Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε έξαρση η πανδημία: Τα μέτρα που σκέφτεται η κυβέρνηση, στη μάχη και οι ιδιωτικές κλινικές



Σε έξαρση βρίσκεται ο κορωνοϊός τις τελευταίες μέρες. Χθες, για μια ακόμη ημέρα οι δείκτες της πανδημίας κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων να είναι ανοιχτό.
Αναμένοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων μέτρων που θεσπίστηκαν προσφάτως, με στόχο τους ανεμβολίαστους πολίτες, η κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά νέων μέτρων που κινούνται στους εξής άξονες: Την ενίσχυση του συστήματος υγείας, την επιβολή μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους για την προστασία των ιδίων, όσο και της κοινωνίας και τρίτον τους αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Aναλόγως λοιπόν με την εξέλιξη της πανδημίας το αμέσως προσεχές διάστημα θα χρησιμοποιηθούν μέτρα που βρίσκονται τώρα υπό συζήτηση, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός, με τις επόμενες εβδομάδες να έχουν χαρακτηριστεί κρίσιμες και την κυβέρνηση να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Ρίχνονται στη μάχη οι ιδιωτικές κλινικές
Στο πλαίσιο αυτό, ρίχνονται άμεσα στη μάχη κατά του κορωνοϊού οι ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα παραχωρούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το βράδυ της Τετάρτης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid αλλά και λοιπά περιστατικά.

Ηδη έχουν διατεθεί εκατοντάδες κλίνες στη Βόρεια Ελλάδα
Συγκεκριμένα, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω από 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά.
Στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.
Συν τοις άλλοις, θυμίζουμε ότι στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο επιστράτευσης γιατρών, αναλόγως και το πώς θα εξελιχθεί το εθελοντικό ενδιαφέρον.

Τι εξετάζεται για τα σούπερ μάρκετ
Για τα σούπερ μάρκετ όπως τις προηγούμενες ημέρες έχει εξηγήσει και ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης το μέτρο που συζητείται είναι να αλλάξει η πυκνότητα των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο. Με άλλα λόγια να βρίσκονται λιγότερα άτομα ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα.
«Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, αλλά δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης πριν από λίγες ημέρες.
Πηγή: iefimerida.gr

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Η κυβέρνηση μετά από 2 χρόνια πανδημίας δεν δίνει δεκάρα τσακιστή ούτε για νέες ΜΕΘ, ούτε νοσηλευτές ,ούτε ιατρούς θα προσλάβει!Αντιθέτως θα επιτάξει Ιδιωτικές κλινικές χαρίζοντας εκατομμύρια πάλι σε ιδιώτες όπως έκανε με τα βοθροκάναλα! Έχουμε βαρεθεί να κάνουμε στα παιδιά μας rapid τεστ,διότι ούτε στα σχολεία πήραν μέτρα!ο κρυφος στοχος τους είναι να δημιουργήσουν την ανοσία της αγέλης προκειμένου να μην ξοδέψουν χρήματα για τα δύο μέγιστα Δημόσια αγαθά!την Υγεία και την Παιδεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθαμε να τα ριχνουμε ολα στην κυβερνηση και δεν κοιταμε τα λαθη που κανουμε εμεις.. Η επιστημη μας προσφερε ενα εμβολιο και η κυβερνηση μας το εδωσε δωρεαν... Πανε καντο για να εισαι προστατευμενος και να μην χρειαζετε να κανεις στα παιδια σου τεστ... Καμια κυνερνηση δεν φταει αν καποιοι πολιτες της δεν εχουν μυαλο.. Εμεις και τα παιδια μας καναμε εμβολιο και ουτε τσιπακι μας βαλανε ουτε το DNA μας αλλαξε ουτε πεθαναμε ουτε μπηκε μεσα μας ο αντιχριστος... Αν δεν σας κοβει κσθολου τουλαχιστον μην ριχνετε της ευθυνες αλλου..

      Διαγραφή
    2. ανόητε των 6.33 να κάνουμε εμβόλια σε 12χρονα παιδιά; το κάναμε εμείς οι ενήλικες που είμαστε πιο επιρρεπείς σε νόσους!Δεν μας ζάλιζαν μέχρι το καλοκαιρι ότι τα παιδιά δεν κινδυνευουν; Για να να μην σπάσουν τα σχολικά τμήματα σε μικρότερα και ξοδευτούν σε εκπαιδευτικό προσωπικό; Δεν περίσσεψαν τα χρήματα από τους καναλάρχες και τους εφοπλιστές!Δηλαδή χρωστάμε χάρη στη κυβέρνηση που μας δίνει δωρεάν εμβόλιο; Γνωρίζεις πολλές χώρες που το χρέωσαν στους πολίτες τους;Γιατι χρεώνεται το rapid test 10 ευρώ εδώ ,όταν σε βορειοευρωπαικές χώρες με μεγαλύτερα εισοδήματα κοστίζει μολις 1,2-2 ευρώ;Για να πλουτίζουν ιο κολλητοι φαρμακοέμποροι του Άδωνι σου;

      Διαγραφή
    3. Δωρεάν? Δεν νομίζω,από τον ελληνικό λαό είναι πληρωμένα,ούτε από τον Μητσοτάκη,ούτε από τον Τσίπρα.Για το χαλί που έχει η χώρα φταίνε ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις,και μην μου πεις για τον λαό,γιατί το ψαρι βρωμάει από το κεφάλι.

      Διαγραφή
    4. Προς τους παραπανω..Παντε καντε το εμβολιο και αφηστε της μα...ιες... Αν μπειτε σε κανα νοσοκομειο και σας χωσουν τους σωληνες στην μυτη, σν ειστε τυχεροι και βγειτε ζωντανοι μετα θα λετε αλλα,, οπως αρκετοι σαν του λογου σας αμυαλοι αντιεμβολιστες που γλυτωσαν απ του χαρου τα δοντια..

      Διαγραφή
  2. μη σκίσουν κάνα καλσόν οι ιδιωτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω! πω!Καλά μιλάμε για μεγάλο φαγοπότι.Ρε σταματήστε τους,θα τα βρούμε όλα πάλι μπροστά μας.Παλι μνημόνια,λιτότητα,περικοπές;Σταματήστε,φάγατε τον σκασμό σε δύο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.