Καταργείται ο φόρος για τις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ
«Νέες και νέοι φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί είστε προτεραιότητα για την πατρίδα, είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το άγχος ότι θα ζήσετε μία ζωή χειρότερη από αυτήν των γονιών σας. Όμως, καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται ότι ο δρόμος τελικά θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς. Η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Φέτος είμαι και πάλι εδώ για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει και να παρουσιάσουμε ακόμα περισσότερα που μπορούμε να πετύχουμε μαζί το 2022 τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.
Ανακοίνωσε αναθεώρηση του στόχου της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2021 από το 3,6 στο 5,9%.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι για τους νέους έως τα 29 χωρίς προϋπηρεσία που θα προσλαμβάνονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης θα ενισχύονται από την πολιτεία για ένα εξάμηνο με 1200 ευρώ. Όπως είπε τα 600 ευρώ θα πηγαίνουν στον εργοδότη ενώ τα υπόλοιπα στους νέους επιπλέουν της αμοιβής τους. Ακόμα είπε ότι το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους 28.000 σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ.
«Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν. Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ» ανέφερε.
Όπως είπε από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους κάτω των 29 το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, όσο για τους εφήβους 15 έως 17 ετών αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί θα τους προσφέρουμε 50 δωρεάν gb data στο κινητό τους.
Καταργείται από 1/1/2022 ο φόρος στις γονικές παροχές – Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% – Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022
Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα πληρώνουν τέλη 10% κινητής τηλεφωνίας από το 2022, ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Από 1/1 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ. Μία ακόμη επιβάρυνση γίνεται παρελθόν. Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών. Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση. Μειώνεται αμέσως στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου. Καθιερώνουμε υπερεκπτώσεις για πράσινο κεφάλαιο. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%. Το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια, είναι σημαντικό να ισχυροποιηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

12 Σχόλια
φτανει αυτη η παραπλοροφορηση με τους τιτλους των αρθρων.που ειπε οτι ο νεος θα παιρνει 1200?
ΑπάντησηΔιαγραφή600 ευρω ειπε. περαν απο τον μισθο τους λεει,
λες και ο εργοδοτης θα δωσει κατι απο την τσεπη του.
Δε χρειάζεται καν να το ακούσεις αυτό το πράμα, νομίζει απευθύνεται σε μοσχάρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα γαλάζια αγελάδια χάρηκαν με την κάθε πρόταση και φεικ νιουζ;
Όταν έλεγε ότι για κάθε παιδί που θα γεννιέται, η μητέρα θα παίρνει 2000 ευρώ, πάλι σε μοσχαρια απευθυνόταν; Το κομματικό γρασο που έχεις στα μάτια δεν σε αφήνει να δεις καθαρά.
ΔιαγραφήΠρος 1:24
ΔιαγραφήΑν απευθύνεται σε μοσχάρια ΕΣΥ πως και δεν κατάλαβες;
Τα είπε και η Δημαρχάρα της Έδεσσας 2000 για κάθε τρίτο παιδί.
ΑπάντησηΔιαγραφήτα περισσότερα μέτρα που εξήγγειλε ο "ανέμελος" αφορούν ελαφρύνσεις επιχειρήσεων! Ποιες επιχειρήσεις : τις ανύπαρκτες; Εδώ η ανεργία θα αγγίξει το 40%, ! Μόνο καφέ- τσιπουράδικα ανοίγουν! Εκτός εάν εννοεί τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις των ημετέρων,κομματόσκυλων! Για να ανοίξει μια επιχείρηση στον ιδιωτικό τομέα, απαιτείται, φθηνή ενέργεια, γενναιόδωρη μείωση του ΦΠΑ ,μείωση της γραφειοκρατίας,μείωση της φορολογίας,Δεν βλέπουν πως λειτουργουν οι άλλες Δυτικές χώρες ; Γερμανία,Ιταλία, Σκανδιναβία κλπ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρτε μας πίσω τον Ζήκο....να μας κάνει Γερμανία,Ιταλία,Σκανδιναβία,...παπαρία.
ΔιαγραφήΜα είσαι τόσο μπετόβλακας,κάφρος που δεν έχω διάθεση να σε διαολοστείλω.
Γειά σου ρε μεγάλε 1.23 νοημονα και γνωστη των οικονομικών.
Διαγραφήγια τους ανέργους τι είπε το σουργελο;
ΔιαγραφήΤΙΠΟΤΑ.
τα περισσότερα μέτρα που εξήγγειλε ο "ανέμελος" αφορούν ελαφρύνσεις επιχειρήσεων! Ποιες επιχειρήσεις : τις ανύπαρκτες; Εδώ η ανεργία θα αγγίξει το 40%, ! Μόνο καφέ- τσιπουράδικα ανοίγουν! Εκτός εάν εννοεί τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις των ημετέρων,κομματόσκυλων! Για να ανοίξει μια επιχείρηση στον ιδιωτικό τομέα, απαιτείται, φθηνή ενέργεια, γενναιόδωρη μείωση του ΦΠΑ ,μείωση της γραφειοκρατίας,μείωση της φορολογίας,Δεν βλέπουν πως λειτουργουν οι άλλες Δυτικές χώρες ; Γερμανία,Ιταλία, Σκανδιναβία κλπ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τελος επιτηδευματος κουλη τι εγινε το ξεχασαμε;Και τα μαγαζια μας κλειστα και κανονικα το τελος!
ΑπάντησηΔιαγραφήκάντε παιδιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα 16τους τα θέλουμε για μαύρη εργασία.
ΣΚΛΑΒΟΙ.
Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.