Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στους εργασιακούς χώρους του νομού Πέλλας περιόδευσε το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας και Πέλλας



Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας και Πέλλας, σε συνέχεια των παρεμβάσεων του για ταμείο ανεργίας για το σύνολο των εποχιακών συναδέλφων, περιόδευσε σε εργασιακούς χώρους του νομού Πέλλας ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε.

Συγκεκριμένα, απευθύνθηκε στους συναδέλφους με τα κείμενα συλλογής υπογραφών για την στήριξη των μονάδων υγείας του νομού, καθώς και για το ταμείο ανεργίας σε όλους τους συναδέλφους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνητικούς παράγοντες και εργοδοτικούς συνδικαλιστές του κλάδου. Χορτάσαμε από ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν.

Ενωμένοι στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου παίρνουμε την υπόθεση της καθημερινής επιβίωσης στα χέρια μας. Το Συνδικάτο βρίσκεται σε κοινό αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, στέκεται αλληλέγγυα και δίνει όλες του τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα σωματείων και φορέων του νομού για ενίσχυση των δομών υγείας.

Ταυτόχρονα, έχει αποφασίσει αγωνιστικές δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας τις επόμενες μέρες για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα όλων των εποχικά εργαζομένων του κλάδου στο ταμείο ανεργίας

Είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα των συναδέλφων μας που με αποφασιστικότητα συμβάλλουν στην επιτυχία αυτού του αγώνα. Υπογράφουν το πλαίσιο αιτημάτων, συζητάνε με το συνδικάτο τα επόμενα βήματα.

Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανένας!

Απαιτούμε:

· Σταθερή δουλειά για όλους με μισθό στο ύψος των σημερινών αναγκών.
· Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους στα 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Για τους εργάτες γης, χορήγηση αποζημίωσης από το κράτος αντίστοιχη των χαμένων ημερομισθίων για κάθε μήνα.
· Να υπολογιστεί ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας.
· Δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
· Απαλλαγή των εργαζομένων από λογαριασμούς σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες , Εφορία για την περίοδο απώλειας του εισοδήματος.
· Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
· Ενίσχυση των μονάδων υγείας των δύο νομών με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.