Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορυφαίος διεθνώς επιδημιολόγος: Το μοιραίο λάθος στην αντιμετώπιση της πανδημίας – «Μπορούμε να την εξαλείψουμε σε 1 μήνα»»



Για «διάρρηξη» από την ίδια την κοινωνία του κοινωνικού συμβολαίου, που αφορά στην διασφάλιση της υγείας μας, αλλά και για το παγκόσμιο σφάλμα της πολιτικοποίησης του εμβολίου μίλησε ο κορυφαίος διεθνώς επιδημιολόγος Dorry Segev, στο ευρωπαϊκό Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Web Summit, που πραγματοποιήθηκε στην Λισαβόνα, και στο οποίο το ertnews.gr έδωσε το παρών.

Ο Ισραηλινός καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ και ένας από τους κορυφαίους επιδημιολόγους του πλανήτη ανέφερε ότι «αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι αν όλοι φορούσαμε μάσκες και εμβολιαζόμασταν,  μέσα σε ένα μήνα θα είχε εξαφανιστεί ο κορονοϊός. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει και πριν έξι μήνες. Μπορεί να γίνει και σήμερα, μπορεί και σε τρεις μήνες. Αν το 100% των ανθρώπων τηρούσε αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο, όλα θα είχαν τελειώσει».

Για το ζήτημα της άρνησης εμβολιασμού ανέφερε ότι «υποχρεώσεις προστασίας της δημοσιας Υγείας υπήρχαν ανέκαθεν σε όλα τα κράτη. Τουλάχιστον, αν δίναμε τη δυνατότητα επιλογών στους πολίτες, τότε ενδέχεται αυτοί να έκαναν κάτι και να έπαιρναν κάποιες αποφάσεις, αντί να εμφανίζουν αυτή την άρνηση σε όλα, όπως σήμερα συμβαίνει. Για παράδειγμα, για να μπει κάποιος σε λίστα μεταμόσχευσης πρέπει να περάσει από δεκάδες ιατρικές αξιολογήσεις και καμία από αυτές δεν είναι ευχάριστη. Πρέπει να κάνει έναν σημαντικό αριθμό εμβολίων, εκ των οποίων όλα είναι υποχρεωτικά. Δεν υπήρξε ποτέ κανένα κίνημα ενάντια σε αυτό. Όταν όμως προσθέσεις σε αυτή τη λίστα το εμβόλιο κατά της Covid-19 αρκετοί είναι αυτοί που χάνουν το μυαλό τους».

Ο Dorry Segev παραλλήλισε τον κίνδυνο για τους άλλους από την επιλογή ορισμένων να μην φορέσουν μάσκα ή να μην εμβολιάζονται στο όνομα της «προσωπικής ελευθερίας», με αυτόν  από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Τόνισε ότι «κάναμε ένα μεγάλο λάθος στην πανδημία. Πολιτικοποιήσαμε τη δημόσια υγεία. Μέσα από αμφιλεγόμενα μηνύματα και από την καλλιέργεια της έχθρας δημιουργήσαμε ένα πολύ εξαγριωμένο πολιτικό κίνημα, το οποίο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να παέι ενάντια στα μέτρα δημόσιας υγείας. Δεν ξέρω πώς το κάναμε αυτό, αλλά το κάναμε».

Επέκρινε, δε, τη διάδοση παραπληροφόρησης από άτομα – καθοδηγητές γνώμης, τόσο μέσω των ΜΜΕ, όσο και μέσω των social media.

«Όταν σημαντικοί άνθρωποι παραπληροφορούν, τότε δεν μιλάμε για ελευθερία του λόγου»
Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Χρειαζόμαστε υπευθυνότητα. Οι ηγέτες, οι γιατροί, τα μέσα ενημέρωσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρειάζεται σοβαρότητα. Όταν σημαντικοί άνθρωποι παραπληροφορούν δεν μιλάμε για ελευθερία του λόγου. Γίνεται μόνο για προσωπικό όφελος. Πρέπει να είμαστε υπόλογοι για τις πληροφορίες που μεταδίδουμε, ενώ ακόμη και οι γιατροί που μοιράζονται θεωρίες συνωμοσίας θα πρέπει να ελέγχονται για τη νομιμότητα ή όχι του να διατηρούν την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους», σημείωσε.

«Οι μάσκες μας δίνουν ελευθερία, δεν μας την αφαιρούν»
«Οι μάσκες μας δίνουν ελευθερία, δεν μας την αφαιρούν. Αν φοράμε μάσκα, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε περιορισμένοι σε επιλογές» είπε ακόμα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρουμε ποιος κινδυνεύει. Υπάρχουν εκατομμύρια ευάλωτοι άνθρωποι γύρω μας, όπως άνθρωποι που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν πρόκειται για άρρωστους ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι στο σπίτι, αλλά για άτομα με μια εντελώς φυσιολογική ζωή».

«Δεν είμαστε 100% ασφαλείς με εμβόλιο, μάσκα, τεστ – Αλλά πιο προστατευμένοι»
«Δεν είμαστε 100% ασφαλείς με το εμβόλιο, αλλά είμαστε πιο προστατευμένοι. Δεν είμαστε 100% ασφαλείς με τη μάσκα, αλλά είμαστε πιο προστατευμένοι. Τα τεστ δεν είναι 100% αξιόπιστα, αλλά αποτελούν έναν καλό δείκτη ελέγχου της κατάστασης. Δεν θα είμαστε ποτέ 100% σίγουροι και πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά», πρόσθεσε με νόημα.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Τη κσερι αβτως. Ο παπας που κσερει απο αβτα τα πραματα υπε οτη το αιμβολιο ηνε ο σατανας. Επησης το μπατσανακη μου ακουσε απω γνοστο του οτη θελουν να μας βαλουν στηπακι του μπειλ κει δαιν ειπαρχι ιος. Πσεματα ινε ολα,θελουν νας μας ιποδουλοσουν αιμας τους αβτοχθωνες ελινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα μπορείτε κ.κ αρνητές-φωστηρες να αμφισβητήσετε και αυτόν τον καθ' ύλην αρμόδιο για την πανδημία επιστήμονα. Για πολλούς είναι άγνωστος αλλά για την παγκοσμια ιατρική κοινότητα είναι ο "κυνηγός" των λοιμώξεων. Με δεκάδες συγγράμματα που διδάσκονται στα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη και μεγάλη προσφορά στον τομέα της έρευνας. Αν και αυτός δεν σας πείθει τότε οι καταρράκτες του Νιαγάρα απέχουν μόλις 14 ώρες και τριάντα λεπτά από το αεροδρόμιο της Αθήνας μέσω USA και 12 ώρες μέσω CANADA. Περιμένω απαντήσεις από τους "ειδικούς" παντογνώστες του διαδικτύου όταν στην περιοχή μας, την Κεντρική Μακεδονία είναι επίσημα καταγεγραμμένα το 34,7% των συνολικών θανάτων της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Β.Α Μ.Γ. Κ.Λ. Μ.Ι ((ιατροί))21 Νοεμβρίου 2021 στις 12:14 π.μ.

      Ήμασταν σίγουροι για την επιστημονικη κατάρτηση και την ευχέρεια στο να μεταδίδεις τα πιστεύω σου μέσω των κειμένων που σηκώνεις.Τωρα ξέρουμε ότι ενημερώνεσαι από άριστες πηγές και κορυφαίους στο είδος επιστήμονες.Συμφωνουμε μαζί σου ότι ο Segev είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων.Μεγας γκουρού της επιδημιολογίας και της αντιμετώπισης κρίσεων του πλανήτη.Ειμαστε περήφανοι που έχουμε στην περιοχή μας τόσο ανοιχτά μυαλά όπως εσύ κυριε και φίλε *για το καλό σας*.Όσο για τους ανόητους και πληκτικους αντιφρονούντες αγνόησε τους γιατί χάνεις χρόνο και ουσία, όπως χάνουμε κι εμείς στα ιατρεία μας προσπαθώντας να τους πείσουμε ότι αφορά την ζωή τους.

      Διαγραφή
  3. Σωπα ρε μεγαλε πως δεν το σκεφτηκε κανενας αλλος? Το μπολι να κανουνε ολοι υποχρεωτικα.
    Αλλα αφου ανηκεις στον" περιουσιο " λαο εχεις δικαιωμα να λες οτι θες. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ και οι όμοιοι σου έχετε καταρρίψει την θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη.
      Έχετε παραμείνει αμοιβάδες.

      Διαγραφή
  4. ο επιστήμονας αυτός έχει απόλυτα δικιο,αλλά το γαμ@το είναι ότι εδώ έχουμε λάθος πρωθυπουργό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, μη μαλωνετε, την λύση την είχε στο τσεπάκι ο Σκερτσος, θα ντυθουμε όλοι αστυνομικοί γιατί λέει δεν μεταδίδουν τον ιό , έτσι θα τελειώσουμε μια κι έξω με την πανδημία.
      Κάπου θα έχουν το ένζυμο, στον κωλο ξέρω γω.

      #νδφωστήρες

      Διαγραφή
  5. Είναι δυνατόν Κυριακή πρωί ώρα 6:53 να ανοίγεις την τηλεόραση και να βλέπεις ωσάν φαντη μπαστούνι τον Καπραβελο να λέει τις γνωστές μπαρουφες του; Για κοίταξε κ. εντατικολογε του Γ.Ν.Παπανικολαου να σώσεις μερικές ζωές στο τμήμα σου αντί να βγαίνεις πολλάκις ημερησίως στα καναλια γιατί η κλινική σου κατάντησε κρεματόριο με θνησιμότητα άνω του 8/10 όταν σε άλλες ΜΕΘ η αναλογία είναι 4/10. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αποκάλεσε "συνάδελφο" τον Segev σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο την προληπτικη-ιατρική θέση του κορυφαίου αυτού ΕΙΔΙΚΟΥ για την εξάλειψη της πανδημίας, ποιος; Αυτός που κάθε ημέρα επαναλαμβάνεται, κινδυνολογει και δεν προτείνει λύσεις γιατί αν και δήθεν αριστερός προσδοκει την δημοσιότητα και καταξίωση μέσω των συστημικών μέσων. Δεν τον άκουσα πέρα των εμβολίων που όντως είναι το μόνο σίγουρο όπλο να προτείνει μέτρα όπως κλείσιμο των σχολείων για 15 ημέρες, κλειστή είσοδο στους ναούς για όλους πλην του προσωπικού, αναλογικούς επιβάτες με βάση την χωρητικότητα στα ΜΜΜ, υποχρεωτικοτητα εμβολιασμου στους υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και Σώματα Ασφαλείας, σύσταση για σαρωτικους ελέγχους που αφορούν
    την τήρηση των νομοθετημένων μέτρων κατά της διασποράς και κυρίως αλλαγή ύφους για την προτροπή και την αναγκαιότητα της πειθούς για την ληψη εμβλαγιων. Και πάνω από όλα κ. Καπραβελε που είπες μια μπαρουφα ολκής ότι η τρίτη αναμνηστική δεν χρειάζεται χρόνο αλλά δρα αμμεσα, κάνε συστάσεις για υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χωρους ως οφείλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μαλλον το προβλημα εσυ το εχεις που ανοιγεις τηλεορασεις

      Διαγραφή
    2. Τέτοιες μαλακίες έλεγε και ένας γείτονας μου 47χρονων και πέθανε #9.34#. Εσύ που δεν έχεις πρόβλημα μην βλέπεις tv αλλά θέατρο κινηματογράφο και μουσεία αρκεί να εμβολιαστείς γιατι αν δεν το κάνεις σε βλέπω να του κάνεις παρεα.

      Διαγραφή
    3. Για πες μας και για τον εξαδακτυλο που θέλει να πληρώνουν οι μη εμβολιασμενοι μέρος από τα νοσηλεία τους.

      Διαγραφή
    4. Αν ρωτάς εμένα θα σου πω ότι είστε το ίδιο ελεεινοί και τρισαθλιοι. Οι δύο μαζί δεν έχετε το μυαλό ούτε ενός κόκκορα. Άλλωστε ο Εξαδσκτυλος δεν είναι γιατρός γιατί αν ήταν θα είχε πέντε δάκτυλα ανά χέρι...

      Διαγραφή
    5. Καλά το είχα φανταστεί ότι είσαι πολύ μεγάλος ΑΡΤΕΜΗΣ.

      Διαγραφή
    6. Η φαντασία σου καλπάζει 10:26 ώστε να σε καθιστά όχι απλά φαντασιόπληκτο αλλά ψυχικά διαταραγμένο. Είναι δυνατόν σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας να ζητάς από τους πολίτες να καταβάλουν μέρος του κόστους της νοσηλείας τους; Η ανικανότητα πειθούς για εμβολιασμό βαρύνει και τον Εξαδάκτυλο και τον Επταδακτυλο και την Παγώνη και τον Βασιλακόπουλο και γενικά την Πολιτεία που δεν είναι ικανή να διαχειριστεί αυτό το πολύ σοβαρό βήμα ενάντια στην λοίμωξη. Όταν ο Έλληνας ακούει τον Σκέρτσο, τον Άδωνη, τον Πολακη πως θα αποφασίσει; Όταν για λόγους πολιτικούς κόστους η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην Εκκλησία, στους μπάτσους και η αντιπολίτευση μέσω του πρ. Υφυπουργού υγείας μιλάει για ανεπάρκεια αποτελεσματικότητας των μοναδικών όπλων που σήμερα διαθέτουμε τότε τι να σκεφτεί κάποιος; Τα εμβόλια κ.κ είτε το θέλετε, είτε όχι κατασκευάστηκαν για την covid και έχουν αποτελεσματικότητα και στις μεταλλάξεις αυτής. Η μόλυνση των εμβολιασμενων δεν οφείλεται σε παραλλαγες αλλά σε λήξη του χρόνου ανοσολογικής ανταπόκρισης. Εκεί που η τρίτη ενισχυτική χορηγήθηκε τα αποτελέσματα είναι ορατά. Όσο τα σχολεία θα παραμένουν ανοιχτά με ανύπαρκτα (γιατί ανύπαρκτα είναι) shelf, τα μέσα μεταφοράς γεμάτα, τότε τι ρόλο θα παίξει που κάποιος στερείται το θέατρο και το μουσείο; Αυτά είναι μέτρα του πισινού και αν θέλουν να διορθώσουν την κατάσταση ας το κάνουν γιατί μπορούν. Κατάλαβες φίλε με την τόσο μεγάλη φαντασία που διαθέτεις;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.