Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός: Οι 16 περιοχές (μέσα και η Πέλλα) που ''βράζουν'' στα ενεργά κρούσματα- Θα επιβληθούν νέα μέτρα;



Δέκα έξι (16) περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Πέλλα, η Ημαθία, το Κιλκίς και η Πιερία, "κοκκινίζουν" και μάλιστα επικίνδυνα, καθώς "βράζουν" στα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το ποσοστό θετικότητας άνω του 1% εντοπίζεται σε 16 περιοχές και αυτές είναι:
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1,22%
ΔΡΑΜΑΣ 1,91%
ΕΒΡΟΥ 1,17%
ΗΜΑΘΙΑΣ 1,72%
ΙΘΑΚΗΣ 1,56%
ΚΑΒΑΛΑΣ 1,16%
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 1,14%
ΚΙΛΚΙΣ 1,30%
ΛΑΡΙΣΑΣ 1,70%
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 1,37%
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1,35%
ΠΕΛΛΑΣ 1,21%
ΠΙΕΡΙΑΣ 1,46%
ΡΟΔΟΠΗΣ 1,04%
ΣΕΡΡΩΝ 1,11%
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 1,23%
Υπουργός Υγείας: Σε 15 μέρες και βλέπουμε για τα μέτρα
Στο μεταξύ, για νέο κύμα της πανδημίας μέσα στο χειμώνα, αλλά και για τη νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, η οποία «θα έχει θετικά στοιχεία για τη ζωή που ξανά κερδίζουμε» κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Στόχος μας είναι να παραμείνει ανοιχτή η κοινωνία, αλλά βλέπετε ότι ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει να βγει η μάσκα από όλους τους χώρους, όπως γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους» επισημαίνει και υπογραμμίζει πως «η πανδημία δεν έχει τελειώσει». Επίσης, τονίζει ότι δεν είναι υπουργός που θα κρυφτεί πίσω από τους επιστήμονες. «Οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας έχουν την υπογραφή του υπουργού και της κυβέρνησης. Αν φθάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε, προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε», εξηγεί.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε ότι θα υπάρξει νέο κύμα. Δεν είπε κανείς ότι ο κορωνοϊός έχει τελειώσει. Περιμένουμε ότι με τον χειμώνα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη ότι δεν κλείνουμε την κοινωνία, από εκεί και πέρα είμαστε σε συνεννόηση με τους επιστήμονες, ακούμε την επιστημονική θέση, όλες οι αποφάσεις που έχουμε πάρει έχουν εκτιμήσει την επιστημονική θέση αλλά βεβαίως εγώ δεν είμαι υπουργός που θα κρυφτώ πίσω από τους επιστήμονες. Οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας έχουν την υπογραφή του υπουργού και της κυβέρνησης. Οι επιστήμονες εισηγούνται.  Αν φθάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε. Αν υπάρξει αντίθετη προσέγγιση, με βάση τα τότε δεδομένα θα επανεξετάσουμε».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι κανείς ασθενής με COVID δεν θα μείνει αβοήθητος και προαναγγέλλει ότι εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο «να μπουν για πρώτη φορά στη μάχη της πανδημίας και ιδιωτικά νοσοκομεία εάν χρειαστεί, με νοσηλεία covid περιστατικών».

Όπως παραδέχεται, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγειάς έμεινε πίσω, λόγω πανδημίας, και αυτό ήταν κάτι που επισήμαναν οι θεσμοί στη χθεσινή τους συνάντηση, αλλά αποκαλύπτει ότι θα συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει στους ΤΟΜΥ. «Θα ξεκινήσουμε πρόγραμμα πρόληψης του πληθυσμού για βασικά νοσήματα. Ο πολίτης θα δέχεται sms με υπενθύμιση για προληπτικές εξετάσεις» λέει για το πρόγραμμα πρόληψης. Προσθέτει ότι με αυτό το sms «θα δίνεται η δυνατότητα παραπομπής του σε συγκεκριμένη δομή, δημόσια ή ιδιωτική, προκειμένου να κάνει την αντίστοιχη εξέταση».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Κλείσιμο όλοι μέσα για 10 ημέρες και οι ανεμβολιαστοι για άλλες 20 ημέρες.
    Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμενοι,όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω οι ειδικοί να διαβάζουν το karatzova και να σε ακούσουν

      Διαγραφή
    2. Το διαβάσαμε και συμφωνούμε με τον Παπαδόπουλο εεε συγγνώμη με τον φίλο παραπάνω όπως τα λέει.Και καλύτερα θα είναι εάν πρόσθετα με και λίγο γύψο,αυτά.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.