Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self test για τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα (10.01.2021).
Λόγω της μεγάλης ζήτησης, ορισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν self test, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας με νέα οδηγία διευκρινίζει το τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση.
Σύμφωνα με το υπουργείο:
«Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.
Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.
Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test.Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».
10 Σχόλια
Και ποιος θα τα κάνει αυτά τα τεστ??????θα έρχονται και οι γονείς μαζί???ποιος γονιός θα επέτρεπε στον εκπαιδευτικό να βάλει την μπατονετα στη μύτη του παιδιού του?και γιατί να θέτουν σε κίνδυνο οι εκπαιδευτικοί την υγεία τους σε περίπτωση θετικού τεστ???δεν είναι υγειονομικοί!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τους νοιάζει καθόλου και τίποτε.Μονο για την εικόνα και επικοινωνία ενδιαφέρονται.Αν νοιαζοντουσαν για τη υγεία μας,δεν θα άφηναν τα νοσοκομεία σε αυτό το χάλι.Τελεια και παύλα.
ΔιαγραφήΠοιος νοήμων εκπαιδευτικός θα επιχειρούσε να βάλει μπαντονέτα στη μύτη παιδιού ακόμα και αν του έδιναν εντολή;
ΔιαγραφήΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΑΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕ ΦΥΛΑΝΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΟΖΩΗΣΜΕΝΩΝ, ΤΑ A/C ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;
ΔιαγραφήΟΤΙ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΛΙΓΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 20-30 ΜΑΘΗΤΕΣ;
ΟΤΙ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΩΝ;
ΟΤΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΩΝ ΑΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ 1-2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΘΕΊ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΜΜΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ;
Κανείς!
ΔιαγραφήΚανένας εκπαιδευτικός δεν θα κάνει σελφ τεστ σε κανένα παιδί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως ακριβώς θα προμηθεύσουν τα σχολεία τεστ στους μαθητές; Είναι φαρμακεία ή δομή υγείας; Απαράδεκτο!
Θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν ό,τι όσοι δεν προμηθεύτηκαν "εγκαίρως" (μέσα σε μέρες ήταν η διάθεση!) να μην έρθουν τη Δευτέρα στο σχολείο, μάλλον πολύ δύσκολο αυτό.
Από 23/12 κάθε μέρα όμως όλα τα μέσα "τι θα γίνει με τα σχολεία!"
Πιστεύει κανείς ότι και 100.000 κρούσματα να είχαμε , θα έκλειναν; Αφού είναι ασφαλή!
Μεγάλες
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε πρόλαβες να γράψεις 6 μηνύματα.
Άξιο το μεροκάματο.
Ενοχλήθηκες;
ΔιαγραφήΟ Κούλης και η Κεραμέως προφανώς δεν κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα
Μην δινετε λαθος πληροφοριες. ΚΑΝΕΝΑ σχολειο δεν διαθετει self test. Υπαρχουν καποια διαθεσιμα για ωρα αναγκης σε ενα μεγαλο σχολειο απο καθε Δημο. Τρεχα γυρευε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ... ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΜ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΤΩΡΑ ΗΡΘΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΕΣΤ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΕΣΤ ΔΩΡΡΑΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ...ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ...ΜΑ@@@ΚΙΕΣ!!!ΑΝΤΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΩΡΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.