Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: Έχασε το δικαστήριο και καλείται να καταβάλει αποζημίωση 2,5 εκ. ευρώ στην ''Εστία Παλλάς ΑΕ''!



Έχασε ο Δήμος Έδεσσας το δικαστήριο με την εταιρεία "ΕΣΤΙΑ Παλλάς Ξενοδοχειακή -Κατασκευαστική Α.Ε." που εδρεύει στην Έδεσσα και καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση στην εταιρεία το ποσό των 2,5 εκ. ευρώ περίπου!
Πρόκειται για μια πολυετή δικαστική διαμάχη του Δήμου Έδεσσας με την "Εστία κλπ. ΑΕ", όταν ο Δήμος Έδεσσας εκμίσθωσε σε εταιρεία παλιά εργοστασιακή μονάδα (Άνω Εστία), έκτασης 9.110 τ.μ., δίπλα στους καταρράκτες της Έδεσσας, για δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας. Η εκμίσθωση αποφασίστηκε για 25 έτη, της μισθώσεως αρχομένης την 16/10/2006.  
Στην πορεία όμως η εταιρεία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, όπως η διεκδίκηση χρήσης του μισθίου από τρίτους αφού, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, ο Δήμος Έδεσσας είχε εκμισθώσει έκταση 1.000 τ.μ. που δεν ανήκαν στην κυριότητά του με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι εργασίες. 
Από εκεί και πέρα άρχισαν τα σοβαρά προβλήματα και η υπόθεση μέσα από ένα "μαραθώνιο" αιτημάτων, εξωδίκων κ.λ.π. πήγε στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα η «Εστία κλπ ΑΕ» να διεκδικεί από τον Δήμο Έδεσσας, με αγωγή, αποζημίωση ύψους 4.750.614 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια.

Μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο Έδεσσας
Πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για το Δήμο Έδεσσας καθώς υφίσταται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας, σύμφωνα με την οποία το δικαστήριο: "Αναγνωρίζει την υποχρέωση του εναγομένου (Δήμος Έδεσσας) να καταβάλλει στην ενάγουσα (ΕΣΤΙΑ Παλλάς Ξενοδοχειακή -Κατασκευαστική Α.Ε.) το ποσό των 2.487.708, 59 ευρώ".
Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 και η απόφαση εκδόθηκε χθες, Τρίτη 1 Μαρτίου 2022.

Η Άνω Εστία
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το Εργοστάσιο "ΕΣΤΙΑ Α.Ε." ήταν μια πρότυπη βιομηχανική μονάδα παραγωγής βάμβακος και σπάγκων με έδρα την Έδεσσα και ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας της Ελλάδας. Η τότε βιομηχανική επιχείρηση χωριζόταν σε δυο μονάδες παραγωγής. Η πρώτη (Κάτω Εστία) βρισκόταν στον κάμπο της Έδεσσας ("Λόγγος") σε απόσταση 800 μ. περίπου από το πάρκο των καταρρακτών, και η δεύτερη και μεγαλύτερη (Άνω Εστία) δίπλα στο πάρκο των Καταρρακτών. Ιδρύθηκε από την εταιρεία "Ένωσις Βιομηχανικών Επιχειρήσεων ΕΣΤΙΑ Α.Ε.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Α ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ακόμη πληρώνουμε τα στραβά σου τόσα χρόνια μετά(2006) με τα ηλίθια συμβόλαια που έκανες σαν δήμαρχος όλα ήταν του ποδαριού .θέλω να πάρει θέση ο τσεπκενζης για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήστε τα πονηρά και να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας.

      Διαγραφή
    2. Βγήκε η υπερασπιστικη γραμμή, φταιει ο σοντρας και ο μήνας έχει 9. Κεφαλαια ποιος γράφει, ποιος γράφει χαχα χαχα

      Διαγραφή
    3. 11:35 π.μ. XAXANOYΛΑ ΕΣΥ

      Διαγραφή
  2. Πώς γίνεται αυτός ο δήμος να είναι μονίμως χαμένος και δαρμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε ρε φίλε.... Πάντα χάνει ο δήμος; Τι γίνεται; Θα ήθελα να μάθω πόσα δικαστήρια έχει κερδίσει και πόσα έχει χάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κλασσικά παλι σοντρας φταιει, τώρα πότε έγινε η αγωγή ποιος ξεχάσε τι θα μείνουν στην ιστορία. Τα παπαγαλάκια θα άρχισουν να λένε τα δικά τους. Χθες χιόνιζε, ο σοντρας φταιει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όλα φταίνε οι υπηρεσίες και ο Σόντρας... προσπάθεια αποποίησης ευθυνών της νυν διοίκησης, που διοικεί 12 χρόνια, αλλά πάντα φταίνε άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2006 Ποιος ήταν ποιος έκανε τα συμβόλαια;;;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  6. 2006 Έκαναν συμβόλαια σαν να νοίκιαζαν στάβλο!!! αν δεν φταίει ο πρώην ποιος μπορεί να φταίει; μέσα στην βιασύνη τους έκαναν πολλά λάθη δεν ξέρω αν έγιναν σκόπιμα αλλά , και τώρα πάλι εμείς θα το φάμε το αγγούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιάννου ας έκανε τροποποίηση του συμβολαίου ενοικίασης. Γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια ?

      Διαγραφή
    2. Το 2011 στάλθηκε εξώδικο στον δήμο για τροποποίηση του συμβολαίου μίσθωσης. Τι έκανε ο Γιάννου ; Γιατί δεν τροποποίησε το συμβόλαιο μίσθωσης ;

      Διαγραφή
  7. Για όλα φταίνε άλλοι......
    Εδώ ένα γήπεδο φυτέψανε και αυτο το χάσατε κύριοι δεν μπορείτε ούτε τα αυτονόητα να εκπληρώσετε είστε πολύ λίγοι.....
    Κάθε μέρα και ένα καινούργιο φασούλι ξεφυτρώνει δεν μπορέσατε να κλείσετε ούτε μία πληγεί φτάνει πια με την ανυπαρξία σας ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει και εφετείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καρατζοβα σε παρακαλώ δες ...τα 8 σχόλια είναι από την ίδια ip γιατί δεν τα ελέγχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγες με όνομα επώνυμο εσύ και μετά θα ασχοληθεί η καρατζοβα για την ip.

      Διαγραφή
  10. Παλιά ξινά σταφύλια πληρώνουμε τις μ@@@@ες του προηγούμενού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι γίνεται σε αυτών των δήμο ολοεκατομυρια χάνονται και ποιος τα πληρώνει;ποιοσ τιμωρήθηκε; Κάνεις.εμασ τουσ δημοτες τα κορόιδα τιμωρουνε.τρα θα πάρουν τα μεζεα μου φτάνει.ασ πληρώσουν και αυτοί που είχαν μετοχές στην δημοτική επιχείρηση και την βαλαν μέσα με τα τσαρούχια.και του βόλευαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ασ κόψει από την μισθοδοσία τους και ας τα πληρώσει.ετσι και αλλσ ο μισοί εκεί δεν προσφέρουν τίποτε,δεν έχουν αντικειμενο.δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα απόλυτος τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καθηστε καλά τωρα που θα αρχησουν τα μεγάλα έργα στο κέντρο να δεις πανυγηρια το τσίρκο συνεχίζετε σε αυτή την πολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.