Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: Ανακύκλωση συσκευασιών φυτοφαρμάκων



Μία σημαντική πρωτοβουλία για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι η διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων, που ξεκίνησε πιλοτικά να λειτουργεί μέσα από τη συνεργασία των Αντιδημάρχων Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Σαμλίδη και Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης κας Μαρούλας Βλάχου – Κατσάρα και των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου Έδεσσας. 
Το πρόβλημα με τη διάθεση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων είναι οξύ και χρειάζεται ειδική διαχείριση, καθώς οι συσκευασίες των φυτοφαρμάκων επιβαρύνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον και δεν μπορούν να διατεθούν με τα οικιακά απορρίμματα ή την ανακύκλωση οικιακών απορριμμάτων. Για τον λόγο αυτό υπογράφηκε σύμβαση με εξειδικευμένη εταιρία διαχείρισης, η οποία θα παραλαμβάνει τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων και θα τις ανακυκλώνει μετά από ειδική επεξεργασία. Ειδικές κατασκευές, τύπου κλωβού, τοποθετήθηκαν στο Ριζάρι, την Φλαμουριά, τον Άγρα, την Άρνισσα και την Παναγίτσα, προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης των συσκευασιών και να επεκταθεί στη συνέχεια σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Έδεσσας.
Ο Δήμος Έδεσσας συνεχίζει την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση, με στόχο ένα καλύτερο αύριο!

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας





 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Στην Αριδαια ετσι οπως βαλανε τους κοκκινους καδους εχουν γεμησει και δν τους αδειαζουν.εχει πεσει σε χειμερία ναρκη ο δημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήρατε 5 κουτια και νομιζετε οτι στησατε τον Πυργο του Αιφελ. Ρε 5 κουτια πηρατε, 5 κουτια. Η ανακυκλωση φυτοφαρμακων ειναι σοβαρη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Δήμο Σκύδρας δεν τα βλέπουνε μπράβο στο δήμο Έδεσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο. Τα καλά να τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Δ. ΕΔΕΣΣΑΣ.
    ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ Δ. ΠΕΛΛΑΣ.
    ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΚΤΕΝΩΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΣΗΜΕΙΑ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΤΙΑ (ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΞΩ ΠΕΤΑΜΕΝΑ, ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Η΄ ΚΕΙΤΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ) ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΩΒΟΥΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα τα σηκωσουν οι γυφτοι μολις τα βρουν μην αγχωνεστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος θα τα μαζέψει πάλι φωτιές θα τα βάζουμε.σε κάθε κάδο πρέπει να υπάρχει άτομο που θα τα μαζεύει.ο όγκος είναι πολύ μεγάλος.οι κάδοι είναι μικροί.σε μια ώρα είναι γεμάτοι.αυτα που κάνουν είναι για εντυπώσεις η είναι τέλειος άσχετοι επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.