Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπνέει η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε δομές φροντίδαςΣήμερα εκπνέει η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό) των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία με την πρώτη δόση ή τη μοναδική δόση εμβολίου.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει ανακοινώσει ότι ξεκινά οριζόντιους ελέγχους συμμόρφωσης καθώς θεωρούνται επιτακτικοί οι λόγοι προστασίας των ευάλωτων αυτών κοινωνικών ομάδων.

Οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν τις κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, και συγκεκριμένα:

Δημόσιος Τομέας:
Για τον εργαζόμενο : ειδικό διοικητικό μέτρο αναστολής καθηκόντων (μη καταβολή αποδοχών) με απόφαση του επικεφαλής του Φορέα. Άρση αναστολής μετά την πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ιδιωτικός Τομέας:
Για τον εργαζόμενο: Ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας.

Για τον εργοδότη: Στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση των οικείων διατάξεων επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο α) 10.000 € για κάθε παράβαση και έως 50.000€ και β) σε περίπτωση υποτροπής που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο 20.000€ για κάθε παράβαση και έως 200.000€.
Χθες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση που προβλέπει τη διαδικασία εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και η προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών που δίνεται στους εργαζομένους για την κατάθεση της αίτησης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών. Επίσης ορίζονται με λεπτομέρειες οι λόγοι εξαίρεσης. Η σχετική απόφαση των αρμόδιων επιτροπών εκδίδεται μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή των αιτήσεων.

Τι θα ισχύσει για τους κλειστούς χώρους το φθινόπωρο
Η κυβέρνηση συνεχίζει προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους.

Ο πρωθυπουργός πρόσφατα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει συζήτηση προς το παρόν για επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας ωστόσο «θα πρέπει να γνωρίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας ότι για να μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε συχνά τεστ κι αυτό είναι κόστος σε χρόνο και χρήμα. Καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να προσαρμοστεί στις αποφάσεις της κυβέρνησης» και προανήγγειλε ότι οι σχετικές εξαγγελίες θα γίνουν πριν το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προαναγγελθεί αναμένεται ενδεχομένως και από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να μην έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέλθουν απρόσκοπτα, απλώς παρουσιάζοντας στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους. Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr.

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας επειδή κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ειναι μελετημενο καλα απο μυστικες υπηρεσιες!Υπαρχουν ψυχολογοι που λενε στις εντολες,να υπαρχει ψυχοφθορος κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κρύβονται εξωγήινοι.Μην κάνετε το εμβόλιο! Είναι κόλπο των εξωγήινων να μπουν στο μυαλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.