Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Κρητική γη αναπαύεται ο Μίκης Θεοδωράκης (βίντεο)



Με ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, την Άρνηση και τη μελωδία του Ζορμπά αποχαιρέτησαν τραγουδώντας συγγενείς και φίλοι τον Μίκη Θεοδωράκη στο κοιμητήριο του Γαλατά όπου αναπαύεται πλέον ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης. Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, μέλη της οικογένειας του αποχαιρέτησαν το δικό τους άνθρωπο.

Πλήθος κόσμου, συγχωριανοί αλλά και άνθρωποι που βρέθηκαν στο Γαλατά από όλη την Κρήτη για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, είχαν παραταχθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής που διένυσε η πομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, έως το κοιμητήριο.

Με βουρκωμένα μάτια, ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και φωνάζοντας «αθάνατος» άνθρωποι που τον γνώρισαν ή τον αγάπησαν μέσα από το έργο του, ήταν εκεί για να αποδώσουν τιμή σε εκείνον που όπως τόνισαν «ανέβασε την Ελλάδα λίγο ψηλότερα».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Να πείτε στα παιδιά σας πως η δεξιά το 1966 είχε απαγορεύσει να ακούγονται τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στα ραδιόφωνα.
    Γιατί πήγαν σα κλαμμένες χήρες σύσσωμο το ακροδεξιο τσίρκο που δήθεν τίμησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ανιστοριτος. Πρωτο το ΚΚΕ απαγορευσε τα τραγουδια του Μικη Θεοδωρακη. Ψαξε και θα δεις. Ο Μικης μεχρι προτινος ηταν κοκκινο πανι για το ΚΚΕ. Δεν ξεχνουν οτι συνεργαστηκε με τον Κωνσταντινο Μητσοτακη και μιλουσε για την Μακεδονια μας. Δεν εχουν καταλαβει οτι ο Μικης ηταν πανω απ ολα ΕΛΛΗΝΑΣ και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Να πουν επίσης στα παιδιά τους το κακό που έκανε το ΚΚΕ στην Ελλάδα και που ήθελε τώρα να ανήκει η Ελλάδα μην τα ξεχνάς αυτά δεν πιστεύω να είναι το ίδιο απαγόρευσαν τα τραγούδια με αυτά που έκαναν

      Διαγραφή
  2. ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΓΑΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΄74 ΚΙΝΔΎΝΕΥΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΡΟΝΗΣΗ!!!
    ΠΡΟΣ 8:19 ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΊΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι φασίστες και ταγματασφαλίτες που τον εξόρισαν και τον έδερναν στη εξορία,έστειλαν τα παιδιά τους [σημερινοι πολιτικοί του Μητσοτάκη ],να τιμήσουν τον Μίκη Θοδωράκη!Να γελάς ή να κλαίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει η κηδεία του Μίκη ήταν το λιγότερο τραγική με την πολιτική ηγεσία που είχε πάνω απ το κεφάλι του.
    Η υποκρισία στο κόκκινο.
    Σύσσωμα τα ορφανά της χούντας.
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.