυσικά θα συνεχίσουμε τις πιέσεις και τις επαφές απέναντι σ΄αυτήν την απόφαση τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Δήμου μας που θέτει σε ταλαιπωρία πολλούς συμπολίτες μας διότι η σύγχρονη τεχνολογία δεν είναι πανάκεια, ούτε προσβάσιμη σ΄όλους. Και βεβαίως η απόφαση αυτή της Τράπεζας προκαλεί αναστάτωση κι ανατρέπει τις ζωές των εργαζομένων    και των οικογενειών τους .

   Εάν θα έπρεπε να κλείσουν στη χώρα  κάποια καταστήματα, υπογράμμισε η Δήμαρχος, αυτό θα έπρεπε να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης. Δεν μπορεί δηλαδή σε κάποιες περιοχές να λειτουργεί ένας μεγάλος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων και σ΄άλλες να μη λειτουργεί κανένα, και πόσο μάλλον στο Δήμο  Σκύδρας. Η πολιτεία δεν μπορεί να δηλώνει ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Οφείλει και υποχρεούται να παρέμβει στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος, στο πλαίσιο της ισονομίας, της δικαιοσύνης και της ισόρροπης ανάπτυξης.
   Η Δήμαρχος τόνισε ότι το ζήτημα το έθεσε και στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο της αυτοδιοίκησης, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) η οποία το έχει εντάξει στη θεματολογία της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 19 του μηνός. Ζήτησε από τους Βουλευτές μας να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα του Δήμου Σκύδρας.
   Η Δήμαρχος κάλεσε για μια ακόμη φορά τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, έστω και την τελευταία στιγμή, να επανεξετάσει και ν΄ανακαλέσει την απόφασή της ώστε το Κατάστημα της Σκύδρας να συνεχίσει τη λειτουργία του εξυπηρετώντας έτσι καλύτερα  τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής.
   Ακολούθως πήραν κατά σειρά το λόγο οι παρακάτω εργαζόμενοι -  συνδικαλιστές: Παναγιώτης Αδαμόπουλος  Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας, Μιχάλης Ωρολογάς από το Σύλλογο Τράπεζας Πειραιώς, Γεώργιος Αρβανίτης  εκπρόσωπος ΟΤΟΕ και Κώστας Γεωργάκας από το Σύλλογο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς. Οι παραπάνω ομιλητές  ευχαρίστησαν τη Δήμαρχο και το Δήμο Σκύδρας  για την αμεσότητα των ενεργειών και της συνεργασίας τους, δήλωσαν  τη συμπαράστασή τους στο Δήμο Σκύδρας κι εξέφρασαν παράλληλα τους προβληματισμούς και τις κρίσεις τους αλλά και την αγωνία και την απόγνωση των εργαζομένων μπροστά στις νέες δυσμενείς συνθήκες.  
 Η Δήμαρχος Σκύδρας  ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους: τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και της ευρύτερης περιοχής, τους εργαζόμενους της τράπεζας, όλους τους συμπολίτες μας, τους συντελεστές της κινητοποίησης, τους αιρετούς και τα στελέχη του Δήμου που συμμετείχαν παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα υψηλή.
   Τέλος, ολοκλήρωσε με τη δευτερομιλία της, διαβεβαιώνοντας για τη συνέχιση των επαφών και των κινητοποιήσεων κι εκφράζοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία για καλό αγώνα και καλό αποτέλεσμα.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
skpi
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας .ΤΕΛΟΣ . αν εξαιρέσεις τους Δ.συμβούλους και τους υπαλλήλους του Δήμου ,όλοι οι άλλοι ήτανε μετρημένοι στα δάκτυλα άντε των δύο χεριών .έτσι δεν γίνεται διαμαρτυρία .που ήτανε οι αγρότες ,που ήτανε οι έμποροι που θα τρέχουν 30 χλμ πάνε έλα στην Εδεσσα για να διεπκεραιώσουν μια υπόθεση .Συγνώμη άλλα αυτή είναι η αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν λέει δυναμική κινητοποίηση...τι εννοεί; εδώ έγινε χαμός οι 2 από τους 8 δεν έβαλαν ζαχαρι στο καφέ τους!!!! και οι 3 για αντίδραση δεν έφαγαν το κουλουράκι!!!!! Την επόμενη φορά θα πάρουν πιο ακραία μέτρα κάτι ακουστικε ότι δεν θα πιουν ούτε καν...καφέ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα κινητοποιηθούν στα καφενεία όταν θα κλείσει και δεν θα μπορούν να εξυπηρετεθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιγνατιαδου το χυσες το γάλα
    Έτσι κάνουν τέτοιες κινητοποιήσεις;
    Με άριστα το 10 παίρνεις κάτω από το 0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.