Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Εκδήλωση για την ΄Εμφυλη Βία με δρώμενα και μουσική (βίντεο)



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώθηκε στα Γιαννιτσά ένα διήμερο εκδηλώσεων για την Έμφυλη Βία από: το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας, το Σύλλογο κατά της Έμφυλης και Ενδοοικογενειακής Βίας "Αμέλια", το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών, το Σύλλογο "Εκπαιδευτική Καινοτομία" και την "Παρέμβαση Πολιτών Πέλλας".
Πιο συγκεκριμένα, χθες, Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, στην Πλατεία ΕΠΟΝ, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών από τις 18.00-21.00 έγινε ενημέρωση, με δρώμενα και μουσική.
Σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας (έδρα Γιαννιτσά), από 18.00 έως 20.00 θα πραγματοποιηθούν:
● Προβολή των ταινιών μικρού μήκους για την έμφυλη βία (The Flowers You Tear
Out (2020) και Story About a Daily Pain (2020)), που παραχωρήθηκαν από το Δίκτυο
Οργανώσεων ενάντια στον Ρατσισμό και τις Διακρίσεις (Select Respect)
Προλογίζει: ο Γιώργος Τσιτιρίδης (Δημοσιογράφος, συγγραφέας, εκπαιδευτής νέων και μέλος του Select Respect)
● Ομιλίες
1. Παρουσίαση του Συλλόγου κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας “Αμέλια” και της δράση του. Ανθή Φαντίδου (Πρόεδρος του Συλλόγου “Αμέλια”)
2. Η νομοθεσία και το πρωτόκολλο που ακολουθείται από τις αστυνομικές αρχές στην αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ευτυχία Παυλίδου (Υ/Β’, Προϊσταμένη του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας)
3. Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Το δίκτυο υποστηρικτικών δομών στη χώρα μας. Αγγελική - Γαβριέλλα Σαμψωνίδου (Κοινωνιολόγος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων και Ελληνίδων Κοινωνιολόγων, Παράρτημα Θεσσαλονίκης)
● Συζήτηση. Συντονίζει: η Μαρία Κιουζέπη (Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτική Καινοτομία).

Δείτε το σχετικό βίντεο της χθεσινής ημέρας από το ΜΠΑΞΕ TV:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Κρίμα να χρησιμοποιείτε ανθρώπους και ομάδες που δίνουν το είναι τους για να πολιτικοποιήσετε μια εκδήλωση με τόσο σοβαρό θέμα. Αξιοποιήσατε τους ανθρώπους της τέχνης για να προβάλετε τον Φουντουκίδη.
    Αξιολύπητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως εννοείς κομματικοποιημενη εκδήλωση; διότι πολιτικό θέμα είναι έτσι και αλλιώς κάθε δυσάρεστη πτυχή της ζωής μας,αφού θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με ανάλογα πολιτικά μέτρα.Εγω δεν είδα κάποιο καπελωμα,είδα κάτι πολύ δυνατό πέρα από κόμματα και χρώματα, είδα γυναίκες συγκινημένες,βουρκωμενες,άλλωστε η εμφυλη βία βρίσκεται πίσω από τις κλειστές πόρτες και των καλύτερων,φαινομενικά, σπιτιών και μας αφορά όλους.

      Διαγραφή
    2. Είχε συγκίνηση κ αλήθεια, μακάρι όλοι οι πολιτικοί να βρίσκονταν εκεί μήπως και ευαισθητοποιηθουν

      Διαγραφή
  2. Ξέρω πολύ καλά τι είδα. Από την μία πλευρά την αξιολογότερη και σοβαρότερη, κατά τη γνώμη μου, θεατρική ομάδα της πόλης μας να παρουσιάζει με τον πιο εμφατικό και ευρηματικό τρόπο το μείζον πρόβλημα της έμφυλης βίας και από την άλλη μέλη των συνδιοργανωτών να προσπαθούν να παρουσιάσουν και να προβάλλουν τον εκλεκτό τους κ. Φουντουκίδη. Βέβαια, γεγονός είναι ότι η κίνηση τους αυτή σχολιάστηκε αρνητικά από μεγάλη μερίδα του πλήθους.
    Επιπόλαιη και τραγική τελείως η προσπάθεια να «χρησιμοποιήσεις» τόσες αξιόλογες προσωπικότητες για να σπονσοράρεις έναν κομματικό υποψήφιο.
    Αξιολύπητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μάλλον ή δεν ήσουν εκεί ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται.Μην μας το παίζεις ξερολας ρε τραχανά, γιατί εσύ το πλιτικοποις, αλλά δεν θέλεις να το δείξεις.

      Διαγραφή
    2. Είναι πραγματικά λυπηρό,να γινόμαστε κακοπροαίρετοι.
      Είναι ένα θέμα κοινωνικό και ήταν ανοιχτό για όλους
      Δεν λέει κανείς για τις τοπικές αρχές που δεν ήρθαν ενώ γνώριζαν, ούτε για το ότι δεν στήριξαν τελικά καμία προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση στην περιοχή.
      Όλα τα πολιτικά πρόσωπα θα έπρεπε να ήταν εκεί, αλλά ενδιαφέρονται δήθεν για τα κοινά

      Διαγραφή
  3. Μην συνεχίζεις γιατί έχεις εκτεθεί ανεπανόρθωτα και έχεις εκθέσει και ανθρώπους που μόνο σεβασμό αξίζουν.
    Η έμφυλη βία δεν είναι για φωτογραφιουλες και like στο στο Facebook.
    Αξιολύπητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.