Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τζανάκης: Καμπανάκι κινδύνου για επτά περιοχές της Β. Ελλάδας - Στο 1,09% η θετικότητα στην Πέλλα


Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας
"Καμπανάκι κινδύνου" για επτά περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και για την Πέλλα, έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, καθώς παρουσιάζουν πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα, υπολογιζόμενο σε κρούσματα ανά 14 μέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι στο 282 και ο δείκτης μεταδοτικότητας κάτω του 1% και παρέθεσε τα αντίστοιχα στοιχεία για τις περιοχές που εμπνέουν ανησυχία.
Αναλυτικά, η Πιερία έχει 1,13% δείκτη θετικότητας και 612 επιδημιολογικό φορτίο, η Ημαθία 1,15% και 652 και η Πέλλα 1,09% και 523 επιδημιολογικό φορτίο.
Τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζουν η Ξάνθη και η Καστοριά με τον δείκτη θετικότητας να αγγίζει το 1,33% και το 1,14% αντίστοιχα και το επιδημιολογικό φορτίο να διαμορφώνεται στο 626 και στις δύο περιοχές.
Ανησυχία προκαλεί και η Δράμα, όπου ο δείκτης θετικότητας φτάνει το 1,22% και το επιδημιολογικό φορτίο στο 584, ενώ η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη είναι στο 1,10% και το επιδημιολογικό φορτίο στο 416.
«Μιλάμε για μια περιοχή 1,7 εκατ. κόσμου, ο οποίος στο σύνολο του είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας στην εμβολιαστική κάλυψη και συγκεκριμένα στο 52%. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάνω από 60 ετών κινδυνεύει», υπογράμμισε.
Ωστόσο, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι επειδή το δεύτερο κύμα έπληξε πολύ τη Βόρεια Ελλάδα, πιθανόν υπάρχει τείχος φυσικής ανοσίας της τάξεως του 20%-25% που θα μπορούσε να συγκρατήσει την κατάσταση.

Καπράβελος: Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας
Στο 100% φτάνει σχεδόν η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και η πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι, δήλωσε νωρίτερα ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
«Η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πολύ με ασθενείς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Είναι οι πιο ευάλωτοι. Όλες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα έχουν φτάσει σε πληρότητα σχεδόν 100%. Αυτοί που έρχονται είναι ανεμβολίαστοι. Η πανδημία έχει εντοπιστεί εκεί, έχει εντοπίσει τους ευάλωτους και τους μολύνει και τους καταστρέφει. Στο νοσοκομείο μας αυτοί που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι»,είπε στον ΣΚΑΪ.
Ωστόσο, σημείωσε ότι ελπίζει το φαινόμενο αυτό να είναι προσωρινό, «να μην είναι η αρχή μιας τραγωδίας» και να οφείλεται στην επιστροφή των εκδρομέων. Ο κ. Καπραβέλος έκανε τόνισε ότι πλέον είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων. «Η Δράμα έχει δώσει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά 100.000 κατοίκους κι έχει το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμού», επισήμανε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Απλά η Βορ.Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητων-αντιεμβολιαστών,Ιεροδηλωσιτώνκλπ ανεγκέφαλων ακροδεξιών,οι οποίοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια των Πρεσπών! Πώς να πείσεις άτομα τέτοιου επιπέδου; Είναι σαν να προσπαθείς να ,μιλήσεις σε μια αρκούδα χορεύτρια για τον Μότσαρτ,για τις συμφωνίες του Μπετόβεν! Δέστε και ακούστε επιχειρήματα του νεαρού πατέρα μαθητού από την Θέρμη στο Δικαστήριο που προσήχθη!Είπαμε όμως η φύση επιτελεί τον ρόλο της ! το 97% των θυμάτων-κρουσμάτων,υποψήφιων για τον Παράδεισο είναι αρνητές-ενεμβολίαστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλείστε ραντεβού για εμβόλιο ρε ΒΛΗΜΑΤΑ ,δεν βλέπετε τι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθούμε, αλλά δεν βρίσκουμε ημερομηνίες γιατί πλάκωσαν οι ήδη τρυπημενοι και λόγω συνδρόμου στερεισης θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.
      Είναι μην μάθει κάποιος.
      Αρκετοί μάλιστα κάνουν προεγγραφές και για την 4η δόση

      Διαγραφή
    2. 6¨42
      Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ στην Β.Ελλάδα λιγοστεύουν.
      Αυτό μόνο.

      Διαγραφή
    3. Και εγω μαγκας το επαιζα αλλα οταν την επαθα αλλαξα γνωμη!Σου ευχομαι να μην κολλησεις ποτε φιλε μου γιατι θα σου φυγει η μαγκια και θα προσευχεσαι να γινεις καλα.

      Διαγραφή
    4. ρε παιδια εάν δεν σας είναι δύσκολο για τους αρνητές-αντιεμβολιαστες άνοιξε η πλατφόρμα Εμβολιων Covid- 19, στις κατα τόπους Διευθύνσεις -κτηνιατρείων ! Απευθυνθείτε στον ιδιώτη κτηνίατρο του Δήμου σας! Γνωρίζουν το σωστό σκεύασμα και την αναλογία για όλα τα χαϊβάνια!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.