Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δώρισε ζωτικά του όργανα ο Γιώργος Ασκητής - Με επιτυχία η διαδικασία στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, η διαδικασία αφαίρεσης ζωτικών οργάνων του 68χρονου Γιώργου Ασκητή από την Αραβησσό του δήμου Πέλλας, που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από εννέα μέρες. 
Η διαδικασία έγινε κάτω από τον συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, από επιστημονικές ομάδες νοσοκομείων της Αθήνας (Ωνάσειο) και της Θεσσαλονίκης (Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου) αλλά και από την Ιταλία, οι οποίες συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Βαγγέλης Λόγγος: "
Η πρωτοβουλία των συγγενών του Γιώργου Ασκητή αποκτά ιδιαίτερη σημασία"
"Μαζί με τα συλλυπητήριά μου, μέσα από την καρδιά μου εκφράζω δημόσια τα πιο θερμά συγχαρητήριά μου στους συγγενείς του εκλιπόντος για την απόφαση που πήραν να συναινέσουν στην δωρεά οργάνων, που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους μας", επισημαίνει ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, υπεύθυνος της Μονάδας Γιαννιτσών, Βαγγέλης Λόγγος, προσθέτοντας: "Άξιο συγχαρητηρίων όμως είναι και το προσωπικό του νοσοκομείου μας που συνέβαλε ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Είμαστε ουραγοί σε τέτοιες προσπάθειες και για αυτό η σημερινή πρωτοβουλία των συγγενών του Γιώργου Ασκητή αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Πιστεύω ότι θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το σημαντικό ζήτημα της δωρεάς, ούτως ώστε αύριο, η μεταμόσχευση οργάνων, να είναι μια εφικτή θεραπεία για όποιον την έχει ανάγκη", κατέληξε ο κ. Λόγγος. 

Να σημειωθεί ότι η κηδεία του αγρότη συνδικαλιστή και αγωνιστή της Αριστεράς, Γιώργου Ασκητή που "έφυγε" πρόωρα και άδικα από τη ζωή, θα γίνει αύριο Δευτέρα, στις 4.00 το απόγευμα, στην Αραβησσό. Η σορός του θα βρίσκεται στον τοπικό Ιερό Ναό από τις 2.00 το μεσημέρι.

 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. συλλυπυτηρια !! και συγχαρητηρια στους δικους του για την γενναια αποφαση τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ασκητής υπήρξε όχι μόνο δημοκράτης,αγωνισής αλλά και ανθρωπιστής στην πράξη ! Εύγε ! καλό παράδεισο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συλληπτήρια και ενα μπράβο στους δικούς του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρανό παράδειγμα προς μίμηση γενναίου αγωνιστή - ενεργού πολίτη!!! Αιώνια η μνήμη του και ένα μεγάλο μπράβο σε όσους είχαν το κουράγιο να πάρουν την μεγάλη απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό παράδεισο κ Γιώργο! Ήταν υπέροχος άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανθρωπος της προσφοράς και στην ζωή και στον θάνατο. Καλό ταξίδι, ελπίζω σ'έναν πιο δίκαιο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ότι δημοσιεύετε μόνο τις απόψεις αυτών που είναι υπέρ των μεταμοσχεύσεων και όχι αυτών που είναι κατά, δικαιώνει αυτούς που αντιτίθενται σε αυτές όταν προηγείται ηθελημένος θάνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.