Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΦΑΕ: Διάθεση ελληνικών φορτηγών για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της ΟυκρανίαςΕλληνικά φορτηγά οχήματα για την μεταφορά ανθρωπιστική βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας διαθέτει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής:
"Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) εκπροσωπώντας τους Έλληνες αυτοκινητιστές εμπορευματικών & επιβατικών μεταφορών, παρακολουθεί με ανθρωπιστικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από την Ρωσο-Ουκρανική κρίση και τις δοκιμασίες στις οποίες υπόκεινται ο Ουκρανικός λαός. Από την αρχή των εξελίξεων έχουμε εκφράσει ανοιχτά προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, ο οποίος προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία, την προθυμία και διαθεσιμότητα πολλών Μελών μας για την μεταφορά του υλικού που συγκεντρώνεται για τις ανάγκες των προσφύγων. Η ανταπόκριση των Ελλήνων μεταφορέων έχει υπάρξει συγκινητική και η ΟΦΑΕ λειτουργεί ως ενδιάμεσος επικοινωνίας των αιτημάτων που λαμβάνει για την ανάγκη μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις δομές που έχουν δημιουργηθεί για τους πρόσφυγες σε Ρουμανία και Πολωνία.
Μεταξύ των αιτημάτων που έχουμε επικοινωνήσει, ήταν και αυτό από πλευράς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο πριν μερικές ημέρες αναζητούσε φορτηγά οχήματα για την μεταφορά του υλικού που είχε συγκεντρωθεί μέσα από την δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και με την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής. Η ΟΦΑΕ εξαρχής χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή και διέθεσε άμεσα τα στοιχεία Ελλήνων μεταφορέων προς το Υπουργείο, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν την άμεση μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε πως δεν ήρθε κανείς σε επικοινωνία με τους ίδιους τους μεταφορείς που προθυμοποιήθηκαν, και μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως η μεταφορά ανατέθηκε τελικά κατόπιν προσωπικής σύστασης σε μεταφορείς οι οποίοι διέθεσαν την πρώτη κιόλας ημέρα της δράσης 7 συνολικά φορτηγά οχήματα, εκ των οποίων τα 5 είναι ταξινομημένα στην Βουλγαρία, και τα 2 μόνο ήταν ελληνικά, ενώ στην συνέχεια της δράσης παραμένει άγνωστο σε εμάς ο αριθμός των απαιτούμενων οχημάτων για την μεταφορά του υλικού που συγκεντρώνεται και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επιλογή και η δρομολόγηση των φορτηγών οχημάτων. 
Βρισκόμαστε σήμερα στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε δημοσίως ότι ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε, δεν τηρείται η διαφάνεια στις διαδικασίες που ακολουθεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ παρακάμπτεται ο ρόλος της Ομοσπονδίας ως η φωνή των Ελλήνων αυτοκινητιστών, παρά την προθυμία και την διάθεση συνεργασίας και έμπρακτης αλληλεγγύης από πλευράς ΟΦΑΕ και κυρίως από τους ίδιους τους Έλληνες αυτοκινητιστές. Παρ’ όλα αυτά, από πλευράς μας εξακολουθούμε να δηλώνουμε προθυμία και διαθεσιμότητα ελληνικών φορτηγών οχημάτων για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό." 


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. και μετα οι ΝΑΖΙ της Ουκρανίας όλη αυτή τη βοήθεια βάζουν στα ράφια τους στα μπακάλικα και τα πουλάνε στον κόσμο. πάρτε χαμπάρι Έλληνες ποιον υποτρίζετε. Πότε αυτή η Ελλάδα θα γίνει ανεξάρτητη απο την Αμερική????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον θέλουν πρόσβαση στις ουκρανεζες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.