Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου η εξόφληση αποζημιώσεων για τον ''Παγετό Άνοιξη 2021''



Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου  του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα. Θ. Λυκουρέντζου, καταβάλλονται την Τρίτη 7η Δεκεμβρίου 2021 46,2 εκατομμύρια ευρώ ως εξοφλήσεις αποζημιώσεων τόσο για τον ‘Παγετό Άνοιξη 2021’, ο οποίος έπληξε βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες στο σύνολο σχεδόν της χώρας, όσο και για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες ζωικού και φυτικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021. Η καθυστέρηση της πληρωμής αντί της 3ης Δεκεμβρίου 2021, οφείλεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους.

Μέχρι σήμερα με τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολών για  τις αποζημιώσεις του ‘ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΝΟΙΞΗ 2021’ έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ 56,3 εκ € .

Η Κυβέρνηση, με δική της νομοθετική πρωτοβουλία, έχει για πρώτη φορά καθορίσει        αφενός να πληρώνονται προκαταβολές στους δικαιούχους παραγωγούς μας και αφετέρου να εξοφληθούν πλήρως οι αποζημιώσεις μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022.

Ο ΕΛΓΑ, χάριν της εμπράκτου στήριξης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου

Μητσοτάκη είναι σε θέση να πληρώνει το σύνολο των αποζημιώσεων αμέσως μετά  την αποστολή των πορισμάτων στην Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού και την επεξεργασία τους από τα Πληροφοριακά Συστήματα.

Επιπροσθέτως, ο ΕΛΓΑ συνεχίζει να πληρώνει και αυτή τη χρονιά, αντίθετα με ό,τι    συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν , σε μία δόση στο 100 % της αξίας τις αποζημιώσεις που δικαιούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι για οποιαδήποτε άλλες ζημίες. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ε! καλά δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό, αλλά δεν είναι και τόσο τραγικό για 3-4 μέρες καθυστέρηση. Όμως μου κάνει εντύπωση τα μπουμπουκοβλάσταρα οι βολευτάδες μας πως και δεν βγάλανε κανένα δελτίο τύπου, φοβήθηκαν το κράξιμο προφανώς........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ζωή ξεφτίλες.δεν ντρέπονται καθόλου Μητσοτάκη θέλατε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι τρεις μέρες σε πείραξαν πριν μερικά χρόνια πού τα έπαιρνες μετά από 20 μήνες ήταν καλύτερα.

      Διαγραφή
  3. Απλά κοπροσκυλα,τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν τάζεις προκαταβολές, χωρίς τα έχεις τα τελικά πορίσματα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τα απαράδεκτα πορίσματα ούτε λόγος.Βερυκοκα 11 ετών,επιτραπέζια 500 κιλά το στρεμα δηλ.9,6 κιλά το δένδρο.Βιομηχανικα 11 ετων 1400 κιλά το στρώμα δηλ.26.5 κιλά το δένδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.