Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Ανάγκη λήψης μέτρων από τους Δήμους έναντι του καύσωναΗ «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Π.Ε.Πέλλας Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας προτείνουν την λήψη μέτρων έναντι των συνθηκών καύσωνα, που επικρατούν σε εργασιακούς χώρους των Δήμων.      
         Οι  υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αποπνικτική ατμόσφαιρα,  αυξάνουν τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων ειδικά για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους.
        Αυτές οι συνθήκες αφορούν και στους εργαζόμενους των  Δήμων,  που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας,  πρασίνου,  ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης  και  «Βοήθεια στο Σπίτι» και γενικά στις Κοινωνικές Δομές, που είναι απαραίτητο να μετακινούνται στον δρόμο.
        Χαρακτηριστικό τραγικό παράδειγμα η πρόσφατη απώλεια ζωής ενός εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Πέλλας, ο οποίος έπασχε από καρδιακό νόσημα.
        Η κυβέρνηση το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να παροτρύνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες να ενεργοποιήσουν τις Κοινωνικές Δομές, όπου θα παρέχουν προστασία σε ευπαθείς ομάδες για κάποιες ώρες. Επίσης τους προτείνει να ενεργοποιήσουν  την  συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών και ιδίως να ενεργοποιηθούν εθελοντικές ομάδες.
      Για τους εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους καμία μέριμνα. Οι ίδιες οι συνθήκες μας δείχνουν πως έπρεπε να υπάρξει ένα έκτακτο σχέδιο προσλήψεων προσωπικού για να καλυφθούν οι τόσο σοβαρές ανάγκες που έχουν σχέση με την ανθρώπινη ζωή.
         Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Π.Ε.Πέλλας Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας προτείνει :
-- Να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό από κανένα λαϊκό σπίτι λόγω χρεών. Τα όποια χρέη πρέπει να παγώσουν.
-- Εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από τον Γιατρό Εργασίας και τον Τεχνικό Ασφαλείας και εφαρμογή όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ουσιαστική προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων.
-- Άμεση διακοπή όλων εργασιών, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 38 βαθμούς κελσίου σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους. Πλήρης καταβολή του μεροκάματου , χωρίς καμία περικοπή.
-- Περιορισμός άλλων βαρέων εργασιών, όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.
-- Διαλείμματα ανά 1 ώρα για ένα τέταρτο μόλις η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 36 βαθμούς κελσίου για την μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
-- Αποχή από την εργασία - όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα - των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως καρδιοπαθείς,  πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς κ.λ.π. με πλήρη καταβολή του μεροκάματου.
-- Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλλείματος για την ανάπαυση των εργαζομένων.
-- Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στο χώρο εργασίας τους.
-- Άμεσες προσλήψεις  με μόνιμο προσωπικό όπου χρειάζεται.
  Καλούμε και τους ίδιους τους εργαζόμενους, μέσα από τα Σωματεία τους, να παλέψουν για την προστασία της Υγείας του και της Ζωής τους. 
 
Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος - Επικεφαλής Παράταξης
Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   -   Δημ.Σύμβουλος
Δήμου Πέλλας       :  Παπαδοπούλου Ολυμπία  -      «            «
Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης  -               «            «  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.