Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Bitcoin: Έσπασε το φράγμα των 50.000 δολαρίων



Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών κινείται το Bitcoin, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει την ανάκαμψή της. Την Κυριακή η τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος σκαρφάλωσε πάνω από τα 50.000 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk. 

Οι επενδυτές στο Bitcoin έχουν ζήσει φέτος ένα τρενάκι του τρόμου. Τον Απρίλιο η τιμή του είχε εκτιναχθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα άνω των 64.000 δολαρίων, αλλά ένα μαζικό ξεπούλημα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο την είχε ρίξει κάτω από τα 30.000 δολάρια. Ένας από τους βασικούς λόγους της πτώσης ήταν οι προσπάθειες στην Κίνα και αλλού για πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο των ψηφιακών νομισμάτων. Σημαντικό ρόλο είχαν διαδραματίσει και οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο του mining κρυπτονομισμάτων στο περιβάλλον, αφού πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί τεράστια κατανάλωση ενέργειας. 

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο έχουμε σειρά θετικών ειδήσεων. Μεταξύ αυτών η ανακοίνωση της PayPal ότι θα λανσάρει μία νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν, διακρατούν και πωλούν ψηφιακά νομίσματα στη Βρετανία. 

Ανοδικά κινούνται και οι τιμές άλλων μεγάλων κρυπτονομισμάτων. Αυτή του Ether έχει ανέλθει στα 3.302,59 δολάρια. Η αξία της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων σκαρφάλωσε την Κυριακή στα 2,14 τρισ. δολάρια σύμφωνα με την Coinmarketcap.

Moneyreview.gr 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Και τι μας νοιάζει σάλιο δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είναι αυτό ρε παιδια μπορεί να μας εξηγήσει κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά βάζεις χρήμα και στο τρώνε τα τσακάλια όπως πχ το χρηματιστήριο του Σημίτη αυτό είναι

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.