Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: «Εντός έτους οι αποζημιώσεις του κύριου όγκου των καλλιεργειών της Πέλλας για τον Παγετό Άνοιξης 2021»



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, παρακολουθώντας στενά το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων για τις εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες της Πέλλας από τον Παγετό Άνοιξης 2021 ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του Οργανισμού πως ο ΕΛΓΑ έχει ολοκληρώσει μεγάλο μέρος των πορισμάτων, ενώ σε πολλές τοπικές κοινότητες έχουν ήδη κοινοποιηθεί και θα συνεχίσουν να κοινοποιούνται. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 2 πληρωμές εντός Δεκεμβρίου, στις 03/12 και τις 23/12, οι οποίες για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αφορούν:
Κατά την 1η πληρωμή, ολοκληρώνονται τα κεράσια (εντός κανονισμού ΕΛΓΑ) και τα βερίκοκα, και ένα μεγάλο μέρος από δαμάσκηνα (με εξαίρεση ελάχιστες τοπικές κοινότητες) και ροδάκινα (σε πολλές τοπικές κοινότητες, εφόσον έχουν κοινοποιηθεί πορίσματα).
Κατά τη 2η πληρωμή, θα εξοφληθούν τα υπόλοιπα πορίσματα για τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα που δεν θα έχουν κοινοποιηθεί μέχρι την πρώτη πληρωμή.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Ο όγκος των δηλώσεων, λόγω της μεγάλης καταστροφής, ήταν πρωτοφανής και οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να τις επεξεργαστούν, ενώ εργάζονται ήδη για τα πορίσματα και για άλλες καλλιέργειες όπως ακτινίδια, αχλάδια κ.α., τα οποία όταν ξεκινήσουν να κοινοποιούνται θα πληρώνονται άμεσα.
Διευκρινίζεται επίσης πως όσοι παραγωγοί έχουν κάνει εκχώρηση δικαιωμάτων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και κρατήθηκε το 70% των ασφαλιστικών εισφορών τους, θα αποζημιωθούν κανονικά και στις δύο πληρωμές. Επιπλέον, για τις περιοχές και τις καλλιέργειες εκτός Κανονισμού ΕΛΓΑ, είμαι σε συχνή επικοινωνία με τους αρμόδιους και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. 
Μετά από πολλά χρόνια ο ΕΛΓΑ λειτουργεί με τους όρους και τις διαδικασίες που επιβάλλονται, ώστε να είναι ένα χρήσιμο δίχτυ ασφαλείας για τον Έλληνα παραγωγό, με αποζημίωση εντός του έτους και στο 100%. Όχι τμηματικά. Και πρώτη φορά με προκαταβολές, για να καλύψουν ένα μέρος των τρεχόντων εξόδων των αγροτών. Η συνεργασία της Διοίκησης του ΕΛΓΑ και της Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων απέδωσε καρπούς και αναπληρώνεται σήμερα ένα μεγάλο μέρος του χαμένου εισοδήματος του πρωτογενούς τομέα.»

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Α ρε κουλή πόσο δίκιο είχες, πρώτος ο Λάκης στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος ειναι ο κυριος ογκος των καλλιεργειων κε βολευτα μου. Κατι ποιο συγκεκριμενο δεν εχετε να πειτε. Η ετσι σας βολευει για να ειστε καλυμμενοι. Θυμιζεται τις δηλωσεις του προεδρου του εδεσσαικου πριν μερικα χρονια σε εναν αναβληθεν αγωνα,εαν και εφοσων, αφου, επειδη, γιατι και πιασε το αυγο και κουρευο. Ντροπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΤΟ ΣΥΜΕΡΙΖΟΜΑΙ,10,18, ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΣΕΙΡΆ ΣΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.ΜΕ ΓΑΛΗ Η ΥΠΌΘΕΣΗ ΝΑ ΛΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΊ ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ, ΤΟ ΑΓΟΥΡΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΜΆΤΑ. ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΛΑΙΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή κοντή γιορτή λένε,κοντά είναι οι εκλογές.

      Διαγραφή
  4. Όλα ψέματα!!! Με τηλεφώνημα μου σήμερα το πρωί στον ΕΛΓΑ με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να καταβαλω όλη την ασφαλιστική εισφορά του 2021 αν θέλω να πάρω αποζημίωση.Οταν δε τους είπα ότι έχω υπογράψει πάγια εντολή που ισχύει μέχρι το Μάρτιο μου απάντησαν ειρωνικά να περιμένω μέχρι τον Μάρτιο για να πληρωθώ.Αυτοι έχουν το καρπούζι αυτοί και το μαχαίρι... Ελλάς το Μεγαλείο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωραφι σε πλαγιά πατωσια περιοχή Πέλλα 10 στρέμματα κερασια το 75% του χωραφιού ειχε ζημια 80% μονο στης κορυφές ειχε λιγα κερασια και μου βαζουν ζημια 1400 κιλα το στρεμμα με ποσοστο ζημιας 35% αν αφαιρέσουμε το 30% μειων που ισχυει στον παγετό θα αποζημιωθώ το 5%. Μιλαμε για κοροιδια. Ξαναλεω τα δεντρα που ηταν ψηλα είχανε καρπό ικανοποιητικό σε καθε σειρα 6 δεντρα τα αλλα μονο οι κορυφές και οσο κατέβαινες προς τα κατω ουτε οι κορυφές πραγμα που στον εκτιμητή γεωπόνο φωναζει του λεει τι συμβαινει έχοντας γνωση οτι προϋπήρχαν 2 παγετοι. Δεν με αποζημιώνουν παιδια με κλέβουν στα ισα πληρώνοντας ασφαλεια χωρις να με αποζημιώνουν και κάνοντας την παπια στην εκτίμηση έχοντας ολα τα δεδομενα μπροστα του ο εκτιμητής ετσι ώστε να μπορει να βγαλει συμπερασμα. Δεν βαζω σάλτσα παιδια με ειληκρινεια λεω οτι λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.