Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση Θ. Τζάκρη στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Αριδαίας



Η Θεοδώρα Τζάκρη με Ερώτησή της ζητά από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να αναθεωρήσει την Απόφασή του για την υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ της Αριδαίας από  Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο 

Σε συνέχεια της Απόφασης 266177/13.7.2021 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία δρομολογείται η υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Αριδαίας από Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο καταργώντας την αυτονομία του και κάνοντας, ίσως, το πρώτο βήμα για την κατάργησή του, η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη υπέβαλε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Με την Ερώτησή της, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της υπηρεσίας αυτής για τον ακριτικό Δήμο Αλμωπίας και τους κατοίκους του καθώς και ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας της δημόσιας αυτής υπηρεσίας, διατήρησε τη δυναμικότητα και λειτουργικότητα της, παρά τις διοικητικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε λόγω των επιβληθέντων Μνημονίων, ρωτά τον κ. Υπουργό για τις προθέσεις του: 
(1) να αναθεωρήσει την Απόφασή του για την υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ της Αριδαίας από  Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο και 
(2) να προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση αυτής της σημαντικής δημόσιας υπηρεσίας για τον ακριτικό Δήμο Αλμωπίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Θέμα: «Υποβάθμιση του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Αριδαίας»

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την Απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να υποβαθμίσει την Υπηρεσία ΕΦΚΑ στην Αριδαία από Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο. 
Η εν λόγω Υπηρεσία λειτουργεί από το 1968 και εξυπηρετεί περί τους 32.000 κατοίκους του ακριτικού Δήμου Αλμωπίας, στον οποίο λειτουργούν περισσότερες  από 2.400 επιχειρήσεις καθώς επίσης και 43 συνεταιρισμοί αγροτικού και δασικού προσανατολισμού (με πλέον των 1650 μελών). Επιπλέον, σημαντικός είναι ο αριθμός των μετακλητών εποχιακών εργατών γης που εργάζονται στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής και εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα  αυτό. 
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι σχετικά με τη δρομολογούμενη υποβάθμιση (και ενδεχομένως σε μια επόμενη φάση το κλείσιμο) του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στην Αριδαία σε αποκεντρωμένο γραφείο, γεγονός που συνεπάγεται την αποψίλωσή του σε αρμοδιότητες και προσωπικό. Αυτό θα έχει  ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής να στερηθεί τη δυνατότητα διενέργειας άμεσων συναλλαγών που μέχρι σήμερα γινόταν από το εν λόγω υποκατάστημα και να αναγκαστεί να μετακινείται στην Έδεσσα, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις συναλλαγές του. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα αρχεία των πρώην ΙΚΑ και ΟΓΑ δεν είναι μηχανογραφημένα, οποιαδήποτε υποβάθμιση του Υποκαταστήματος θα προκαλέσει αναστάτωση, ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στις συναλλαγές των κατοίκων της περιοχής.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας της δημόσιας αυτής υπηρεσίας στον ακριτικό Δήμο Αλμωπίας και για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των κατοίκων της περιοχής, διατήρησε τη δυναμικότητα και λειτουργικότητα του Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Αριδαίας, παρά τις διοικητικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε λόγω των επιβληθέντων Μνημονίων.
Σήμερα, όμως, η Κυβέρνηση της ΝΔ (η οποία διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία διότι από το 2018 χάριν στις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εκτός προγραμμάτων διάσωσης) στη βάση της  Απόφασης 266177/13.7.2021 δρομολογεί την υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ από Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο (που θα υπάγεται προφανώς στον ΕΦΚΑ Έδεσσας) καταργώντας την αυτονομία του και κάνοντας, ίσως, το πρώτο βήμα για την κατάργησή του. 
Επειδή η περιοχή του Δήμου Αλμωπίας είναι μια ακριτική περιοχή κρίνεται αναγκαία και είναι ιδιαίτερα σημαντική η διατήρηση τόσο των δημόσιων υπηρεσιών όσο και των κατοίκων της.
Επειδή ο Δήμος Αλμωπίας έκτασης 1.000 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι ο μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στην ΠΕ Πέλλας. 
Επειδή οι 32.000 κάτοικοι της περιοχής είναι πολύ ανήσυχοι βλέποντας να κλείνουν ή να υποβαθμίζονται δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεστε να αναθεωρήσετε την Απόφασή σας για την υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ της Αριδαίας από  Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο; 
2. Προτίθεστε να προωθήσετε την περαιτέρω ενίσχυση αυτής της σημαντικής δημόσιας υπηρεσίας για τον ακριτικό Δήμο Αλμωπίας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τζάκρη Θεοδώρα
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Η κοροϊδία σε όλο το μεγαλείο της εδώ και χρόνια ακούγεται ότι θα κλείσουν το υποκατάστημα εφκα ΑΡΙΔΑΙΑΣ κανένας δεν έκανε τίποτα και κάνουν τώρα ερώτηση έλεος πια για πόσο ζώα μας έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Και όχι μόνο κοροϊδία 1,22 και θρασύτητα η γυναίκα, η ίδια ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε τον Ιανουάριο του 2019 να υποβιβαστεί το υποκατάστημα σε αποκεντρωμένο τμήμα με το προεδρικό διάταγμα ΦΕΚ Ά 8/ 23/1/2019.Και τώρα κάνει ερώτηση.Όταν το θράσος ξεπερνά την ντροπή γίνεσαι περίγελος και ξεφτίλα,αυτών που έχουν γνώση και νοημοσύνη.Να την χαίρονται αυτοί που την ψηφίζουν.Εγώ ποτέ.Απο Εφκα Εδέσσης παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε/η από το Εφκα Έδεσσας σε ενημερώνω ότι η υπηρεσία του εφκα ΑΡΙΔΑΙΑΣ μέχρι 10/8/21 ημερομηνία από την οποία ισχύει η νέα απόφαση του Υπουργού Χατζηδάκη λειτουργεί ως υποκατάστημα με πλήρη αυτονομία και δικό του προϊστάμενο. Από 10/8/21 θα λειτουργεί ως αποκεντρωμενο γραφείο με λειψες αρμοδιότητες και κουτσουρεμενο προσωπικό. Για το γεγονός αυτό έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι φορείς της Αλμωπιας(εμπορικός σύλλογος, σύλλογος ενοικιαζομενων δωματίων). Το γεγονός ότι η Τζάκρη ανεχτηκε δηθεν από το 2019 να γίνει αποκεντρωμενο γραφείο μάλλον το είδες στο όνειρο σου....
    Ο εφιάλτης ταλαιπωρίας των πολιτών της Αλμωπιας ξεκινάει τώρα...αλλά εσένα τι σε νοιάζει στην Έδεσσα ζεις!!!
    Ένας υπάλληλος από το αποκεντρωμενο πλεον γραφείο της Αριδαιας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτάνει ρε με τις παπαριές σας που ξέρετε και τα ΦΕΚ και πότε δημοσιεύτηκαν!!! Εσείς δεν ξέρετε τι φαγητό έκανε η γυναίκα σας χθες και γράφετε για μια κατάσταση που βιώνουμε όλοι όσοι είμαστε εκτός βουλευτικών γραφείων; Εκτός από το ΕΦΚΑ Γιαννιτσών που λειτουργεί ικανοποιητικά και αυτό χάριν φιλοτιμιας των υπαλλήλων του, όλα τα άλλα είναι για φτύσιμο. Όπως για φτύσιμο είναι και το αλλοδαπών της αποκεντρωμένης στην Έδεσσα, το ΟΑΕΕ Γιαννιτσών, η ΔΟΥ Γιαννιτσών, ο Δήμος Πέλλας, Έδεσσας και το τελωνείο Σκύδρας. Αν είχατε συναλλαγές με αυτές τις υπηρεσίες δεν θα γράφατε αυτές τις μπούρδες που σας λένε οι βουλευταδες. Η Τζάκρη σας φταίει και όχι οι άλλοι τρεις του κ.Κουλη που δίνει εν καιρό πανδημίας κανονική χειραψία με τους πυροσβέστες δίχως μάσκα μετά που έκανε τις βουτιές του το Σαβ/Κυριακο ενώ η μισή Ελλάδα καίγεται. Άντε από εδώ βρε κομματοσκυλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τζάκρη ανέχθηκε δήθεν να γίνει αποκεντρωμένο το είδα στο όνειρο μου ,έ; Μάλλον ξύπνησες πολύ καθυστερημένα από τον λήθαργο.Το προεδρικό διάταγμα ΦΕΚ Ά 8/ 23/1/ 2019 είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να έχεις μεγάλο θράσος για να λες ψέματα. Έλλειψη ντροπής ,περίσσιο θράσος! Όλοι ξέραμε ότι είχε ημερομηνία λήξης.Και Όλοι ξέραμε πως και ποιός το κρατούσε. Ειναι αργά πλέον ...Έπρεπε το Γενάρη του 19 να αντιδράσεις .Το πουλάκι πέταξε και μην γελοιποιεισαι.Έλα στην Έδεσσα σε περιμένει πολύ δουλειά. Ο εφιάλτης της ταλαιπωρίας των πολιτών με τις συντάξεις παιρνει τέλος.Αρκετό αραλίκι είχες.Εκτός και αν επιστρέψεις στο γραφείο της Τζάκρη για να σερβίρεις μαζί της στα "ζώα" σας, σανό.Όμοιος ομοίω αεί πελάζει!
    Από Εφκα Εδέσσης παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε... ναι!!! Αφού δεν έχεις τι να κάνεις ως υπάλληλος του ΕΦΚΑ Έδεσσας ώρα ένατη πρωινή αντί να εξυπηρετείς πολίτες γράφεις σχόλια. Βρίσκετε και κάνετε ρε Μαθουσάλες της καρέκλας (είμαι ο σχολιαστης 7:50).

      Διαγραφή
  6. Από Εφκα Εδέσσης παρακαλώ!5 Αυγούστου 2021 στις 9:15 μ.μ.

    Τι πετάγες σαν Λούτσα ,πολύξερε ,άσχετε ,7,50 γιαλαντζί συριζιανελ. Το σχόλιο γράφτηκε όχι σε ώρες γραφείου, Απλά υποθέτω, καθυστερημένα αναρτήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι γένους είσαι για να σου μιλήσω κατάλληλα. Απλά θεωρώ ότι όλους τους αναγνώστες μας περνάς για ηλίθιους γράφοντας ότι το σχόλιο σου αναρτήθηκε καθυστερημένα από το Karatzova. Μήπως νομίζεις ότι εγώ προσωπικά είμαι ιθαγενής και θα ανεχθώ την τεμπελιά σου εκεί στο ΕΦΚΑ της Έδεσσας; Ξέρεις ότι κάτι τεμπέληδες σαν και του λόγου σου θα βρουν τον μάστορα τους; Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σου το επιστρέφω γιατί συνήθως τέτοια πολιτική επιλογή έχουν οι όμοιοι σου που γλύφουν όποιον εκλέγεται. Τώρα αν θέλεις να μάθεις τι ψηφίζω θα σου λύσω την απορία αμμεσα. Ν.Δ φυσικά αλλά θα κρίνω όπως εγώ νομίζω τους βουλευτές και όχι όπως γουστάρεις εσύ. Δούλεψε και λίγο στο αντικείμενο σου δεν θα πάθεις υπερκόπωση. Φτάνει που "δουλεύεις" ψιλό γαζί όλους τους συμπολίτες σου που σε πληρώνουν.. (ελπίζω να κατάλαβες ότι είμαι ο σχολιαστής 7:50)

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.