Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εμβολιασμοί - Πρωταθλητές και ουρές στην ανοσία: Ποσοστό ανοσίας 90% στα τέλη Μαρτίου 2022 για την ΠΕ Πέλλας



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι σήμερα για την πανδημία του covid-19 και τα οποία επεξεργάστηκε ο Νίκος Καρδούλας εκτίμησε ότι συνολικά η χώρα μας στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 έχει συνολικό ποσοστό ασυλίας 72%, ενώ θα έχει ποσοστό ανοσίας 90% μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022.

Αυτό σημαίνει την έναρξη της ενδημικής του φάσης κορωνοϊός, υπό την προϋπόθεση ότι εμβολιασμοί θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον ημερήσιο μέσο όρο του Νοεμβρίου 2021 
και ότι οι μολύνσεις θα συνεχιστούν με τον ημερήσιο μέσο όρο του τελευταίου εξαμήνου.
Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2021, 3 Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της χώρας είχαν ποσοστό ασυλίας άνω του 80%. Πρόκειται για τρία ιδιαίτερα τουριστικά νησιά, δηλαδή το ΠΕ Μυκόνου βρίσκεται ήδη σε ενδημική φάση με ποσοστό ανοσίας 90%, ενώ το ΕΠ Θήρας (88%) και η Πάρος (87%) βρίσκονται πολύ κοντά στον στόχο ανοσίας 90%. Από την άλλη, σε ένα ΕΚ το ποσοστό ανοσίας είναι κάτω από 50% και αυτό είναι το ΕΚ Ευρυτανίας.

Ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός
Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο το πιστεύουν κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί, αλλά κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί ενδημικός. Σύμφωνα με παγκόσμιες μελέτες, ένας ενδημικός ιός είναι σχετικά σταθερός σε μεγάλο βαθμό σε έναν πληθυσμό και για να μπει μια περιοχή στην «Ενδημική Φάση» πρέπει να υπάρχουν αντισώματα. πάνω από το 90% του συνολικού πληθυσμού, τα οποία αποκτώνται είτε με εμβολιασμός, ή από μόλυνση από ιό.

Ο ακόλουθος χάρτης ανοσίας και ο πίνακας ποσοστών ανοσίας δείχνουν τα ποσοστά ανοσίας έως και 30 Νοεμβρίου στην ΠΕ της χώρας, τα οποία υπολογίστηκαν αθροίζοντας το εμβόλιο κάλυμμα, όπως δημοσιεύτηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση στις 30 Νοεμβρίου 2021 στον αντίστοιχο επιδημιολογικό χάρτη και όσοι νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο ανά ΠΕ σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ο πίνακας δείχνει επίσης το ημερομηνία αναμένεται να επιτύχει ανοσία 90% στην ΠΕ της χώρας, σύμφωνα με τον ημερήσιο μέσο όρο των εμβολιασμών του τελευταίου μήνα και τον ημερήσιο μέσο όρο όσων νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο.
Συμπεράσματα:
Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά ασυλίας έως τις 30 Νοεμβρίου 2021, συμπεραίνεται:
  • Το συνολικό ποσοστό ασυλίας για τη χώρα μας είναι 72%.
  • Η ΠΕ της Μύκονος είναι ήδη ενδημικό με ένα βαθμό ανοσίας 90%, ενώ οι ΠΕ Θήρας (88%) και την Πάρο (87%) βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο της ασυλίας του 90%.
  • Ανοσία από 71% έως 80% έχουν οι ΠΕ Βορείου, Δυτικού, Κεντρικού και Νοτίου Τομέα Αθηνών, Ζακύνθου, Θάσου, Κέας – Κύθνου, Κέρκυρας, Κω, Λευκάδας, Μήλου, Πειραιά, Πρέβεζας, Ρόδου, Τήνου, Τρικάλων και Χίου.
  • Ανοσία από 66% έως 70% έχουν οι ΠΕ Αργολίδας, Άρτας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου – Κάσου, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λήμνου, Μαγνησίας και Σύρου.
  • Ανοσία από 61% έως 65% έχουν οι ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Έβρου, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Ικαρίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Νάξου, Νήσων Αττικής, Ξάνθης, Πελοποννήσου, Ρόδου, Πέλου, Ρόδου, Πέλου και Χανίων.
  • Ανοσία από 50% έως 60% έχουν την Άνδρο, την Αρκαδία, τη Δράμα, τη Δυτική Αττική, την Ηλεία, το Κιλκίς, τη Λακωνία, την Πιερία, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα.
  • Τέλος, ασυλία υπό 50% έχει την Π.Ε Ευρυτανίας (46%).

Πότε θα πιάσουμε το 90%
Υπό την προϋπόθεση ότι εμβολιασμοί θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον ημερήσιο μέσο όρο του Νοεμβρίου 2021 και ότι οι μολύνσεις θα συνεχιστούν με τον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων έξι μηνών, υπολογίζεται ότι η χώρα μας θα έχει ποσοστό ανοσίας 90% στα τέλη Μαρτίου 2022, με διακυμάνσεις ανά IP όπως:
  • Στις επαρχίες Θήρας και Πάρου έως το τέλος του 2021.
  • Στην ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών και Ζακύνθου έως το τέλος Ιανουαρίου 2022.
  • Στις περιοχές της Θάσου, της Κέρκυρας, της Κω, της Λευκάδας και της Πρέβεζας, από τις αρχές έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022.
  • Στις περιφέρειες Αργολίδας, Δυτικού και Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέας – Κύθνου, Κοζάνης, Λάρισας, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μήλου, Ξάνθης, Πέλλας, Σύρου και Τρικάλων, από τις αρχές έως τα τέλη Μαρτίου 2022.
  • Στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας, Λέσβου, Λήμνου, Πειραιά, Πιερίας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Ρόδου, Σποράδων και Φλώρινας, από τις αρχές Απριλίου.
  • Στις περιοχές Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλύμνου, Κιλκίς, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Νάξου, Σάμου, Σερρών, Τήνου, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου, από τις αρχές έως τα τέλη Μαΐου 22. .
  • Στους νομούς Εύβοιας, Καρπάθου – Κάσου, Λακωνίας, Νήσων Αττικής, Νοτίου Τομέα Αθηνών και Φθιώτιδας, από τις αρχές έως τα τέλη Ιουνίου 2022.
  • Στους νομούς Ηλείας και Ιθάκης, από την αρχή έως το τέλος Ιουλίου 2022.
  • Στις ΠΕ Ανατολικής Αττικής και Ικαρίας έως τέλος Σεπτεμβρίου 2022.
  • Στις ΠΕ Δυτικής Αττικής, Ευρυτανίας και Φωκίδας, από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2022.
  • Στην ΠΕ Άνδρου έως τον Ιούλιο του 2023.
* Ο Νίκος Καρδούλας είναι Γεωπόνος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνταγματάρχης εα.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. απιθανο!!! τα ποσοστα πιθανολογουν!! η πραγματικοτητα ομως; αν και το ευχομαι για για τελειωνουμε επιτελους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εμπεριστατωμένη και άρτια επιστημονικά αυτή η πρόβλεψη αλλά σήμερα που σχολιάζουμε υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν την νέα μετάλλαξη της λοίμωξης (όμικρον) και νομίζω ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν για τις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες ώστε να ταυτοποιηθεί πιο αναλυτικά και να δώσει τα πρώτα της δείγματα. Πέραν όμως αυτής της σοβαρής προσπάθειας του Έλληνα επιστήμονα, επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία στην παγκόσμια κοινότητα ώστε να δούμε τον χρονικό ορίζοντα που η πανδημία θα μετατραπεί (όπως σε παλαιότερα σχόλια μου έγραφα) σε ενδημική. Οι αρνητές, οι αντιεμβολιαστες, οι θρησκόληπτοι, οι μάγκες των καφέ, οι ψευτογιατροι, οι επιστήμονες του διαδικτύου έχουν κρυφτεί στην σπηλιά τους. Παρά την αργοπορία και την κακή διαχείριση από Πολιτεία και πολίτες ας εκμεταλλευτούμε τον λιγοστό χρόνο που απέμεινε ώστε να εντείνουμε τους εμβολιασμούς ΟΛΟΙ και οχι μονο αυτοί που έχουν περισσότερο ανάγκη οπως οι ευπαθείς και οι υπερηγηρες. Οι συνομισιολογοι και οι εξωγήινοι καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να πράξουν το σωστό. Να σταματήσει επιτέλους αυτή η διαμάχη για το καλό όλων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΣΥΛΙΑΣ ,ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ.
    ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
    ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΣΑ ΠΕΦΤΕΙ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.