Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στάση στα Γιαννιτσά για 34χρονο Ιταλό που διασχίζει την Ευρώπη με ποδήλατο για να γνωρίσει τους λαούς του κόσμου



Ξεκίνησε με ποδήλατο τον Φεβρουάριο του 2020 από το Cabo da Roca της Πορτογαλίας με στόχο να φτάσει στο Μαγκάνταν της Ρωσίας, δηλαδή να διανύσει μια απόσταση από το δυτικότερο άκρο της Ευρωπαϊκής ηπείρου, στο ανατολικότερο, κάνοντας παράλληλα ένα μέρος του δρόμου του μεταξιού. Η ποδηλατική διαδρομή του στην Ελλάδα είναι μέρος του project "Wagamundis". Το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκε στα Γιαννιτσά και επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Πέλλας.

Ο λόγος για τον34χρονο Lorenzo Bandinelli, ο οποίος είναι κάτοικος Ιταλίας και Ελβετίας. Όπως μας είπε, έχει μεγάλη περιέργεια να γνωρίσει τους λαούς του κόσμου και για αυτό ξεκίνησε να υλοποιήσει αυτόν τον ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο, αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων. «Με ενδιαφέρει να βιώσω διαφορετικές πραγματικότητες και να αναμετρηθώ με τις εσωτερικές και φυσικές μου δυνάμεις», σημειώνει στην Η.Ε. karatzova.com, προσθέτοντας ότι η περιοχή μας τον ενδιαφέρει λόγω της μακραίωνης ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της δικής του υπερβατικής διαδρομής.

Λόγω της πανδημίας η διαδρομή γίνεται κομμάτι κομμάτι και για αυτό υπάρχουν διακοπές στο ταξίδι του Lorenzo, ο οποίος τώρα συνεχίζει ευχόμενος να φτάσει στην Γεωργία έως τον Μάιο. 

Ο  Lorenzo έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και γνωρίζει πολλές γλώσσες.  Στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών φωτογραφήθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον αύλειο χώρο και στάθηκε με συγκίνηση στο γλυπτό με "τίτλο Παροιμίες του κόσμου ", που βρίσκεται στο εσωτερικό χώρο του.  Πρόκειται για ένα έργο  που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρωπαϊκή Κεραμικής» και ψηφιδωτό από την παράδοση στην καινοτομία .  Ένα έργο προσφορά των δύο  τότε Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων στον Δήμο Πέλλας, ένα  διαδραστικό έργο με παροιμίες και γνωμικά από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας, με τις γλώσσες όσων κατοικούν στην περιοχή μας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη δημιουργία του εν λόγω έργου  συμμετείχε  η μητέρα του Lorenzo, η Claudia Bruhin  από την International Ceramic School  La Meridiana που ήταν ο εταίρος της Ιταλίας. 

Δ. Μπ.



 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. να τον στείλετε να δει την ξυλινη πεζογέφυρα στα νεα Κοιμητήρια ,να γελάσει με την ψυχή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό ταξίδι στο όνειρο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.