Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Δ. Σταμενίτης για τις προκαταβολές λόγω ανοιξιάτικων παγετών



Ενημέρωση σχετικά με το θέμα των προκαταβολών στις καλλιέργειες που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικούς παγετούς είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης από στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα ενημερώθηκε για τις καλλιέργειες για τις οποίες ακόμα δεν έχουν καταβληθεί προκαταβολές, όπως κεράσια (κάμπου) αχλάδια και ακτινίδια αλλά και για όσες καλλιέργειες βρίσκονταν στο προ-ανθικό στάδιο (μήλα και ορεινά κεράσια) κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του παγετού.

Πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ είναι να καταβληθούν οι προκαταβολές σε όλες τις καλλιέργειες μέχρι τέλος Οκτωβρίου, χρονικό σημείο που ορίζεται και από τη σχετική τροπολογία. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, το επόμενο διάστημα το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, θα είναι έτοιμο να προχωρήσει και στη γνωστοποίηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την πληρωμή κάθε καλλιέργειας.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής έθιξε και το ζήτημα των αγροκτημάτων που δεν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2020 αλλά έχουν δηλωθεί το έτος 2021, και ενημερώθηκε ότι εξετάζεται η καταβολή προκαταβολών και για αυτές τις περιπτώσεις μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση, για αυτήν την κατηγορία των αγροκτημάτων η πληρωμή θα γίνει συνολικά κατά την εκκαθάριση.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί προκαταβολές για τις καλλιέργειες ροδακίνου (βιομηχανικό, επιτραπέζιο και νεκταρίνι) καθώς επίσης και βερίκοκου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Μόνο για κάτι τέτοια είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βολευτης να σου πετύχει ακουσε λέει ενημερώθηκε από στελέχη του υπουργείου . Δεν έχουν ονόματα; Είναι δυνατόν να μην μιλάει με τον υπουργό ,τον υφυπουργό.κλπ.Και να βγάζει για τετριμμένα θέματα γνωστά καταγνωστα απο όλους μας.Και να μας πληροφορεί ποιά προϊόντα πληρώθηκαν ,όταν και η κουτσή Μαρίκα το γνωρίζει. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.Και ο βουλευτής αυτός μας εκπροσωπεί και θα φέρει το δίκαιο και την πρόοδο.Με ανούσιες ενημερώσεις και με αντιγραφές δελτιων υπουργών ή απο αγροτικά σάιτ ,τί να πω θεέ μου.Να τον χαιρόμαστε.Εμεις τον ψηφίσαμε, τέτοιοι είμαστε,τέτοιους έχουμε. Αι στην ευχή της Παναγιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόθεση του λαού της Πέλλας είναι να σας στείλει στον αγύριστο όλους σας μερα την στήριξη που έδωσε ο πρωθυπουργός προς τους αγρότες κτηνοτρόφους δεν ντρέπεστε λίγο βγάζετε και ανακοινώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε @ουστη μου έκανα οσδε πρώτη φορά φέτος και δεν έχω πάρει προκαταβολή.Τα χωράφια δεν δηλώθηκαν πρώτη φορά στο οσδε,πέρυσι ήταν δηλωμένα σε άλλον αγρότη.Γισ τον Θεό,τι τους εμποδίζει να δώσουν προκαταβολή και όταν πάρει ο έλγα τα οσδε να με ελέγξει όπως θα ελέγξει και αυτούς που πήραν προκαταβολή με βάση το οσδε του'20.Δεν εχω κατάλαβει γιατί εκαναν αυτό τον διαχωρισμό;Εγώ τώρα χωρίς παραγωγή,χωρίς προκαταβολή,χωρίς δικαιώματα να πληρώσω τον έλγα για να πληρωθώ στη εκκαθάριση οπότε γίνει;Δεν πάτε καθόλου καλά;Θα σας περιμένω στη γωνία όμως.θα έρθει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δωσε χρημα ρε στ κερασια του καμπου που δεν ειχαν τπτ κ ασε τα ορεινα που ηταν φουλ εκει πανω μονο κλενε κ το χρημα μαζευουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.