Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λιγότερα από πέρσι τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία - 15 στην ΠΕ Πέλλας



Λιγότερα από πέρσι είναι φέτος τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα την προϊσταμένη του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας, Μαρία Πιπερίδου. Η ίδια αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «κρούσματα υπήρξαν φέτος στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας και Σερρών» και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης στους Δήμους Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Δέλτα και Χαλκηδόνας.

Ωστόσο, σχολιάζει ότι «σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είμαστε καλύτερα καθώς τα κρούσματα είναι λιγότερα από προηγούμενες χρονιές και όσο πάνε και μειώνονται».

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια εκδήλωσης κρουσμάτων του ιού επισημαίνει ότι κρούσματα εμφανίζονται συνήθως ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου και συνιστά, ως τότε, την τήρηση από τους πολίτες των μέτρων πρόληψης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Νωρίτερα, τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου στην Ελεούσα ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλκηδόνος. Στο πλαίσιο αυτό, απόψε (στις 10 το βράδυ) θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός σε όλον τον οικισμό από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για τον λόγο αυτό, συνιστάται όλοι οι κάτοικοι της Κοινότητας, από εκείνη την ώρα και για τις επόμενες δύο ώρες καλούνται να μην κυκλοφορούν, οι πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους να παραμείνουν κλειστά, να απομακρυνθούν οι κυψέλες μελισσών, να μην υπάρχουν απλωμένα ρούχα και να πλυθούν τα φρούτα και τα λαχανικά από τους κήπους.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης
από ιό του Δυτικού Νείλου στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, στην Πέλλα εντοπίσθηκαν 15 κρούσματα, 10 στο Δήμο Πέλλας και 5 στο Δήμο Σκύδρας. Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται τα κρούσματα που εντοπίσθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία:  

 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.