Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ζητούνται παθολόγοι για τα Νοσοκομεία της Πέλλας



Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα θέματα της υγείας στην Πέλλα είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Αυτή τη φορά όχι λόγω covid-19, αλλά λόγω της μεγάλης έλλειψης Ιατρικού προσωπικού (παθολόγων) στο νοσοκομείο Έδεσσας και με ότι συνεπάγεται αυτή.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή την περίοδο στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας υπάρχει ένας παθολόγος και στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών επτά. 
Η αδυναμία της κεντρικής εξουσίας να στελεχώσει με γιατρούς τις κλινικές, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για να έρθουν στην Έδεσσα, μετέφερε την επίλυση των προβλημάτων στις Διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων. 
Αξιοθαύμαστες οι προσπάθειες των γιατρών που ειδικά σε αυτή την συγκυρία στηρίζουν με ηρωικό τρόπο την υγεία των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, αλλά σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου Πέλλας προέχει η υγεία των απανταχού πολιτών της Πέλλας. Έτσι, αποφασίστηκε ομόφωνα η προσωρινή ( για 3μηνες) ενίσχυση του Νοσοκομείου Έδεσσας με δύο παθολόγους από το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Η μια εξ΄αυτών υπέβαλλε δήλωση παραίτησης η οποία, σύμφωνα με τα ισχύοντα στη δημόσια διοίκηση, μετά από ένα μήνα θα υποβληθεί εκ νέου για να γίνει αποδεκτή. 
Σε επικοινωνία μας με τον αναπλ. Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας υπεύθυνο για το νοσοκομείο Γιαννιτσών, Βαγγέλη Λόγγο, σχετικά με την καταγγελία της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας για πειθαρχική δίωξη στον δντη της Παθολογικής Γιάννη Κακουλίδη, μας ανέφερε ότι δεν ασκήθηκε -και ούτε πρόκειται να ασκηθεί- καμία πειθαρχική δίωξη σε ιατρό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Παράλληλα επισήμανε ότι η απόφαση για την μετακίνηση των δύο γιατρών έγινε στο πλαίσιο της αναγκαίας αλληλοκάλυψης των νοσοκομείων μας σε ιατρικό προσωπικό.  
Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων της Πέλλας με ιατρικό προσωπικό. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο γεγονός για την ευρύτερη περιοχή η αποδυνάμωση του νοσοκομείου Γιαννιτσών, του οποίου η Παθολογική κλινική (συν ογκολογικό, διαβητολογικό) κάνει εξαιρετική δουλειά, για να ενισχυθεί το νοσοκομείο της Έδεσσας. Για αυτό το λόγο πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι πολιτικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς (Βουλευτές, Τοπική αυτοδιοίκηση, σωματεία, σύλλογοι) για να πιέσουν ώστε δοθούν επιπλέον κίνητρα στην πρόσληψη γιατρών παθολόγων στο νοσοκομείο Έδεσσας που τόσο έχει ανάγκη. Αυτό πρέπει να γίνει..  χθες!!!.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. Zitounde.astinomiki.ia.filaksi.to.panepistimion.😇😇😇😇😇😇😇

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητούνται γιατροί;;; Περνετε αστυνομικούς, ειδικούς φρουρούς, εποπ μόνιμους στρατιωτες κλπ. Προέχει η ασφάλεια μας (είδατε πως μειώθηκε η εγληματικοτιτα), ακολουθεί η υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή είσαι μπετόβλακας ή πανηλίθιος.Αν έχεις την ικανότητα να διαβάζεις(πολύ αμφιβάλλω)γράφει το άρθρο κατά λέξη:ΔΕΝ υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς να έρθουν στην Έσεσσα...Δηλαδή ανοίγει θέσεις η πολιτεία αλλά δεν έρχεται ΚΑΝΕΝΑΣ.Περιμένουμε λοιπόν να τελειώσουν τα παιδιά από Βουλγαρία και Ρουμανία για να στελεχώσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία.Και έτσι θα έρθει η αναβάθμιση.

      Διαγραφή
    2. Προς 5:37 Βρε τσιμενταβλακα (καναλετο) οταν δεν βρίσκεις πληρώνεις παραπάνω, δώσε έξτρα μπόνους, αυτό κάνει η ελεύθερη οικονομία που δήθεν εκφράζεις!!! Αλλά προφανώς είσαι δεξιός επειδή ήταν οι πρόγονοι σου και όχι ότι πιστεύεις στην ελεύθερη οικονομια. Κατά βάθος για μεγάλο κρατικοδιαιτο σε κόβω!!!

      Διαγραφή
    3. Εσένα σε κόβω για βόδι..γιατί οι πρόγονοί σου ήταν μοσχάρια,μπετόβλακα λουγκτρίτσα.

      Διαγραφή
    4. 11:48 πολύ σοβαρή η απάντησή σου σε ένα σοβαρό επιχείρημα που σου έθεσε.
      Τελικά έχει δίκιο για τους χαρακτηρισμους που σου προσαπτει.

      Διαγραφή
  3. Αναρωτιέται κάνεις για ποιον λόγο έμεινε η Παθολογική της Έδεσσας με έναν γιατρό? Τι έφταιξε? Είναι απολύτως λογική πάντως η απόφαση. Και δεν είναι δυνατόν να βάζουν εμπόδια οι ίδιοι οι γιατροί. Συγχαρητήρια στον Διοικητή των Γιαννιτσών που συναινεί για την κάλυψη όλου του Νομού. Οι κάτοικοι της Έδεσσας σε ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλληλοκαλυψη ασφαλώς πρέπει να υπάρχει όμως θα πρέπει να γίνεται με την συναίνεση του ιατρικού προσωπικού Όχι αποφασίζουμε και διστάσουμε. Δυστυχώς ο Διοικητης πέτυχε να διαλύσει και τις δύο παθολογικες κλινικες και αυτοί που των πρότειναν έχουν ευθύνες. Δεν μπορεί να απειλεί τον διευθυντή της παθολογικής Γιαννιτσών γιατί προσπαθεί να έχει μια αξιόλογη κλινική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν δεν συμφωνούν οι γιατροί κλείνουμε το Νοσοκομείο και μας κλαίνε οι ρέγγες αν πάθουμε κάτι. Βάλτε μυαλό εκεί στα Γιαννιτσά. Δεν είστε μόνο εσείς. Η απόφαση είναι στην σωστή κατεύθυνση.

      Διαγραφή
    2. Ένας Γιαννιτσιώτης31 Ιουλίου 2021 στις 9:17 μ.μ.

      Από ποτε οι υπάλληλοι αποφασίζουν πως θα διοικηθεί μια νοσοκομειακή μονάδα ???? Κουμουνιστή σε κόβω...
      Πολύ σωστά οι Διοικητές αποφάσισαν για την ομαλή συνεργασία και λειτουργία των νοσοκομείων

      Διαγραφή
  5. Η κάλυψη του νοσοκομείου Έδεσσας δεν μπορεί να γίνει σε βάρος αυτού τών Γιαννιτσών, το παθολογικό καλύπτει και τους ογκολογικούς ασθενείς σε καθημερινή βάση, όχι μόνο του νομού μας αλλά και όμορων νομών. Μπράβο στους παθολόγους για το έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Ρωμανίδου που είναι Ογκολόγος τι κάνει;; Βάζετε μπροστά τους ογκολογικούς ενώ ξέρετε ότι υπάρχει περαιτέρω υποστήριξη. Δεν σκέφτεστε το Νοσοκομείο Έδεσσας ούτε τους συναδέλφους σας εκεί. Πιστεύω ότι αυτό ραγίζει το γυαλί στην περιοχή. Αν είναι δυνατόν να βλέπετε μόνο τους εαυτούς σας..

      Ενας συνάδελφος σας Ιατρός από Νοσοκομείο Εδεσσας

      Διαγραφή
  6. Το ερώτημα είναι, γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για το Νοσοκομείο Εδέσσης. Φταίει ότι δεν υπάρχουν κίνητρα ή ότι το εργασιακό περιβάλλον του Νοσοκομείου είναι ιδιόρυθμο; Η απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για τις μετακινήσεις είναι αναμφισβήτητα λογική και αλληλέγγυα, αλλά αποδυναμώνει το Νοσοκομείο που υπηρετεί και δυναμιτίζει τις εργασιακές σχέσεις με τους ιατρούς της Παθολογικές κλινικής, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του, τον στήριξαν έμπρακτα τους δύσκολους μήνες που πέρασαν λόγω covid και θα τον στηρίξουν τους επόμενους. Οι εντάσεις καλό είναι να αποφεύγονται, γιατί όπως πάντα θα την πληρώνει ο κόσμος που επισκέπτεται τα Νοσοκομεία. Οι βουλευτές του Νομού και οι δήμαρχοι Πέλλας & Εδέσσης ανεξαρτήτως κόμματος και όσοι έχουν εξουσία να συνεργαστούν και να βρούν άμεση λύση για τα Νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διοίκηση και κανένας άλλος. Διάλεξαν την εύκολη λύση της μετακίνησης ιατρών . Το αποτέλεσμα θα ειναι να μήν λειτουργεί καμία παθολογική κλινική σωστά στα νοσοκομεία του νόμου Πέλλας. Οι κύριοι που παριστάνουν τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα. Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι...

      Διαγραφή
    2. Λύση έχεις να προτείνεις 9.09? Διαβάζω όλα τα σχόλια και κανείς δεν προτείνει άμεση λύση. Η αλήθεια είναι το Νοσοκομείο Γιαννιτσών πληρώνει την ανεπάρκεια της Έδεσσας. Ο Διοικητής των Έδεσσας τι έχει κάνει για να λύσει το πρόβλημα?

      Διαγραφή
    3. Από ο,τι βλέπω Ξεχνάνε όλοι πόσες φορές βοήθησε το νοσοκομείο Έδεσσας με εντατικολογο και γυναικολόγους ??? Επιλεκτική μνήμη !!!

      Διαγραφή
  7. Όχι κύριοι, το εργασιακό περιβάλλον του ΓΝ ΈΔΕΣΣΑΣ μια χαρά είναι και είχε και αξιόλογο διευθυντή, ο οποίος συνταξιοδοτηθηκε πρόσφατα και κάνεις δεν είχε παράπονο, ούτε γιατροί ούτε νοσηλευτές ούτε ασθενείς και ούτε συνοδοί. ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ αλλά και οι συνάδελφοι του. Υπηρέτησα 7 χρόνια στην παθολογική κλινική της Έδεσσας και πέρασα και από τα Γιαννιτσά. Ουδεμία σχέση, όλοι τους ιδιοριθμοι όπως λέτε, αλλά εκεί είμαστε για να σκύβουμε μόνο το κεφάλι και να ακούμε πάνω απ όλα τον ασθενή. Λυπάμαι πολύ για τον τόπο μου και για τα 2 αυτά διασυνδεομενα νοσοκομεία. Εύχομαι να πάνε σύντομα γιατροί γιατί το χρειάζετε η περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εισαι ένας από τους γιατρούς που παραιτήθηκαν. Θα είχε μεγάλη αξία να εξηγουσες προς την κοινωνία του Νομού περισσότερα πράγματα σχετικά με τα 2 Νοσοκομεία και την Παθολογική της Εδεσσας

      Διαγραφή
  8. Το θέμα κύριοι είναι Καθαρά οικονομικό. Όταν ένας επιμελητής Β (πρωτοδιοριζόμενος) παίρνει μισθό μικρότερο από την προϊσταμένη της κλινικής (μόνο στην Ελλάδα αυτό) ,δεν θα έρθει στην επαρχία. Όταν μάλιστα βρίσκει θέσεις στο κέντρο ή στο εξωτερικό με τριπλάσιο μισθό. Δυστυχώς υ Υγεία είναι πολύ ακριβό αγαθό, κι ας μην το καταλαβαίνουν μερικοί. Κανένας δε ρώτησε πόσα χρήματα ξόδεψε ένας γονιός να σπουδάσει το παιδί του τόσα χρόνια. Η νέα γενιά όμως πιο ρεαλιστές από τούς παλιότερους τα μετράει όλα. Εύχομαι να βρεθεί λύση αν και δεν το βλέπω πιθανό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.