Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας: Άμεσες λύσεις τώρα



Ο πόλεμος που ξέσπασε αναμένεται να έχει δραματικές συνέπειες στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας Νικόλαος Μηνάς δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: « Πραγματικά συμπαραστεκόμαστε στον Ουκρανικό λαό για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει».
Οι συνέπειες του πολέμου δυστυχώς θα επηρεάσουν κι εμάς, ιδιαίτερα στα νωπά προϊόντα και τα μεταποιημένα της δενδροκαλλιέργειας. Μεγάλος όγκος των παραγόμενων νωπών προϊόντων ( κεράσια, βερίκοκα, επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια και ακτινίδια) διοχετεύονται σε αυτές τις αγορές , πλέον με την κατάσταση που επικρατεί δεν ξέρουμε τι ΤΥΧΗ θα έχουν τα προϊόντα μας. Γι αυτό το λόγο ο κ. Νικόλαος Μηνάς κάνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να μπορέσουν από τώρα να βρουν λύσεις στο πρόβλημα που προμηνύεται ότι θα έχουμε, ειδάλλως  θα μιλάμε για την καταστροφή στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα και όχι μόνο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως γύρω από την δενδροκαλλιέργεια υπάρχουν εκατόν επτά συναφή επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα. Άρα, αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά όλοι μας ,πως αυτό που θα βιώσουμε είναι τραγικό! Από τώρα λοιπόν θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για την απορρόφηση των προϊόντων σε άλλες αγορές. Επίσης ο κ. Μηνάς δήλωσε πως μας δίνεται η δυνατότητα να επανεξετάσουμε τους τρόπους διακίνησης των προϊόντων, προκειμένου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να αποκτήσουν την υπεραξία που τους λείπει. Ας μην ξεχνάμε ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχτεί στα ύψη και δεν είναι διαχειρίσιμο από τους αγρότες – παραγωγούς έτσι ώστε να καταστεί  η δενδροκαλλιέργεια βιώσιμη.  
Διαβάζονταν τις δηλώσεις του κ. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης , τις οποίες κατέθεσε στο συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλες, είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αναμένουμε την υλοποίηση τους. 
Όλοι οι αρμόδιοι, πρέπει να στηρίξουν τα φυσικά πρόσωπα που παράγουν για να έχει μέλλον ο τόπος μας. 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.