Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης FitchΣτην αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας τη χώρα μας δύο επίπεδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Ο οίκος προβλέπει ανάπτυξη 8,3% για το 2021 και 4,1% για φέτος και το 2023, ενώ εκτιμά ότι η ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος θα στηρίξουν μία ταχύτερη μείωση του δημόσιου χρέους.

Ταυτόχρονα επισημαίνει την ουσιαστική βελτίωση των ελληνικών τραπεζών όσον αφορά τη μείωση των “κόκκινων” δανείων και ενισχύοντας την ικανότητά τους να παρέχουν πιστώσεις στην πραγματική οικονομία.

Η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα ανέκαμψε με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που ανέμενε ο Fitch κατά την προηγούμενη αξιολόγηση του Ιουλίου 2021.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.