Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Ξεκινούν οι πληρωμές των πορισμάτων για τις ζημιές από τον παγετό



Τέλος της επόμενης εβδομάδας η πρώτη πληρωμή πορισμάτων για τις ζημιές από τον παγετό

Σύμφωνα με τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην πληρωμή (εκκαθάριση) ζημιών από τον παγετό για τα πορίσματα, των οποίων η επεξεργασία έχει ολοκληρωθεί. Η πληρωμή υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.  
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για το Νομό Πέλλας η πληρωμή αφορά σε πορίσματα για τις καλλιέργειες κερασιού (εντός κανονισμού ΕΛΓΑ) βερικόκων και δαμάσκηνων ενώ θα πληρωθεί και ένας μικρός αριθμός πορισμάτων για την καλλιέργεια ροδακίνου (αφορά ζημιές που προκλήθηκαν αρχές Μαρτίου). Επαναλαμβάνεται ότι οι πληρωμές ανά παραγωγό αφορούν εκκαθάριση πορισμάτων και όχι προκαταβολές. Ο προγραμματισμός του Οργανισμού είναι να συνεχίσει τις πληρωμές για το μήνα Δεκέμβριο για όσα πορίσματα ολοκληρωθούν μετά την πληρωμή της επόμενης εβδομάδας.

Αναφορικά με το θέμα ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: 
«Μετά την καταβολή των προκαταβολών στους παραγωγούς για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους παγετούς της περασμένης άνοιξης, ο ΕΛΓΑ προχωράει στην έναρξη της διαδικασίας εκκαθαρίσεων. Όπως είχε δεσμευθεί η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις για τους παγετούς θα δοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε συνάρτηση με το χρόνο εκδήλωσης των φαινομένων και της πρόκλησης των ζημιών. Για πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ προχωράει σε εκκαθαρίσεις εντός του ίδιου έτους, μειώνοντας δραστικά το χρόνο αναμονής των παραγωγών για την εξόφληση τους, αποδεικνύοντας στην πράξη τη στήριξη στους παραγωγούς που επλήγησαν».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Με τις αλλες καλλιεργειες κυριε Σταμενιτη τι θα γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για οψιμα κεράσια τίποτα. Είναι που θα δίνατε προκαταβολες κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χωρια που δεν ειχαν ουτε ενα κιλο ροδακινα στα δέντρα τους,τι θα γίνουν;Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμενει αλλο.Έχουμε παιδια και υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τα κερασια μεσοπροιμα τι γινεται ευρω δν πηραμε 100% παγετο είχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χωρίς μεγaλες αποζημιώσεις οι αγρότες μπορούν να κάνουν υπομονή !χωρίς γιατρούς στα Νοσοκομεία,χωρίς ΜΕΘ, χωρίς νοσηλευτές,που πεθαινουν από covidοι αγρότες πώς το βλέπετε! Κανείς σας μα κανείς σας δεν έχει αρχ@δια να απαιτήσει από το χαχό αρχηγό σας! Αλλά έρχεται η ώρα σας ! Μην νομίζετε ότι πληρώνοντας τα βρωμοκάναλα του big brother ότι θα ξαναβγήτε! στελνουμε τα παιδιά στο σχολεία συνωστισμένα το ένα πάνω στο άλλο μην αρρωστήσουν διότι είναι ανήλικα και δεν μπορούν να εμβολιαστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον είσαι υπαλληλάκος και έχεις σταθερό μισθό κάθε μήνα.
      Ο αγρότης όταν έχει ολική καταστροφή ενώ έχει ξοδέψει για τη φροντίδα των καλλιεργειών του και δεν παίρνει τίποτα πρέπει να κάνει υπομονή;

      Διαγραφή
    2. 5:31 που ζεις Εσυ ρε καημενε;;; Ποιες μεγαλες αποζημιώσεις ρε τουβλο οταν για 10 στρέμματα χωραφι περιοχή Πέλλας σε πλαγιά το 70% του χωραφιού μου δεν ειχε κερασια και μου βαλανε μονο 495€??? 25 δεντρα σε καθε σειρα τα πρωτα 4 είχανε παραγωγη σε καθε σειρα τα αλλα τιποτα καμένα και ήρθανε και τα είδανε κιολας πολυ πριν την Συγκομιδή και Εσυ λες μεγαλες αποζημιωσεης. Αντε ρε ηληθιε απο εδω και οσο για την πανδημια οι ιδιες κυβερνησεις διέλυσαν την υγεια το συστημα υγειας ολες ομως οπως και το οτι δεν κανουν νοσοκομεια και γιατροί φεύγουν στο εξωτερικο η γινονται ιδιώτες διοτι απαξίωσαν το συστημα υγειας. Εγω ρε τουβλο εχω κανει τοσα εξοδα και ο κολο ελγα με αδίκησε ενω πληρώνω ασφαλεια φευγατε και εχω χρέη σε γεωπόνους και νερα και να δω πως θα τα πληρώσω ηληθιε γραφεις και μπουρδες λες και ολλοι μπαινουν σε ενα τσουβάλι. Μερικοι ανθρωποι χάνετε πραγματικα προσπαθείτε να ρίξετε το βάρος των δικών σας προβλημάτων καπου αλλου εκει που σας ταιριαζει πιο πολυ…

      Διαγραφή
  6. Το μέγιστο ερώτημα που τίθεται είναι το πως θα πληρωθούμε εν τέλη.
    Τι θα γίνει με το 100% της ασφαλιζομενης αξίας που περίτρανα δήλωναν οι κυβερνητικοί και οι βουλευτές του νόμου.
    Και μην πείτε πως δεν το δηλώσατε, και αρκετές φορές μάλιστα και με δημόσια τοποθέτηση μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είστε ξεφτιλες ρε όλοι ρε πάρτε δρόμο αχροιστοι αν είστε άντρες με καρύδια πάρτε δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή εκεί στο γραφείο του κ.σταμενιτη συγουρα διαβάζεται όλα τα μηνύματα ρωτήστε αν ισχύει το 20%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ψηφίσαμε για βουλευτή και όχι για αγροτικό ρεπορτέρ. Πού είναι οι προκαταβολές για τα αχλάδια και τα μήλα που είναι τα κεράσια που μας τα πήγαν στο προανθικο στάδιο και λεξι δεν είπες. Σε βλέπω να μένεις Αθήνα στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τις πληρωμές τις ξέρουμε εδώ και μέρες δεν προσθέτεις τίποτα. Υποσχέθηκες με ανακοίνωση ότι έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τις ζημιές στα όψιμα κεράσια. Εμείς στην βεγοριτιδα δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ. Από ότι ρώτησα θα μας πάνε στα πσεα ενώ εσύ έλεγες ότι θα πληρωθούμε μέσω Ελγα. Όμως παπαριες έλεγες. Αυτά να λύσεις και όχι να μας λές για τις πληρωμές τις οποίες γνωρίζουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.