Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης



Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ δήλωσε σε tweets ότι σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης επειδή το Twitter "αποτυγχάνει να τηρήσει την αρχή της ελευθερίας του λόγου", όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

"Δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως ο de facto δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία", έγραψε ο Μασκ στο Twitter το Σαββατοκύριακο.

Σε προηγούμενο tweet στις 25 Μαρτίου ανέφερε ότι "η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία" και αμφισβήτησε αν το Twitter "τηρεί αυστηρά αυτή την αρχή".

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα tweets του Musk σχετικά με την Tesla θα παραμείνουν έγκυρο αντικείμενο κυβερνητικής έρευνας, ακόμη και αν το δικαστήριο απορρίψει τη συμφωνία του 2018 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Ο Μασκ επιδιώκει να τερματιστεί η εποπτεία των αναρτήσεων του στο Twitter από την SEC, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία χρησιμοποιείται για να "καταπατήσει" τα δικαιώματά του στην ελευθερία του λόγου. Ζητά επίσης από το δικαστήριο να μπλοκάρει μια κλήτευση της ρυθμιστικής αρχής για έγγραφα που αφορούν την εξέταση των tweets του.

Σύμφωνα με τη συμφωνία διακανονισμού της SEC, η ρυθμιστική αρχή θα διανείμει κεφάλαια από την εταιρεία και τον Μασκ στους επενδυτές που έχασαν χρήματα αγοράζοντας μετοχές της Tesla, αφού ο Μασκ ισχυρίστηκε στο Twitter ότι σκεφτόταν να εισαγάγει την εταιρεία στο χρηματιστήριο.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.