14.11.21

Ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Έδεσσα και το ΠΑΣΟΚ


Πώς συνδέονται ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Έδεσσα και το... ΠΑΣΟΚ;
Η απάντηση δίνεται μέσα από το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού "Στέλιος Καζαντζίδης 1931-2001", που κυκλοφόρησε μαζί με την "Εφημερίδα των Συντακτών" του Σαββατοκύριακου. 
Ο διακεκριμένος συγγραφέας (και κουμπάρος του Καζαντζίδη), αποκαλύπτει ότι το καλοκαίρι του 1981 είχε προταθεί στον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο της Θεσσαλονίκης. Ο Στέλιος Καζαντζίδης όμως είχε την ("παράλογη" κατά τον Άκη Τσοχατζόπουλο) αξίωση να μπει στον συνδυασμό της Πέλλας ένας φίλος του, ο οποίος ήταν "παλικάρι με στήθια να, που τα πρόταξε στη χούντα". Όπως αναφέρει ο Βασίλης Βασιλικός "αν δεν έμπαινε υποψήφιος στην Έδεσσα ο φίλος του, τότε δεν δεχόταν να μπει  ούτε ο ίδιος ο Καζαντζίδης στη Θεσσαλονίκη. (Τελικά επέλεξαν τον Πέτσο στη θέση εκείνου που τους πρότεινε ο Στέλιος). Προέτασε τις επιθυμίες των φίλων του πριν από τις δικές του...", σημειώνει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.
Λίγο παρακάτω μάλιστα, ο Βασίλης Βασιλικός αποκαλύπτει ότι ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε επενδύσει χρήματα στη Χαλάστρα και την Έδεσσα.
Όσο και αν προσπαθήσαμε μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα που κάναμε, δεν καταφέραμε  να μάθουμε ποιος ήταν αυτός ο "φίλος" του Καζαντζίδη από την Έδεσσα, για τον οποίο, πάντα σύμφωνα με τον συγγραφέα, "θυσίασε" μια ενδεχόμενη πολιτική καριέρα ο λαϊκός βάρδος. Και το λέμε αυτό γιατί είναι σίγουρο ότι αν τελικά ήταν υποψήφιος, προφανώς θα "σάρωνε" έναντι όλων των συνυποψηφίων του στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, είχαν αντιδράσει έντονα για το ενδεχόμενο αυτό.
Δ. Μπ.

 

2 σχόλια:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.