Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας



Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1968, ένας χωροφύλακας είδε μέσα σε ένα βαμβακοχώραφο το ημίγυμνο πτώμα μια νεαρής γυναίκας. Η δασκάλα ενός χωριού στα Γιαννιτσά είχε βρει φρικτό θάνατο την προηγούμενη νύχτα, ενώ τις επόμενες ημέρες εξετάσθηκαν ως ύποπτοι περίπου 200 άνθρωποι.

Η Κυριακή είχε αποφοιτήσει δύο χρόνια νωρίτερα από την ακαδημία της Φλώρινας και αμέσως σχεδόν διορίστηκε στο τετραθέσιο δημοτικό σχολείο Εσωβάλτων, που απέχει 25 χιλιόμετρα από τα Γιαννιτσά. Είχε νοικιάσει ένα δωμάτιο στο σπίτι του Δ. και εκεί ένιωσε για πρώτη φορά την αγωνία της ανυπεράσπιστης κοπέλας στα χέρια ενός άντρα, που ήθελε με το ζόρι να πάρει κάτι, που η ίδια δεν ήθελε να δώσει. Τότε, είχε κατορθώσει να φωνάξει και γλίτωσε από τον αδελφό του σπιτονοικοκύρη της που επιχείρησε να την βιάσει. Ο επίδοξος βιαστής καταδικάστηκε, αλλά ήταν πρώτη πικρή εμπειρία της Κυριακής.

Έναν χρόνο αργότερα, η νεαρή δασκάλα γύρισε στα Γιαννιτσά για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της και να παρευρεθεί στο γάμο μιας φίλης της. Την παραμονή των Χριστουγέννων, μετά το μεσημεριανό φαγητό έφυγε από το σπίτι της και πήγε στο γάμο. Όταν το γλέντι τελείωσε γύρω στις εννέα το βράδυ, πήρε την αστική συγκοινωνία και κατέβηκε στη διασταύρωση της κεντρικής λεωφόρου Γιαννιτσών με το δημόσιο δρόμο. Λίγα μέτρα πιο κάτω και κοντά στο πρατήριο βενζίνης βρισκόταν το σπίτι μιας θείας της. Εκεί κάθισε περίπου μισή ώρα και στις 21.30 την νύχτα ξεκίνησε για το σπίτι της. Η απόσταση που είχε να διανύσει δεν ήταν περισσότερο από ένα χιλιόμετρο πάνω στο δημόσιο δρόμο.
Μέσα στη νύχτα πετάχτηκε από την άκρη του δρόμου μια ανδρική φιγούρα. Άρχισε να της ψιθυρίζει σεξουαλικά σχόλια. Η Κυριακή επιτάχυνε και τότε ο άνδρας την χτύπησε και την έριξε στο έδαφος. Έσφιξε με δύναμη τα χέρια του, μέχρι που τα μάτια της όμορφης γυναίκας πετάχτηκαν έξω από τις κόγχες, ενώ τα γαντοφορεμένα χέρια της προσπαθούσαν να διώξουν από πάνω της το βάρος του άγνωστου άνδρα, που ξαφνικά όρμησε πάνω της και την καθήλωσε κάτω στο χώμα. Λίγα λεπτά αργότερα, τα χέρια παρέλυσαν και έπεσαν άτονα πάνω στις υγρές βαμβακιές και το κορμί της όμορφης δασκάλας μετά από ένα τελευταίο σπασμό έμεινε ακίνητο.

Η αποκάλυψη και η δίκη
Δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία της 22χρονης Κυριακής, η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του δολοφόνου. Ο κτηνοτρόφος είχε ομολογήσει κυνικά πως ήθελε απλώς να την…απολαύσει. «Εγώ την σκότωσα. Δεν ήθελα όμως να την σκοτώσω. Ήθελα μόνο να την απολαύσω. Δεν ξέρω πως έγινε και σφίχτηκαν τα χέρια μου. Τον επιθανάτιο ρόγχο της, τον εξέλαβα σαν «γουργουρίσματα» ηδονής και δεν έδωσα σημασία. Ύστερα διαπίστωσα ότι η κοπέλα δε ζούσε. Ασέλγησα απάνω τις λίγες στιγμές πριν πεθάνει. Μετά με έπιασε πανικός. Την άφησα όπως ήταν μισόγυμνη, ανάμεσα στις βρεγμένες βαμβακόριζες και άρχισα να τρέχω με όση δύναμη είχαν τα πνευμόνια μου. Ήθελα να φύγω μακριά από τον τόπο που έγινα δολοφόνος. Ήθελα να μη βλέπω τα πελώρια γυάλινα μάτια της που με κοιτούσαν την ώρα που η ανάσα μου της έκαιγε το λαιμό. Δεν ήθελα να γίνω φονιάς γιατί την κοπέλα την ποθούσα από καιρό. Έκανα σφάλμα και μετανοώ» είπε στους αστυνομικούς.

Αν και ο «νταής» κτηνοτρόφος παραδέχθηκε το έγκλημα στους αστυνομικούς, όταν έφτασε η ώρα της δίκης του, δήλωσε αθώος! Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως υπέστη φοβερά βασανιστήρια για να ομολογήσει. «Στεκόμουν όρθιος σε ένα δωμάτιο για 36 ώρες. Με ταϊζαν αλμυρό φαϊ και δεν μου έδιναν νερό να πιω. Μου έκαναν φάλαγγα. Αναγκάστηκα να ομολογήσω για να σταματήσει το μαρτύριο» είπε στο δικαστήριο για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση του εισαγγελέα: «Η αστυνομία ξυλοκόπησε και τους 200 ύποπτους που συνέλαβε. Κανείς δεν ομολόγησε». Το δικαστήριο καταδίκασε τον κτηνοτρόφο σε ισόβια κάθειρξη.

 Πηγή: newsbomb.gr 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Τι θα πει ισόβια, του κάνεις ότι ακριβώς έκανε και μάλιστα μέσα σε βαμβάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οικογένεια της κάθε χρόνο ζει και ξαναζεί τον θάνατο της. Εύχομαι ποτέ καμία γυναίκα να μη ζήσει τέτοιες καταστάσεις. Δυστυχώς όμως οι γυναικοκτονίες συνεχίζονται...και πολλές γυναίκες πέφτουν θύματα αρρωστημένων μυαλών που νομίζουν ότι μπορούν να τις κάνουν ό,τι θέλουν και ότι έχουν εξουσία επάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως έχω την εντύπωση πως αυτός δεν έφαγε ισόβια αλλά εκτελέστηκε ξέρεις κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποφυλακιστικε μετά από 25 χρόνια ενώ ισχυριζόταν μέχρι τέλους ότι ήταν αθώος.

      Διαγραφή
    2. Είχε βγει και στου μικρούτσικου την τότε εκπομπή με την τένια μαζί

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.