Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δρόσος Τσαβλής: Υπάρχουν ανεμβολίαστοι που κλαίνε μετανιωμένοι και ζητούν να εμβολιαστούν



Τις εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία σχολίασε σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος εργάστηκε επί σειρά ετών στα Γιαννιτσά (ΕΟΠΥΥ, πρώην ΙΚΑ) και ως ιδιώτης γιατρός εδώ και δύο χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
«Ως ιδιώτης γιατρός μαζί με τους συναδέλφους μας τα τελευταία δύο χρόνια προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην πανδημία αναχαιτίζοντας και κρατώντας τα περιστατικά όσο μπορούσαμε στα σπίτια τους προσπαθώντας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους στο Ε.Σ.Υ., οι οποίοι πραγματικά εδώ και δύο χρόνια υπερβάλλουν εαυτόν και έχουν καταρρακωθεί», δήλωσε ο Πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής.
«Με την απόφαση του υπουργείου υγείας να προσφέρουμε στα νοσοκομεία έχουμε μοιραστεί κάποιοι πνευμονολόγοι και παθολόγοι που έχουμε σύμβαση με το ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδος. Εγώ τοποθετήθηκα στη Α' πτέρυγα covid στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η κατάσταση η οποία αντίκρυσα δυο βδομάδες πριν ήταν χειρότερη από αυτή που είχα σχηματίσει στο μυαλό μου», πρόσθεσε.
«Βλέπω συναδέλφους να τρέχουν όλο το εικοσιτετράωρο, ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές και άνθρωποι που δίνουν αγώνα να επιβιώσουν και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία.
«Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε μετανιωμένοι, αποδίδουν την πράξη τους να μην εμβολιαστούν σε κάποιο συγγενικό η φιλικό πρόσωπο και κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν», σημείωσε για τους ανεμβολίαστους.

Γιατί οι άνθρωποι παραμένουν αμετάπειστοι
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν αμετάπειστοι και δεν μετράει ο λόγος των επιστημόνων που καθημερινά ακούν και διαβάζουν για να αλλάξουν γνώμη», κατέληξε ο κ. Τσαβλής.
«Είναι πολύτιμη η βοήθεια των ιατρών που ήρθαν να βοηθήσουν σας ευχαριστούμε», τόνισε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία παρευρέθηκε επίσης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Τόσο η κ. Παγώνη όσο και ο κ. Τσαβλής σχολίασαν το έργο των ιατρών που δεν παρέχουν μόνο τις ιατρικές υπηρεσίες τους στους ασθενείς, αλλά τους στηρίζουν και ψυχολογικά.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. ΠΟΣΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΡΟΣ , ΘΑ ΜΑ ΠΟΥΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα μην σε πιάσει τότε θα δεις με μαύρο δάκρυ θα κλαίες τους ανεμβολιαστους τους κλαίνε δεν μπορούν να κλάψουν εκεί που πάνε

      Διαγραφή
    2. Κάποιοι ήδη θα έπρεπε να βρίσκονται στο σκαμνί όταν αρνούνταν , εκτός των άλλων, να φέρουν φάρμακα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν εδώ και ένα σχεδόν χρόνο γιατί έκαναν τα εμβόλια σημαία τους, να μην πω κάτι άλλο, εν μέσω έξαρσης της λεγομένης πανδημίας με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να έχουν χάσει τη ζωή τους.

      Διαγραφή
    3. Για πες λοιπόν ποια είναι τα φάρμακα και σε ποιες χώρες χρησιμοποιούνται, γιατί εγώ δεν ξέρω τίποτα τέτοιο.

      Διαγραφή
  2. ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΛΈΓΟΝΤΑΙ , ΤΟΥΒΛΟ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΙΣ ΑΡΧΈΣ ΤΟΥ ΈΤΟΥΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΟΥΓΓΑΡΊΑ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΧΏΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΊ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ CEO ΤΗΣ ΦΑΪΖΕΡ.
    ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ, ΈΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΌΣΟ ΔΕΔΑΛΩΔΗ ΤΗΝ ΈΓΚΡΙΣΗ ΧΟΡΉΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΌΝ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΣ ΠΡΙΝ ΦΤΆΣΕΙ.
    ΦΙΛΗΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.
    ΠΆΨΕ ΝΑ ΒΛΈΠΕΙΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΎΣ ΚΉΠΟΥΣ ΜΕ ΠΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΚΆ ΑΠΟ ΠΟΛΥΔΑΚΤΥΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΦΡΌΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΊΞΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΌ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην τα δώσουν σε ψεκασμενους αυτοί ούτε ντεπον, να ρωτήσουν τους πνευματικούς τους τι θεραπεία να κάνουν

      Διαγραφή
    2. Δε με ενδιαφέρει τι λένε οι πολιτικοί ούτε με ποιους κάνουν παρέα. Ασχολούμαι μόνο με όσα λένε οι γιατροί και οι αντίστοιχοι οργανισμοί.

      Βλέπω λοιπόν ότι οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα έλαβαν άδεια χρήσης στην Ευρώπη μόλις τον προηγούμενο μήνα:

      https://www.ema.europa.eu/en/news/covid-19-ema-recommends-authorisation-two-monoclonal-antibody-medicines

      Άρα αναφερόσουν σε θεραπείες που ήταν ακόμα σε πειραματικό στάδιο και μόλις πρόσφατα αξιολογήθηκαν ως σχετικά ασφαλείς και αποτελεσματικές. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα που πρέπει να διερευνηθούν, γιατί όπως λέει εδώ:

      https://combatcovid.hhs.gov/i-have-covid-19-now/faqs-about-monoclonal-antibodies-consumers

      η αμερικανική FDA έχει δώσει άδεια έκτακτης ανάγκης για την ώρα.

      Επίσης, οι θεραπείες με αντισώματα χορηγούνται μόνο σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών:

      https://www.webmd.com/lung/monoclonal-antibodies-covid

      Το πρόβλημα είναι από τη φύση του εξαιρετικά πολύπλοκο. Παρακάτω οι γιατροί εξηγούν γιατί οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον εμβολιασμό:

      https://health.ucdavis.edu/health-news/newsroom/experts-say-monoclonal-antibody-treatment-is-not-a-substitute-for-covid-19-vaccines-/2021/11

      Διαγραφή
    3. Για αυτό η Γερμανία θρηνεί εκατοντάδες θύματα καθημερινά και στέλνει για νοσηλεία ασθενείς της σε γειτονικά κράτη, γιατί δεν έχει κλίνες να τους περιθάλψει, επειδή από την αρχή του χρόνου εφάρμοσε την θεραπεία με μονοκλωνικά και κάποιοι ηλίθιοι Γερμανοί δεν εμβολιαστηκαν.

      Διαγραφή
    4. 12:24 μ.μ. ρε τσομπανι που θες και φάρμακο 2.000 ευρώ τράβα να δεις τα ραδικα η εμβόλιο των 20 ευρώ .

      Διαγραφή
    5. Μερικοί σαν τον τελευταίο έχουν καταντήσει αηδία. Βλέπουν κοντά και όχι μακριά. Την παγκόσμια χούντα την βλέπουν; δεν μπορούν να την δουν είναι με τους Γεωργιάδης, βοριδηδες παγωνηδες και άλλους ακαταδιωκτους. Αυτά που γίνονται σε όλο τον κόσμο με πρόφαση την πανδημία η ιστορία θα τα καταγράψει σαν μελανιές σελίδες του μεσαίωνα στον 21 αιώνα. Λυπάμαι ότι μερικοί αμόρφωτοι δεν καταλαβαίνουν τόσα ξέρουν τέτοιες αηδίες γράφουν. Τόση ηλιθιότητα με ξεπερνάει, ας πάρουν λοιπόν αγκαλιά τα φάρμακα μόνο για τον εαυτό τους, τόσο χριστιανοί ντρέπομαι για λογαριασμό τους ξέφυγαν τελείως να πάνε σε ψυχίατρο έλεος.

      Διαγραφή
    6. 3:19 μ.μ. αηδία είσαι εσύ που έμαθες και το παίζεις γιατρός,εσυ που ακολουθείς τον πετρατο και τα παιδιά του σωρρα, προσωπικά εγώ δεν θέλω να εμβολιαστείς τζάμπα θα πάει το εμβόλιο και μην πατήσεις στο νοσοκομείο κλαίγοντας!!!! στο σπιτάκι σου με το fb παρέα.Άντε γιατί κουράσατε

      Διαγραφή
  3. Πω πω όλοι ειδικοί όλοι τα ξέρουν όλα επειδή τα διάβασαν στο ίντερνετ που τα έγραψε κάποιος ειδικός ρε αι τραβάτε στης δουλειές σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υποθέσω λοιπόν ότι εσύ δεν ακούς τι λένε οι πανεπιστημιακοί γιατροί ούτε διαβάζεις τι γράφουν στις μελέτες τους. Για πες μας τότε, ποιον συμβουλεύεσαι; Τον περιπτερά της γειτονιάς σου μήπως; Απορία το έχω.

      Διαγραφή
    2. Αυτό κατάλαβες φυσικά και ακούω τον γιατρό μου όπως για όλα τα θέματα υγείας μου αλλά αυτό να είναι όλοι ειδικοί επειδή διάβασαν κάτι στο ίντερνετ πάει πολύ γιαυτο αντε κάντε καμία δουλειά

      Διαγραφή
    3. Έτσι όπως το έγραψες, ναι, αυτό ακριβώς κατάλαβα. Όσο για τους ειδικούς που αναφέρεις, δε βλέπω κανέναν να έχει ισχυριστεί εδώ ότι είναι ειδικός. Απλά έχουν παρατεθεί ιατρικές αλήθειες και ανακοινώσεις που καταλαβαίνει όλος ο κόσμος. Είναι αλήθεια βέβαια ότι ορισμένοι ξεφεύγουν και προβαίνουν σε συστάσεις με άσχημο μάλιστα τρόπο, κάτι που θεωρώ λάθος. Ίσως να εννοείς αυτούς.

      Διαγραφή
  4. Νέα, νέα.
    Οι διπλά εμβολιασμένοι που απέκτησαν την ελευθερία τους, όπως και οι τριπλά, να ξεχάσουν όσα ήξεραν.
    Κάθε τρεις μήνες τρύπημα και όποιος αντέξει.
    Τι μας έλεγε ο Κούλης;
    Ξεχάσατε;
    Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς,............μένουμε στον τόπο.
    Και όσοι γλύτωσαν, θα καταντήσουν σουρωτήρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.