Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου: Tουλάχιστον 16 οι νεκροί



Ακόμη πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός της τραγωδίας με μετανάστες η οποία σημειώθηκε χθες ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 ανθρώπους αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται. Στην επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφος C-130 και 9 παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο μετέβη και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

“Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, που άλλοι θέτουν σε κίνδυνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Συνολικά το 2021, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι” τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. η εκκλησία τι λέει για το χαμό συνανθρώπων μας ? ή αναλογα το χρώμα πάει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου φταίει η εκκλησία εσένα όχι η Τουρκία που έχει στείλει τόσους ανθρώπους στον θάνατο ετσι;

      Διαγραφή
    2. Παρτους στο σπίτι σου

      Διαγραφή
  2. Πόσο βλακας είσαι, τέτοια μέρα πάλι με την εκκλησία τα έχεις.χρονια πολλά σε όλους καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δική σου "εκκλησία" τι λέει για τον χαμό των ανθρώπων αυτών..
    Και προς ενημέρωση σου όχι δεν πάει με το χρώμα η οποία διάσωση η οποία κατακραυγή..
    Να απευθυνθείτε λοιπόν στις ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στον αφέντη Ερντογάν...
    Αυτή την στιγμή που γράφω βρίσκομαι στην Γκάνα ,, θελεις εικόνες από μήπως ,, μια ζωή ΟΗΕ,, UN,, Action Aid,, Red cross κλπ θέατρα παλεύουν να σώσουν την Αφρική θες να σου στείλω τώρα εικόνες βίντεο να δεις τελικά ποιοι παλεύουν πραγματικά...

    Με τα οποία λάθη και παραλείψεις με κάθε διαφορετικότητα η " εκκλησία" είσαι εσύ είμαστε όλοι εμείς κατάλαβες τώρα τι κάνει η εκκλησία μάλλον όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που μπερδευεται τωρα η εκκλησια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεις το ιστορικό σχολίων κάποιος κύριος αρχικά δείχνει την εκκλησία ,, σε αυτόν αναφέρεται ο σχολιασμός μου..

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.