Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον εισαγγελέα εταιρεία για «ελληνοποίηση» 7,7 τόνων βουλγάρικου τυριού - Ποινές και αφαίρεση πιστοποίησης



Κατά τον επιτόπιο έλεγχο επιτήρησης, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ», εντοπίστηκαν στα ψυγεία της 15 παλέτες με προϊόν σε συσκευασίες vacuum των 200gr, συνολικού βάρους 7.776 κιλών, οι οποίες έφεραν σε ξενόγλωσση γερμανική ετικέτα την ένδειξη «FETA MEANDROS», οι οποίες διαπιστώθηκε ότι παρήχθησαν από ανασυσκευασία πρόβειου τυριού προέλευσης Βουλγαρίας.

Από έλεγχο των εμπορικών εγγράφων διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» προμηθεύτηκε το βουλγάρικο πρόβειο τυρί από εταιρεία με έδρα τη Γερμανία κι εν συνεχεία το ανασυσκεύασε ως ΦΕΤΑ, σύμφωνα με τις παραπάνω ενδείξεις ετικέτας.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε:

· τη μη ανανέωση της Πιστοποίησης της επιχείρησης και την απένταξή της από το Σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε ότι αφορά την παραγωγή, συσκευασία και εμπορία του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.»

· την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

· την παραπομπή της υπόθεσης στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, για διερεύνηση τυχόν ποινικής της διάστασης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Για ποια φέτα μιλάτε βρε παιδιά η φέτα γινόταν με τα ελληνικά πρόβατα ποιος έχει τέτοια σήμερα ακόμα και τα πρόβατα εισαγωγής είναι και ποια η διαφορά στο βουλγαρικό γάλα από το ελληνικό μήπως είναι καλητερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα,να τους δώκουμε τα μπραβεια

      Διαγραφή
    2. Όχι φυσικά αλλά μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας όλα εισαγωγης είναι αφού φρόντισε το ελληνικό κράτος να καταστρέψει την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι επιλειψιμη η εισαγωγή,αλίμονο.Η βάφτιση της ως ελληνική όμως,σε κάθε περίπτωση συνιστά εξαπάτηση

      Διαγραφή
  2. Το σωστό είναι να γράψετε και την ανακοίνωση της εταιρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη η ανακοινωση της εταιριας εχει μεγαλυτερη βαρυτητα απο τα αποτελεσματα των ελεγχων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράψτε και την ανακοίνωση της εταιρείας αλλιώς η αλήθεια είναι μισή όπως λένε και στα Δικαστήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα βουλγαρικά πρόβατα βγάζουν ρακόμελο τα Σκόπιανα κακάο γάλα τα ρουμανικά ουίσκυ και τα γερμανικά μπύρα και πάει λέγοντας .
    Κτηνοτροφία στο ελαντα τέλος γάλα από πού θα πάρουμε για να κάνουμε την φέτα μας η οι πιο μεγάλες εταιρείες προμηθεύονται γάλα Ελληνικό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην κοροιδευομαστε, αλλο φέτα, άλλο τυρί με πρόβειο γάλα!!!! Τώρα το τι λέει η εταιρεία...... Ας τα πει στον εισαγγελέα. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συζητάνε δυο τυροκόμοι φίλοι μου στο καφενείο και μεταξύ άλλων συμφωνούν οτι το τυρί όσο άσπρο είναι αλλο τοσο "βρώμικο" είναι..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.