Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινά η κομποστοποίηση στο 1ο Γυμνάσιο ΓιαννιτσώνΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ. ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

Οι μαθητές του τμήματος Α1 του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο εθνικό θεματικό δίκτυο «ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ» του ΚΠΕ Ιεράπετρας- Νεάπολης, αλλά και της υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος, συνεργάστηκαν με το Εργαστηριακό Κέντρο Ευόσμου και τους μαθητές του τομέα γεωπονίας του 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, ενημερώθηκαν για την διαδικασία της κομποστοποίησης και ανέλαβαν δράση.
Ειδικότερα, σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα «Η κομποστοποίηση στο Εργαστηριακό Κέντρο Ευόσμου». Στη συνέχεια, οι μαθητές του τομέα γεωπονίας, παρουσίασαν τους πλαστικούς και τους αυτοσχέδιους κάδους κομποστοποίησης, μετέφεραν την εμπειρία τους για την ορθή διαδικασία της κομποστοποίησης και ενθάρρυναν τους μικρούς μαθητές του Γυμνασίου για την υιοθέτηση της φιλοπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς. Τέλος, δόθηκαν γραπτές οδηγίες-προτάσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία αυτοσχέδιου κάδου κομποστοποίησης φυτικών υπολειμμάτων στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών.
Η επιτυχία της συνεργασίας των δύο σχολείων ξεπέρασε τις προσδοκίες των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών! Οι μαθητές του Α1 έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, επεξεργάσθηκαν τις οδηγίες για την κατασκευή του κομποστοποιητή, συνεργάσθηκαν, και με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών προετοίμασαν τον χώρο και συναρμολόγησαν με άνεση τα απαιτούμενα υλικά που εξασφάλισε η διεύθυνση του σχολείου μας.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι μαθητές εγκαινίασαν την κατασκευή τους με φυτικά υπολείμματα του σχολείου και ανέλαβαν την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για την διαδικασία και την αξία της κομποστοποίησης.  
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα στάδια κατασκευής του έργου των μαθητών μας.
https://www.youtube.com/watch?v=07WduG1vkhI&ab_channel=zoipapado

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Παπαδημητρίου Τάνια
Παπαδοπούλου Ζωή
Τριανταφυλλίδου Ελένη

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.