Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δεκτά και έντυπα μισθωτήρια για το ΟΣΔΕ του 2022



Υπέγραψε τροποποιητική απόφαση ο ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντάς
 
Με τροποποίηση σχετικής υπουργικής απόφασης (104/7056/21-01-2015) θα γίνονται δεκτά για το έτος 2022 στις δηλώσεις καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) και έντυπα εν ισχύ μισθωτήρια παράλληλα με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια.   
Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εφέτος εξ αιτίας της ενεργειακής κρίσης, αλλά και συνέχισης της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, η παράγραφος 3 του άρθρου 39 της υπουργικής απόφασης 104/7056/21-05-2015, αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να δηλώνουν το σύνολο της εκμετάλλευσής τους, όπως αποτυπώνεται:
- στην περιουσιακή δήλωση στοιχείων Ε9 σε περίπτωση ιδιόκτητων αγροτεμαχίων
- στη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μέσω εφαρμογής της ΑΑΔΕ ανεξαρτήτως μισθώματος και από μηδενικό ποσό μίσθωσης, σύμφωνα μες το χρονικό διάστημα μίσθωσης που προβλέπεται στο άρθρο 634 του Αστικού Κώδικα, σε περίπτωση μισθωμένων αγροτεμαχίων. Κατά παρέκκλιση για το 2022 γίνονται δεκτά και έντυπα μισθωτήρια που έχουν συναφθεί σε χρόνο πριν την έκδοση της παρούσης και δεν έχει λήξει ακόμη η ισχύς τους…».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Πολύ μου αρέσει η δικαιολογία αυτή ¨(Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εφέτος εξ αιτίας της ενεργειακής κρίσης, αλλά και συνέχισης της πανδημίας) δεν ήξερα ότι για να κατάθεση του ηλεκτρονικού μισθωτήριο συμβολαίου περνα μεσα απο τον πολεμο της ουκρανιας και οτι εχει και covid 19. Ελλάδα 2022 για γέλια και για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.