Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μπογιατζίδης: Ήπια είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας (Ηχητικό)



Στην κατάσταση που επικρατεί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην πορεία των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε, η μεγαλύτερη πίεση ασκείται στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας όπου το ποσοστό κάλυψης στις απλές κλίνες covid ανέρχεται  στο 82%. Επίσης, πιέσεις καταγράφονται και στις ΜΕΘ covid των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που ανήκουν στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ, όπου η πληρότητα αγγίζει το 95%.
Καλύτερη είναι εικόνα στις απλές κλίνες covid στα νοσοκομεία της Πέλλας, της Ημαθίας και της Πιερίας όπου το ποσοστό κάλυψης είναι στο 65%, αλλά και στη Θεσσαλονίκη όπου το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 67%.

Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών
Αναφερόμενος στη επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών ο κ. Μπογιατζίδης επισήμανε εστάλησαν 117 φύλλα πορείας, ενώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις με 71 γιατρούς οι οποίοι ανέλαβαν ήδη τα καθήκοντά τους ενισχύοντας, κυρίως, τα νοσοκομεία της Περιφέρειας.
Επίσης γνωστοποίησε πως εξετάζονται τα αιτήματα εξαίρεσης που υποβλήθηκαν από κάποιους γιατρούς.

Οι εφημερίες
Ο κ. Μπογιατζίδης ρωτήθηκε και για την εξέλιξη των εφημεριών τονίζοντας πως παρατηρείται σταθερή πορεία όσον αφορά στις νέες εισαγωγές, αλλά η πίεση είναι αυξητική στις ΜΕΘ.
Ειδικά για το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης που ολοκλήρωσε την εφημερία του το πρωί της Παρασκευής, επισήμανε πως καταγράφεται «ελαφρά αλλά πολύ μικρή» μείωση νέων εισαγωγών.

Πάνω από 1,6 εκατ. εμβολισμοί
Τέλος, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών οι οποίοι ξεπέρασαν σήμερα το πρωί τα 1,6 εκατομμύρια στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τις 6.000 μέσω των κινητών μονάδων που βγαίνουν στις γειτονιές.
Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης στη Μαρία Σαμολαδά:   
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Διαβάζει ο αναγνώστης διάφορα στοιχεία που παραθέτει ο παραπάνω κύριος και δημιουργούνται κάποια επιπλέον ερωτήματα.
    Πόσους υγειονομικούς στείλανε σπίτι τους οι διοικητές υγειονομικών μονάδων της 3ης ΥΠΕ της οποίας είναι επικεφαλής;
    Ποια είναι τα κενά που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό στις μονάδες της περιφέρειας που προισταται, τι έκανε για να τα καλύψει και αν δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις του αν υπέβαλε την παραίτησή του ως έσχατο μέσο πίεσης;
    Δεν θα σταθώ στις πιθανές ελλείψεις ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
    Επειδή έδωσε στοιχεία εμβολιασμών κ.λ.π, θα μπορούσε να ενημερώνονται οι πολίτες με τα αντίστοιχα στοιχεία νοσηλευόμενων κ.λ.π όπως έκαναν άλλες ΥΠΕ, βλέπε 2η, και η οποία για προφανείς λόγους σταμάτησε να δημοσιοποιεί;
    Για την κατάσταση - κατάντια του νοσοκομείου Έδεσσας , κλείσιμο ΜΕΘ, υποβάθμιση κλινικών, υποστελέχωση κ.π.λ, φέρει ευθύνη ο παραπάνω κύριος και αν ναι , σε το βαθμό;
    Το έπραξε ώστε να μην φτάσει το παραπάνω νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση και αν χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι, όπως λέει ο λαός μας, ώστε να αποτρέψει τις δυσμενείς για αυτό εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.