Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας για το προγράμματος “Συν-Εργασία”Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας εκφράζει την ανησυχία της για την λήξη του προγράμματος “Συν-Εργασία”.
Mετά τη λήξη του προγράμματος “Συν-Εργασία” που περιλαμβάνει κρατικές επιδοτήσεις για απασχολούμενους σε επιχειρήσεις πληγείσες από την πανδημία και το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου θα ακολουθήσει μεγάλος αριθμός απολύσεων.
Μέσω του προγράμματος “Συν-Εργασία” επιδοτούνται και διατηρούνται περίπου 35.000 θέσεις εργασίας.
Στον μηχανισμό Συν-Εργασία έχουν ενταχθεί:
- επιχειρήσεις και εργοδότες που λόγω πανδημίας έχουν μείωση του κύκλου εργασιών τους τουλάχιστον 20% 
- εργαζόμενοι που έχουν υποστεί μείωση των αποδοχών τους έως 50% μετά από αντίστοιχη μείωση του χρόνου εργασίας τους.
Το κράτος επιδοτεί το 60% της μείωσης των καθαρών αποδοχών τους.  Επιπλέον καλύπτει το κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών και εργατικών) που αντιστοιχεί στη μείωση των αποδοχών τους.
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την χώρα μας το πρόγραμμα πρέπει να παραταθεί τουλάχιστον για τρεις μήνες ακόμη ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον η τουριστική περίοδος. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.