Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιδημιολογικός Χάρτης: Στο "κόκκινο" οι ΠΕ Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Καβάλας



Στο «κόκκινο» τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες από τη Β. Ελλάδα (οι τρεις από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας) σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη που αναρτήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Καβάλας. Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία την Πέμπτη.  
Θυμίζουμε ότι στο Επίπεδο 4 – Κόκκινο προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τους πιο κάτω επιδημιολογικούς δείκτες:

• 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
• 14-ήμερος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
• Δείκτης θετικότητας ελέγχων
• Εβδομαδιαία ποσοστιαία μεταβολή κρουσμάτων
• Αριθμός ενεργών κρουσμάτων
• Ηλικιακή κατανομή κρουσμάτων
• Εβδομαδιαίος αριθμός νέων νοσηλειών ανά 100.000 κατοίκους
• Εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων ανά 100.000 κατοίκους
• Ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης
• Ενεργός ρυθμός αναπαραγωγής των κρουσμάτων (Rt)
• Πληρότητα συστήματος υγείας
• Ανάλυση ιχνηλάτησης επαφών
• Ανάλυση μεταλλάξεων



 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

29 comments:

  1. Αφού όλοι οι "επιστήμονες¨ στην Πέλλα μαζεύτηκαν. Τώρα θα αρχίσουν να κλαίνε οι μαγαζάτορες ,οι ίδιοι που δεν τηρούσαν κανένα μέτρο στα μαγαζια τους. Φυσικά είναι θέμα χρόνου το πότε θα μας κλείσουν ξανά μέσα και οι πρώτοι που θα αρχίσουν το κλάμα θα είναι αυτοί που δεν τηρούν κανένα μέτρο,οι ψεκ. Αν δεν ληφθούν νεα μέτρα και οχι αυτά τα χάδια ,10 ευρώ την εβδομάδα ενα τεστ, δεν θα τελειώσουμε με αυτην την ιστορία. Οι ταλιμπάν της δύσης δεν θα μας αφήσουν να ησυχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΑΡΝΗΤΕΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ Ή ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΣ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ;
      ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
      ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΒΡΩΣΗ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

      Διαγραφή
    2. 8:01 Έμαθε ο τσοπάνης και την κίτρινη κάρτα. Τι ζούμε ρε φίλε......

      Διαγραφή
    3. Πολυ φασισμος πολυ μισος πολυ καποιοι πέφτετε στην παγίδα των κυβερνώντων. Ρίχνουν το φταίξιμο στους ανεμβολιαστους η κυβερνηση γιατι δεν εγινε αυτο που περιμεναν που λεγανε εμβολιαστείτε να μη κολλάτε να μη μεταδίδετε. Απο την αλλη πολλοι δεν τηρούν τα μετρα. Ολλοι εξω στις καφετεριες παντου. Αυτοι που δεν πηστευουν ουτε μασκα φοράνε. Επισης οι εμβολιασμένοι για τον λογο οτι εμβολιαστηκαν δεν παιρνουν κανενα μέτρο προστασίας εκτος απο λίγους. Ενα πραγμα θα πω μονο. Η κυβερνηση ειπε οτι μονο εμβολιασμένοι σε καποια μέρη. Τελικα είδανε οτι αν γινει αυτο θα γινει χαμος με τα κρουσματα γιατι και αυτοι κολλάνε και μεταδίδουν ενω ετσι θα τα ρίξουν στους ανεμβολιαστους. Ποσα χρονια σας κοροιδευουν ολλοι οι πολιτικοι ακομη και τωρα σπέρνουν διχονια στον ελληνικο λαο. Πολλοι απο εσας ειστε φασιστες γιατι κανατε αυτο που σας ειπαν και με μισος βομβαρδίζεται τους αλλους. Δεν εχετε ίχνος ανθρωπιάς μονο μισος. Διαβαστε τι ειναι οι ιοι ποιες οι δυνατότητες τους ποιες οι μελετες ερευνών εδω και πολλα χρονια και οχι μια νεα αρχη μελετών που θελουν αυτοι να βγαζουν προς τα εξω. Επιτεθείτε εκει που σας έλεγαν εμβολιασμού για να εχεις την ελευθερία σου. Τους ανεμβολιαστους τους απαγόρευσαν να μπαινουν στα μαγαζια αφου δεν κανουν το εμβολιο ας κη πανε αλλα επειδη νοσουν οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν και επειδη σας κορόιδεψαν Καταδικάστε αυτους τους πολιτικους τους λοιμοξιολογους που τους βαλανε να σας κατευθύνουν και οχι να τα ρίχνουν στους αλλους. Κρουσματα υπαρχουν και απο τις δυο πλευρές και θάνατοι μην ακούτε μονο τον σκαι το μυαλο ειναι για να μορφώνεται να αναζητάει να ψαχνει οχι να ειναι τηλεκατευθυνόμενο απο μια κυβερνηση και τον ΠΟΥ που ελέγχουν το 80% των ΜΜΕ. Ιος που μεταλλασεται δεν τελειώνει με εμβολια μπείτε οπου θελετε ψαξτε οπου θελετε να το μαθετε αλλα διαβαστε οχι οτι σας πουνε και μετα εχετε και αποψη χωρις γνωση.

      Διαγραφή
    4. Εσύ 10:10 πες μας τι διαβάζεις, μάλλον Αυγή. Το πράμα μιλάει στο μονό του.

      Διαγραφή
    5. 1:17 επειδη δεν ξερεις τι σου γινεται δινεις μια ανόητη απαντηση πανω στο σχολιο μου ενω αν ηξερες με επιχειρήματα θα ειχες αναπτύξει την δικια σου γνωμη. Δεν διαβαζω αυγή απλα τυχαίνει να γνωρίζω για τους ιους γιατι εχω κανει 2 εργασίες και εχω διατριβή πανω στους ιους οπωτε απο εσενα γνωρίζω πολλα παραπανω Εσυ περισυ εμαθες απο τον σκαι για τον κορονοιο. Οτι σου πουνε κατσε και ακου για να πουλας ειρωνίες ειναι της μόδας πλεον στην ελλαδα αυτο….. και μετα θελουμε να παμε μπροστα σαν έθνος ενω βλεπουμε το επιπεδο των ανθρωπων….

      Διαγραφή
  3. Ας κλεισουν μονο τους ανεμβολιαστους γιατι κλεινουν και τους εμβολιασμενους?ας μας απαντηση ενας κυβερνητικος οχι μονο να πιανουν μικροφωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δν καταλαβαίνεις ο,τι ειστε λίγοι? Ούτε ταξί δν γεμήζετε 🤣

      Διαγραφή
  4. Όταν θα αρχίσεις εσύ να βλέπεις πεταλούδες έλα να μας το ξαναπείς για τα εμβόλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνά μια βόλτα από Έδεσσα ο δεύτερος όροφος φουλ άρχισαν γεμίζουν κάτω μην σου τύχει θα δεις πολλές πεταλούδες

      Διαγραφή
    2. Για πότε το βλέπεις? Πέρασε είδη ενας χρόνος απο τους πρώτους που εμβολιάστηκαν,κλινικες δοκιμές. Αλλά μάλλον έχουν πεθάνει αυτοί και μας το κρύβουν.
      Τράβα ρε στο χωράφι που έγινες ¨επιστήμονας"

      Διαγραφή
  5. Ο κάθε τσομπάνος έγινε ειδικός για τα εμβόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρέ δεν συνεχίζετε να τρώτε το κουτόχορτο που σας σερβίρουν, προβατάκια έ προβατάκια.
    Που θα μου κάνετε κριτική και σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω εσυ 07:06 έχεις μάστερ μεταπτυχιακό που πηγες και μπολιαστηκες 🤡🤡🤡

      Διαγραφή
  7. ρε τι γίνεται και πέρσι 10 Σεπτεμβρίου είχαμε έξαρση στον νόμο μας . τυχαίο δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τότε ξεκίνησαν και μετα απο ενα μήνα άρχισε το μακελειό με τους θανάτους. Και δεν ηταν απο τυχαία γρίπη,η μάνα μου 64 χρονών ειχε περάσει πολλές γριπες και δεν πέθανε, πέθανε ομως απο κορονοιο αφου δεν μπορούσε να ανασάνει παρα την παροχή οξυγόνου επι 15 μέρες . πέρσι δεν είχαμε εμβόλιο τωρα έχουμε είναι μεγάλη η διαφορά. δεν θέλω να μου στερείται τα χειρουργεία και την νοσηλεία για άλλες παθήσεις ρε παιδιά. παράλογο αυτό που ζηταω? μην κάνεις εμβόλιο μην πιστεύεις οτι θες κάνε ΑΛΛΑ αν χρειαστεί να αρνηθείς και την νοσηλεία φίλε και κάτσε σπίτι σου.

      Διαγραφή
    2. Συνομωσία είναι μην το ψάχνεις. Ρε ..... παντού συνωμοσίες βλέπετε. ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
  8. Με βαση τα επισημα στοιχεια οι πρώτοι που εμβολιαστηκαν πλεον εχουν λιγα αντισωματα οπωτε τα αποτελέσματα ειναι αναμενόμενα όσον αφορα τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολιαστους. Επισης ερευνες δείχνουν οτι την νεα μεταλαξη δεν την πιάνουν τα εμβολια πιθανόν να χρειάζονται τροποποίηση στην δομή της ακίδας. Εγω πέρασα κορονοιο χωρις να το καταλαβω μονο μια μερα πυρετό. Οι μεγάλοι ανθρωποι και αυτοι που εχουν καποιο προβλημα ας αποφασίσουν απο μονοι τους τι θα κανουν ομως το εμβολιο δεν ειναι ο θεος που παρουσιάζουν οτι θα λύσει το προβλημα διοτι δεν πιανει ολα τα στελέχη του κορονοιου οποιο στέλεχος εισχωρήσει δρα ελεύθερα για τον λογο οτι το εμβολιο εχει προγραμματιστεί να πιανει την πρωτεΐνη ακιδα s με βαση τις παλιές μεταλλάξεις αρα τα νεα στέλεχη κανουν την δουλεια τους εύκολα και γινονται πιο ισχυρά διοτι αναγνωρίζουν το περιβάλλον στο οποιο εχουν εισχωρήσει και βλεπουν οτι εχει γινει επέμβαση με δραστική ουσια δηλαδη πρωτεΐνη ακιδα με αλλη δομή και ετσι γινονται πιο ισχυρά και ξεπερνούν το προσωρινό τοιχος ανόσιας τα αντισωματα δηλαδη. Οι ιοι που μεταλλάσσονται δεν σταματάνε με εμβολιο απλα γινονται πιο ισχυροί. Τα εμβολιο που καναμε μικροί για αλλους ιους ειχαν αποτελεσμα γιατι δεν κανανε μετάλλαξη αντιθετα ο ιος της γριπης ματαλλασεται συνεχώς γιαυτο και τροποποιούμε τα εμβολια αυτο εχει ως αποτελεσμα να αυξάνονται η θάνατοι απο τους ιους της γριπης με βαση τα παγκοσμια στοιχεια. Οταν ο ιος εχει την ικανότητα να αναγνωρίζει το περιβάλλον και να τροποποιείται τοτε κανενα μα κανενα εμβολιο δεν θα φερει το θεϊκό αποτελεσμα που υπόσχονται αλλα θα κανει τον ιο πιο έξυπνο και πιο ισχυρό. Οι ιοι υπήρχαν πριν τον ανθρωπο. Οσοι εμβολιάζονται ειναι στην αρχη καλυμμένοι ομως μολις εξασθενήσουν τα αντισωματα το ανοσοποιητικο πέφτει αρκετα εκει πρεπει να γινει και αλλη δόση ομως αυτο κρύβει κυνδηνους και για την υγεια και για την τοξικότητα της δραστικής ουσίας αλλα και για την ισχυροποίηση του ιου. Δεν θελω να προσβάλω κανεναν ο καθενας ας κανει οτι νομίζει οτι ειναι σωστο αλλα οσο υπαρχει μετάδοση τοσο δεν σταματάει το παν κατα την αποψη μου ειναι μετρα προστασίας ατομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευρωπαϊκή χώρα πρότειναν να βάλουν τους ανεμβολιαστους να υπογράψουν ότι αν αρρωστήσουν από ότιδηποτε δεν θα νοσηλευτουν και δεν θα πληρώνονται όσο διαρκεί η ανάρρωση τους. Τι λέτε ανεμβολιαστοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα σου έλεγα ότι αυτή η ευρωπαϊκή χώρα δεν θα διαφέρει καθόλου(αν το εφαρμόσει)από την ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ,του Γκεμπελς και των άλλων.Εμβολιασμενος ων.

      Διαγραφή
    2. 10:59μ.μ τι θα ελεγες αν πρότειναν κ σε εσας που ειστε ελεύθεροι να σπέρνετε τον ιο επειδη εμβολιαστήκατε και αυτο να εχει ως αποτελεσμα να γεμίζουν πι ΜΕΘ και απο εσας να έτρωγε ο καθε εμβολιασμενος πρόστιμο 2000€ που δεν τηρεί τα μετρα λογο του πτι ειναι εμβολιασμενος και αν νοσεί δεν το ελέγχει και ετσι σπέρνει ιο;;; Τι θα ελεγες;;; Ευθυνη ανθρωπιάς εκει δεν υπαρχει ε;;; Αντε ρε σοβαρευτείτε ιος που μεταλσετε ειναι διαβαστε λιγο για τους ιους την δομή τους τις δυνατότητες τις διάφορες. Δηλαδη ενας που εχει πιστοποιητικό εμβολιασμου που μεταδίδει αν κολησει ειναι σωστός στην κοινωνια ενω ενας που ειναι ανεμβολιαστους και νοσήσει και κάτσει καραντινα δεν ειναι σωστός. Σε ποιον κοσμο ζείτε ρε παιδια ο νους υπαρχει για να μαθαίνει εσεις ομως τα περνάτε ετοιμα απο τους γιατρούς σταρ της τηλεόρασης και λετε το ιδιο ποιημα χωρις λογικη. Αλόγιστος κοσμος τηλεκατευθυνόμενος

      Διαγραφή
  10. Μακαρι να μην νοσηλευουν τους ανεμβολιαδτους κσι στην Ελλαδα!! Ας προσεχαν...
    Αντι να λενε τα χαζα τους να πσνε να εμβολιαδτουν!! Τοση αγραμματωσυνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν αρρωστήσει κάποιος από άλλη αιτία εκτός κορονοιου πείτε μου που θα νοσηλευτεί όταν γεμίζουν οι κλίνες από ανεμβολιαστους με κορονοιου; Τι θα γίνει ; Πείτε κύριοι ανεμβολιαστοι δεν γίνεστε υπεύθυνοι για αυτό; Δεν είναι επίπτωση του μη εμβολιασμού κι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11:13 π.μ δεν λες που κλεινουν τα νοσοκομεια και τι εχουν υπογράψει στα μνημονια και σου φταινε οι ανεμβολιαστοι. Να τα λες ολα οταν μιλας και οχι οπως σου λενε. Το ιδιο ποιημα παντου. Και αφου πας με την επιστήμη οι ανθρωποι μεγάλης ηλικίας που έκαναν πριν καιρο εμβολιο πλεον ειναι ακάλυπτοι αρα καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο. Μη πέφτεις στην παγίδα της κυβέρνησης να τα ριχνει στους ανεμβολιαστους για να αποφύγει της ευθύνης της αστοχίας της ανόσιας του εμβολιου. Κ γω ανεμβολιαστους ειμαι νόσησα με κια μερα πυρετό 37,5 και τιποτα αλλο ομως δεν κολλησα κανενα γιατι τηρουσα κανονικα τα μετρα προστασίας ως προς να προφυλάξω εγω τους αλλους ενω φιλοι μου που εμβολιαστηκαν δεν περνανε μετρα προστασίας νομιζοντας οτι δεν κολλάνε δεν μεταδίδουν επειδη ετσι τους ειπαν και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα αυτοι να κολλήσουν και να κολλήσουν αλλους. Δεν ειναι οπως τα λενε. Το να μάθουμε ενα ποιημα απο επίσημες πηγες κ να το λεμε ειναι το μονο εύκολο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.