Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριθμός ρεκόρ τεστ – 805 τα κρούσματα σε μαθητές μέσα σε ένα 24ωρο



Mέσα σε ένα 24ωρο, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά, σύμφωνα με τα χιλιάδες τεστ που σημείωσαν αριθμό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, 805 παιδιά και εφήβοι έως 17 ετών, βρέθηκαν θετικοί, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 27% του συνόλου των ημερήσιων νέων κρουσμάτων.

O υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων από τη μια μέρα στην άλλη σχετίζεται και με τον μεγάλο αριθμό self test που έγιναν με αφορμή το άνογμα των σχολείων, καθώς ελέγχθηκε το σύνολο των μαθητών του Δημοτικού και το 75% των ανεμβολίαστων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Γενικότερα, από τον Μάιο έως σήμερα, έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που έχουν νοσήσει.

Από 13 Αυγούστου-13 Σεπτεμβρίου: 17.817 παιδιά και έφηβοι έως 17 ετών βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Δεν θα πρέπει να χαθεί χρόνος για τον εμβολιασμό των παιδιών, επισημαίνουν οι ειδικοί, καθώς ανησυχούν για την επίδραση που θα έχει το άνοιγμα των σχολείων στην πορεία της πανδημίας.

Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είναι πρωταγωνιστικός ο ρόλος του παιδιάτρου να εξηγήσει στους γονείς ότι να εμβολιαστούν τα παιδιά 12-17 δεν είναι μόνο μια πράξη αλτρουισμού προς την κοινωνία, ναι κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά και αυτά κινδυνεύουν οπότε είναι μια πράξη προστασίας και της δικής τους δημόσιας υγείας» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στην προσπάθεια να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία αλλά και να θωρακιστεί η δημόσια υγεία θα αυξάνεται ο αριθμός των τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές του τμήματος εκτός των εμβολιασμένων θα κάνουν 4 δωρεάν τεστ την εβδομάδα, 2 rapid και δύο αυτοδιαγνωστικά. Οι μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν 7 δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Οι μαθητές ,όλο το καλοκαίρι πήγαν διακοπές, κατασκήνωση ,βρέθηκαν με φίλους σε πάρκα αλάνες....και εσείς θέλετε να μας πείτε ότι κόλλησαν στο σχολείο?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ανθρωπε μου δεν λενε αυτο ,εννοουν πως ακριβως τα παιδια δεν παιρνουν μετρα ,αποστασεις κ.τ.λ και οπως ειπες γυρνανε παντου στο σχολειο λοιπον θα γινει της υπερμεταδοσης .ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

      Διαγραφή
    2. ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΤΡΥΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

      Διαγραφή
    3. Όχι καλέ άλλου το πάνε οι ειδικοί της κυβέρνησης,καταρχήν το τεστ ανίχνευει και την απλή γρίπη στον άνθρωπο και το βγάζει κοβιτ ,ο σκοπός τους είναι να εμβολιασουν τα αγγελούδια μας

      Διαγραφή
  2. Ευτηχως δεν κάναν όλοι το εμβόλιο
    Θα ήταν διπλά τα κρούσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχως ξυπνησε ο κοσμος και τωρα δε θα κοιμουνται αυτοι απο την αγωνια τους στριμωχτηκαν πολυ απο τα εξωτερικα αφεντικα τους αλλα και μεις τα προβατα τους καταλαβαμε τωρα την πατησανε οι τυποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους σκάστε ρε άσχετοι συνωμοσιολόγοι ,που χέστηκαν οι μασόνοι η όποιοι άλλοι σκοτεινοί τύποι μας κυβερνούν, για εσάς λες και τους ενδιαφέρει ο Μήτσος απο το χωριό που είναι όλη μέρα στο καφενείο και θέλουν να τον ελέγχουν με το εμβόλιο. Πιστεύετε οτι μ... σας πούνε και εξαιτίας σας έχουμε μπεί σε έναν φαύλο κύκλο με την πανδημία. Κλείσιμο στα σπίτια σας και να βγείτε μόλις ξεμπερδέψουμε με τον ιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.